søndag 27. september 2009

Se mine gardiner!

I'm proud to present... Mine nye kjøkkengardiner! Og jeg ble veldig fornøyd, om jeg skal få si det selv! Prosessen startet på sensommeren, med at jeg begynte å hekle på det som skulle bli kanten på gardinene. Hekletøyet ble en trofast følgesvenn, og omsider var de 2 lengdene ferdige! Oppskriften fant jeg her.
I bakhånd har jeg hatt noen meter med deilig og mykt, hvitt linstoff, som jeg har brodert våre monogram på! Stoffet var ekstra bredt (150 cm) og ble kjøpt hos Hörnan i Strømstad. Sidegardiner har jeg sydd av klassiske, nyinnkjøpte linhåndkler fra Lillehammer, som har fått en liten, søt blondekant!
I sommer kjøpte jeg kjøkkenduk i samme mønster i Løkken på Jylland, så dette har vært et skandinavisk prosjekt, så og si!
Mårbacka pelargoniaen vår har også fått et par nye blomster, og har blomstret opp etter at den ble tatt innendørs! Den passer perfekt på kjøkkenbordet i en gammel hollandsk krukke! I vinduskarmene har jeg i øyeblikket to hvite ildtopper, som står i gamle, hvite potter med gullkant, på skåler med stråmønster.
Ellers ble det en innbringende dag på bruktmessen i går, og jeg gleder meg til å vise det frem! En ledetråd går hit. En riktig god søndag ønskes dere alle!

10 kommentarer:

 1. Helt nydelig, Cathrine!! Er så imponert over hva du får til, kunne tenkt meg å hekle litt mer enn bare grytelapper jeg også:-)

  Camilla

  SvarSlett
 2. Det ble kjempeflott. Tror jeg skal ta frem heklenåla igjen!Smart å bruke kjøkkenhåndklær på den måten også. Dessuten gøy å ha noe spesielt som ingen andre har. Du er flink! Klem Jorunn

  SvarSlett
 3. Nyydelige gardiner!
  - og Hörnan har myye fint..:-)
  Ha en fin søndag, klem Hege.

  SvarSlett
 4. Så flink du er, dette ble veldig koselig.

  SvarSlett
 5. Kæmpe nydeligt! Det må være skønt at sidde der ved bordet med en kop kaffe og et hækletøj!
  Dejligt at der stadig er nogle "Karl Larsonske" folk, og morsomt at der også er lidt dansk inspiration.
  Ønsker dig mange hyggelige timer i dit fine køkken.

  SvarSlett
 6. Å, det ble kjempenydelig! Så flink du er!

  SvarSlett
 7. Får lyst til å flytte hjem til deg jeg..... Så lekkert alt er i hvitt og blått.

  SvarSlett
 8. Hvilket hyggeligt køkken du har. Jeg kan rigtig godt lide de 2 vinduespartier, og gardinerne blev bare super fine!

  Klem Helle

  SvarSlett
 9. Hvilket hyggeligt køkken du har. Jeg kan rigtig godt lide de 2 vinduespartier, og gardinerne blev bare super fine!

  Klem Helle

  SvarSlett
 10. Helt nydelig. Vi blir uten tvil inspirert av blogglandia. Jeg har kapper av kjøkkenhånkler. Blir så fint. Nå er jeg på jakt etter lin-farget til høsten;) Mye fint du fant på brukt. Morsomt.

  Ha en fin uke!

  SvarSlett