lørdag 20. februar 2010

En liten pikes drøm!

Når man seiler rundt på nettet, er det utrolig hva som dukker opp, og hva man plutselig minnes fra egen barndom! Blessedmom's Simple Home skrev om det for en lite stund siden, og da dukket det opp igjen: Den store barndomsdrømmen min om et vakkert DUKKEHUS!
Det trengte ikke være så stort og flott, men bare ha noen få rom, der jeg kunne lage mitt eget, lille DUKKEHJEM! Til Lykketrollene mine! For det var LYKKETROLL som var det helt store, husker jeg, da jeg var 5-6 år. De får du fremdeles kjøpt her!
De bodde i en skoeske, som var satt på høykant, og senere fikk jeg en litt større pappeske, som ble dukkehus! Der ble det innredet flere rom, og de fikk seng av en liten eske, som ble foret med stoff, og på gulvet lå et "teppe" av en gryteklut!
Jeg holdt lenge på med å innrede det, og det var mange, mange timer med verdifull lek med en avdanket pappeske! Og jeg var aldri så heldig at jeg fikk noe ordentlig dukkehus, men drømmen om ett hadde jeg nok i mange år!
En venninne hadde et slikt som dette, som er et loppisfunn som er blitt pusset opp! Det er brukt Tilda papir som tapet, og gulvene er malte hvite. Dette er det sikkert en fornøyd, liten jente som leker med nå! Og her kan man i dag få kjøpt dukkehus av papp, som man lett kan ta med seg!
Det flotteste dukkehuset jeg noen sinne har sett, er Nina Ege i sitt fantastisk fantasihjem i miniatyr! Dukkehuset hennes ble omtalt i Vakre Hjem 2/2005. Nina driver Linnea's Hage i Nittedal utenfor Oslo, og dukkehusene selges som byggesett. Bilde nr. 2, 4, 6 og 7 er fra Ninas dukkehus!Så gjenstår det å ønske dere en god helg, og en god vinterferie! Her er jeg redd det blir en snørik dag, og det vi kaller for inne-dag! Jeg skal forsøke å forevige perleblomstene som nå har sprunget ut, og så får dere se dem i morgen!


12 kommentarer:

 1. Sannelig litt av noen dukkehus du viser her. Vi var nok ikke så kravstore da vi vokste opp;)
  Jeg husker disse lykketrollene, som vi kalte gompetroll;)

  Her er det isekaldt med sno.
  ha ei super helg ogklem fra meg;)

  SvarSlett
 2. hei vennen.
  å disse dukkehus er såå nydelige,ja hadde den drømmen jeg å ,men fikk det aldri,
  men silje fikk et hjemme laget av bestefar,å Tina hadde et til sine ponnier,Tina lekte sjeldent med dukker.
  å men å her har vi stiv kuling -10 å snø,det fyller seg godt opp ute nå,ikke vinter ferie her ennu,om en uke så kan Silje ta ferie.
  blir godt det.
  ønsker deg en nydelig helg,
  ta ilde av noen fersken grener jeg kjøpte av mester grønn i går jeg,de er så nydelig rosa nå.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 3. Åh, hvilket pige-univers du viser her.
  Dukkehuset er HELT fantastisk, og en drøm for de fleste. Har du iøvrigt set Titania i Legoland, det er vist det største dukkehus i verden og er helt i victoriansk stil.

  Måske stammer vores indretnings-manier fra vores barndoms leg med dukkehuse?


  Klem Helle - og god weekend!

  SvarSlett
 4. Hvilken nydelig blogg, og så flotte bilder! Nostalgi, nostalgi! Koselig! Ha en fin dag! Tove

  SvarSlett
 5. Så skjønne dukkehus!
  I butikken på Bogstad selger de dukkehus med møbler. Tror det var importert fra Danmark. Må innrømme at jeg gjerne vil ha et som barnebarna kan leke med.
  Små søte lykketroll hadde jeg en gang , og vi strikker og heklet klær til de.
  Jeg har vært på en times lang tur med hundene i dag!
  Så nå roer jeg ned!
  Ha en nydelig helg!
  klem

  SvarSlett
 6. What a very nice story about your Trolls and their house.
  The renovated dollhouse is lovely.
  I found this blog on the internet
  http://tempusfugit.over-blog.com/article-l-aef-6-la-maison-brodee-d-ypc-44916664.html
  Have a nice weekend

  SvarSlett
 7. Så nydelig og inspirerende blogg du har!
  Jeg har alltid ønsket meg et dukkehus, jeg har hatt drømmen i mange år, kanskje jeg skal la drømmen gå i oppfyllelse!
  Gleder meg til å besøke deg igjen, her var det vakkert altså!
  Klem Lokki

  SvarSlett
 8. Det er jo bare helt fantastisk hvor nydelige noen av disse dukkehjemmene er.. Utrolig flotte:)

  Nydelige bilder du viser i dag også:)
  Og takk for hilsen:)

  Håper sangen falt i smak ;) hehe

  Ha en nydelig kveld:)
  Klem Tina

  SvarSlett
 9. Åh, får nesten lyst til å flytte inn i disse små dukkehusene. Jeg hadde også dukkehus husker jeg - det var laget av min pappa. Lurer på hvor det er nå.......

  Hos oss er det også full vinter og føre for isbrodder på beina. Det er speilblank is hvor enn man snur nesen, så her gjelder det å være riktig skodd.... God søndag!

  SvarSlett
 10. Hei..Et herlig innlegg som fikk meg til å huske min egne drøm om dukkehus som liten. Men jeg gjorde som deg,: lagde dukkehus av skoesker (O: Husker det så godt, med stoff til gulvtepper og gardiner. Fyrstikkesker var bord, med rutete stoff som duker (O: Herlig tid, og så kreative vi var.Og når jeg var hos min venninne Hilde, som hadde fullt utstyrt Lundeby-hus, kunne jeg leke med det. Men gleden ved mitt eget, var like stor.Lekte med det og Tjorven-dukkene til jeg ble mor selv. Omtrent (O: Ha ei fin uke, snuppa. Klem fra Mai Liss

  SvarSlett
 11. Thanks so much for mentioning my blog. I loved the last dollhouse, it even had stairs! I remember playing with troll dolls for hours too. I think we might still have one or two around here that my girls have saved.
  Blessings,
  Marcia

  SvarSlett
 12. Jeg er fortsatt like begeistret for alt!!!det koelige stoffet du legger ut! Var på IKEA idag og kikket på noen av tingene du har anbefalt meg i forhold til "stugan" på Resø! Og jeg ble gledelig overrasket! Veldig mange fine, praktiske ting!! som man bare må!!!ha! Vel, selv om jeg elsker all snøen vi nå har, må jeg innrømme at jeg gleder med til å stå ute i vårsolen med alle oppussingprosjektene mine!
  Ha en fortsatt strålende helg!
  Klem fra Åshild

  SvarSlett