søndag 7. februar 2010

Skärgårdsdrøm!

Astrid Lindgrens "Vi på Saltkråkan" er et hyggelig barndomsminne, og drømmen om et sted i den svenske skärgården lever videre! For oss som er heldige og bo nærme svenskegrensen, ligger Strömstad, Resö og Fjällbacka bare et steinkast unna, så det bør ikke være langt fra drøm til virkelighet!
En god venninne er så heldig å ha et slikt jordbærsted, på en liten øy, der de tilbringer somrene, og kan nyte sol, sjø og strandliv! Huset ligger skjermet fra vær og vind, med en liten uteplass med utsikt. Og kjøkkenet, som har vært lite og trangt, skal nå utvides, slik at det kan romme flere gjester rundt bordet, og få en lysere stil!

Og der kommer jeg inn! Med bl.a. litt råd og hjelp til valg av stoff til stoler, som skal trekkes om: De har 4 arvede stoler som skal males og få nytt trekk, og i tillegg trenger de flere kjøkkenstoler. Jeg forslår Ingolf stol fra Ikea, og i tilegg Liatorp hylle (se under) til oppbevaring. Bilder er lånt her.

De gamle kjøkkenstolene kan males egghvit (0502Y) i glans 15 silkematt med oljemaling. Blårutete stoff er nevnt som et ønske, men bolsterstriper er også fint! Her under Berit fra Ikea. Berta rand og Berta ruta fra Ikea er absolutt å anbefale!

I tillegg har Stoff og Stil mange fine stoffer i ruter og bolsterstriper! Det blåblomstrete stoffet brukt på liftgardinen over, finner du her.

Man får unektelig sommerfølelser av å se på disse bildene, og jeg gleder meg til å se jordbærstedet i ny drakt!


9 kommentarer:

 1. Utrolig flotte bilder. Vi har selv et "skjærgårdskrypinn" her i nord og nå fikk jeg mange gode ideer til oppussing av kjøkken. Frem med stoff og stil katalogen:)

  SvarSlett
 2. Med dine råd blir sikkert dette helt perfekt. Du er jo så flink med farger og tekstiler.

  SvarSlett
 3. åå så nydelig Cathrine,heldig dem som har du til hjelp da.
  sjøen gir så masse glede å liv,å balsam til sjelen,
  jeg er så heldig å bo ved sjøen hele året,å det er så vakkert til alle årstider,men mest om sommer selvsagt.
  gleder meg til vår.
  ønsker deg en fin søndag,
  håper formen er bra.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 4. Så skjønne bilder du viser - skikkelig ferie følelse med en gang! For meg blir det nok med drømmen, men heldigvis kan vi bruke et sommersted på hvaler gjennom mannens jobb, og det holder egentlig...
  Hilde

  SvarSlett
 5. Heldig de som får hjelp fra deg! Fine møbler og stoffer du har funnet til et slikt sommerhus. Blir nok riktig lekkert:-)

  Klem

  SvarSlett
 6. Hi Cathrine In 2008 we visited Norröra (Saltkrakan. It was only a few hours, but it was great.
  I love the beautiful fabrics and furniture.
  Thanks,
  groetjes Willy

  SvarSlett
 7. I'd love to visit your part of the world some day Cathrine, it's so beautiful. I love that IKEA cabinet. I'm not sure they have it here though, I'll have to check. I've been looking for something like that. Thanks. I just realized I'd never joined as a follower, I didn't even know, because I come and visit so often. I just added you to my sidebar too. Again, I thought you were already there because I'm at your site so often.
  I love it. Thanks for explaining NOK.
  Blessings,
  Marcia

  SvarSlett
 8. Ja hvem kunne vel ikke tenke seg ett lite hus i skjærgårdren da... tenker... det hadde vært deilig :)
  Jeg er jo heldig da, for mamma og pappa bor jo ved sjøen, så vi er mye der om sommeren og koser oss på brygga :)

  Ha en nydelig kveld:)
  Klem Tina

  SvarSlett
 9. Tuuusen takk for mange hyggelige ord hos meg.
  Det du viser i innlegget et er jo bare helt lekkert da...... Du er flink!!!
  Ha en suuuuuper ny uke. Klem :O)

  SvarSlett