tirsdag 19. januar 2010

Min babusjka!

Jeg kan dessverre ikke skryte av å ha min bestemor, eller babusjka, hos meg lenger, men det er faktisk ikke så mye om å gjøre: Min mormor døde for snart 2 år siden 99 år gammel, min farmor ble 90, så jeg har litt å slekte på der!

Babusjka-dukkene (med forskjellige skrivemåter) og babusjka-mønsteret, har visst blitt mektig populært igjen, og hos Stoff og Stil finner du flere stoffkombinasjoner og bånd. Hos Hendes Verden fant jeg et hyggelig, lite babusjka-broderi, som kan lastes ned her! Broderiet kan jo brukes på puter eller hva det måtte være!
Små Babusjka dukker som disse, er utrolig dekorative, og de kan du fint lage selv! Disse to modellene får du kjøpt hos Ravenhill.

Ellers finner du noen herlige babusjka-stoffer hos Holland Fabric House, så noen og en hver kan jo få lyst til å lage noe fargerikt og flott! En god januardag ønskes dere alle!


16 kommentarer:

 1. Hei! Så artig å lese ditt innlegg om babushka. Jeg liker også disse bestemordukkene veldig godt, derfor spesielt motsomt å lese om andre som har samme interesse.

  SvarSlett
 2. Ja, babushkadukkene er kjempefine! Har vært fascinert av dem siden jeg var liten. Og babushkastoff fra stoff og stil har jeg selvfølgelig sikret meg:-)

  Klem

  SvarSlett
 3. Husker de dukkene fra jeg var liten :)
  Så flotte stoff og dukker, veldig fine :)

  SvarSlett
 4. Tusen takk for hyggelig hilsen! Klar jeg må innom deg:o) Her var det utrolig mye fint å se. Jeg får en skikkelig nostalgisk følelse av å kikke nedover siden her...og det liker jeg:o))
  Så mye flott du viser!! Disse stoffene var virkelig sjarmerende. Har akkurat startet på et sy-prosjekt jeg også. Må visst kikke mer her hos deg:o))
  Ha en flott kveld.
  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 5. Tydelig at disse har blitt populære igjen, og det var lekre ting du viser her. Skikkelig fin kjole og dukker!
  Ha ei fin uke og klem fra meg;)

  SvarSlett
 6. åå så herlig et innlegg,du er såå kreativ,finner det meste.
  ja da har du noen skikkelig gener i blodet ditt..ønsker deg en herlig kveld vennen.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 7. Ja, de babushka-stoffene er nydelige. Tusen takk for Selma-tips. Jeg kjøpte Gøsta Berlingsaga for noen år siden. Skal se om jeg ikke får begynt på den. Men først må jeg lese ferdig den siste boka om Kurt Wallander:)

  SvarSlett
 8. Herlig....Koselig mønster med babushka dukkene.Har selvsagt åtte dukker oppi hverandre, selv (O: Bare måtte kjøpe da jeg var i Praha, første gang.. Jeg jobber sammen med ei flott russisk jente, som er min gode padruzka..Det betyr venninne (O: Ha en fin kveld,padruzka Cathrine..Kos kos (O:

  SvarSlett
 9. Herlig....Koselig mønster med babushka dukkene.Har selvsagt åtte dukker oppi hverandre, selv (O: Bare måtte kjøpe da jeg var i Praha, første gang.. Jeg jobber sammen med ei flott russisk jente, som er min gode padruzka..Det betyr venninne (O: Ha en fin kveld,padruzka Cathrine..Kos kos (O:

  SvarSlett
 10. Heisann og godt nyttår!

  Lenge siden jeg har lagt igjenn en hilsen her på bloggen din. Har det så travelt for tiden... Men, bruker å snike meg innom bloggen din i ledige stunder. Har begynt i praksis på sykehus nå, permisjonene er over så da er det fult kjør døgnet rundt nesten.

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 11. Herlig innlegg med linker til mønster og broderi! Har noen dukker i ulike størrelser.
  Elsker og vandre rundt på Stoff og stil, ser frem til neste tur.
  Kom til å tenke på Kate Bush (døpt Cathrine) sin sang om babushka.
  Ha en fin dag!
  klem

  SvarSlett
 12. Tusen, tusen takk for tipset! Blogglandia er et supert sted, du, når man trenger hjelp! Nå har jeg takket være deg funnet det perfekte stoffet, og bestilt! Så nå er jeg spent på pakke fra Nederland! Tusen takk!!!

  SvarSlett
 13. ELSKER Babusjka dukker.
  Og tusen takk for fine linker.
  Du er veldig flink til å linke til ting, så igjen, tusen takk for tipset..

  Ha en fin dag.

  Linda.

  SvarSlett
 14. Hei på deg!
  Tusen takk for kos besøk på bloggen min - alltid kjekt når nye finner frem til meg :o)
  Denne bloggen er ny for meg også, så nå må jeg bruke litt tid, og bla meg tilbake i tid...:o)

  Ønsker deg en flott kveld videre!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 15. I love your sweet babushka fabric. It's so pretty. I have a set of babushka nesting dolls from Russia that I love. I'll have to get them out sometime soon and do a post on them.
  Have a wonderful day.
  Blessings,
  Marcia

  SvarSlett