søndag 13. september 2009

Kjøkkendrømmer!

Jeg ønsker meg et stort gammeldags kjøkken, med peis og plass til ti! Men jeg er redd det blir med drømmen, for her er kjøkkenet lite og søtt, men har i hvertfall nok hjerterom! Og på en liten flate blir man jo flink til å tenke praktiske løsninger!

Men drømmen er å ha et slikt kjøkken på str. med en ballsal, og hvor man får både kokke og kjøkkenpike med på kjøpet! Jeg antar det var nødvendig før i tiden, med tanke på den gangens streven, og med husholdninger som ofte rommet flere generasjoner og et stort antall barn. Men igjen; det var forbeholdt de som hadde råd til det.

Min farmor bodde i en stor byleilighet i engelsk stil, i nærheten av en av hovedstadens mange parker. Der var det rester etter fordums tjenerskap, med ringeklokke til kjøkkenet fra alle leilighetens rom, og jeg simphelten ELSKET kjøkkenet hennes, med spiskammer og hvite, panelte vegger og lysegrå innredning! Det var stor stas å sitte i hennes kjøkken og drikke te av tynne porselenskopper med sitronskive i!

Men tilbake til kjøkkendrømmer, så er jeg godt i gang med nye kjøkkengardiner, selv om det ikke går helt som planlagt. Det viste seg at overlaknene jeg planla å bruke ikke var brede nok, og stoffet veldig morkent, så nå er jeg på plan B: Vasket, hvitt linstoff og forhåpentligvis med broderte monogram!

Veien blir til mens du går, heter det jo, og de flotte, gamle tekstilene jeg fikk, vil jeg jeg helt sikkert få bruk for. Så følg med, følg med!


5 kommentarer:

 1. Det er godt å ha drømmer! :-) Eg drømme og om eit stoort kjøkken i den lyse og landlige stilen!

  DU må ha ein god søndag!

  Klem Therese Dorthea

  SvarSlett
 2. Herregud, så flott kjøkkenet på det første bilde var. Jeg er helt med deg, stort kjøkken i gammel stil vil jeg også ha :)

  Ha en fin søndag :)

  SvarSlett
 3. Virkelig fine kjøkkener;o)) Jeg er så heldig at jeg nå har fått et stort kjøkken, det er skjønt;o))
  Er sikker på at gardinene blir lekre, og jeg gleder meg til å se de;o)
  Klem
  Linda;o)

  SvarSlett
 4. Nydelige kjøkkendrømmer, ble helt dratt inn historien din med din farmor og alt...
  Ha det så fint!
  Klem : )

  SvarSlett
 5. Så koselig du skriver! Det er som jeg nesten sitter i det gamle kjøkkenet og føler atmosfæren når det blir laget mat og dekket til flere...:o)
  Jeg har heller ikke et så stort kjøkken, men jeg gjør som deg; koser til det jeg har!
  Klem fra Solveig

  SvarSlett