søndag 16. mai 2010

17. mai fest!

Nå er det bare timer igjen til den store dagen, og rundt omkring strykes det bunadsskjorter, pusses bunadssølv, og forberedes til den store gullmedaljen! Og været er tema som aldri før: Vil det bli sol? Vil det bli regn? Eller vil det rett og slett snø?

Foto: Cornelius Poppe
Og det er en mulighet vi ikke skal le av, selv her i sør, for dette bildet ble tatt på Skaugum 17. mai 2008, og da snødde det! Men vi har vel alle vært ute en vinternatt før, ikke sant, og er ikke redd for litt styggevær? Det er nå bunader i ull kan kommer til sin rett, og vi priser oss lykkelig over varmt tilbehør som luer, strømper, jakker og lag-på-lag med stakker og skjørt, ikke sant
Men nå skal jeg ikke fokusere mer på været, men litt mer på 17. mai festen! Helt siden vi var i en konfirmasjon sist høst og smakte på såkalt Smörgåstårta, har jeg hatt lyst til å lage det! Den er super å sette på et 17. mai bord, og kan varieres i det uendelige! Oppskriften til denne med Skagen-fyll finner du her!
Kaker må det selvsagt også være på festbordet, og med barnas 17. mai kake med fyll av jordbær og banan, kommer man et langt stykke på vei! Oppskriften finner du her!


Lurer du på hvordan du skal få bunadssølvet blankt og fint i en viss fei, har BUNAD-magasinet en super veiledning til den store festdagen, med både sølvpuss og stell av bunadsskjorten og bunadstilbehøret!

Og en eller flere morsomme og enkle 17. mai sløyfer, lager du raskt den siste kvelden! Oppskriftene fant jeg på Pickles, og de ligger her!
Her i huset henger Gudbrandsdals festbunaden min klar, og husbonden har fått sitt bunadsslips fra SPTZBRGN til odel og eie, så vi er absolutt veldig klare for den store 17. mai festen! En nydelig 17. mai ønskes dere alle sammen!

10 kommentarer:

 1. Så fine bilder Cathrine!
  Og de slipsene er kjempe-kule:-)
  Riktig god 17 Mai til deg og dine,
  klem Hege.

  SvarSlett
 2. Så flott bunad, dette er jo en av landets peneste, synes jeg. Hmmm, kan jeg spore opp noe slekt fra området? ☺ Ha en riktig god feiring mandag!

  SvarSlett
 3. hei.
  skikkelig 17mai stemning her hos deg.
  så flotte bilder,å du er såå fin i din bunad,
  ja nå er det stor spenning til været,grått her i dag..
  men vi får håpe,
  blir litt baking her idag ja.bløtekake med jordbær må vi bare ha,kransekaken er ferdig,bringebær og bjørnebær paien kjøpt inn.muffins og lefser.
  middagen skal vi spise ute,blitt tradisjon de siste 22år.koselig det.
  ønsker deg en herlig feriring sammen med dine.
  stor klem fra sylvia

  SvarSlett
 4. Her var det mange gode tips samlet på ett sted. Og så fin du er i bunad!
  Ha en heidundrende flott 17. mai :)
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 5. Nydelige ser de ut, både marsipankake og smørbrødkake!
  Bunad er flott, og din er vakker. Siden jeg er født på Lillehammer og hadde mye slekt der, har jeg vandret rundt i rondastakk og rutaliv siden jeg var 2 år. Denne folkedrakten har tungt og tykt ullstoff, og jeg skal love den blir et lite mareritt når den blir gjennomvåt. Heldigvis tåler stoffet "juling", og den er like fin etterpå, men vi krysser nå fingre og tær for at det ikke pøser ned når toget skal gå. (Folketog i vår lille bygd)
  Ønsker dere en riktig flott nasjonaldag :)

  SvarSlett
 6. Takk for koselig hilsen hos meg.
  Flott 17. mai stemning hos deg.
  Ønsker deg en flott 17. mai.
  Klem fra Mio

  SvarSlett
 7. For et strålende vakkert 17.mai innlegg!!
  Og så fin du er!! Helt nydelig!! SÅ flott et portrettbilde - makaløst fint altså :))
  Gratulerer til mannen med bunadslips!! dere kommer til å bli et flott par:))
  Smørgåstårta synes jeg også er en knakende god ide å ha på et 17. mai bord - de er så delikate og lekre - tror det kommer til å bli en slager på festbord her i Norge også! Må sjekke opp opskriften du henviser til :))
  Og for en kake!!!!
  Det er så flott her Cathrine - liksom 17. mai hver dag!!
  Håper du er i fin form igjen ❥❥❥
  Ønsker deg en herlig søndagskveld og 17. mai!!
  Hurraaaa!!!
  Klem fra Lokki

  SvarSlett
 8. Hei...takk for hyggelig hilsen hos meg. Ang.jeg fant mine funn på Finn.no...men jeg skal kanskje legge ut div.ting til salgs på bloggen min etterhvert..så si gjerne i fra hva du kunne tenkt deg;o)
  Nå kom jeg virkelig i 17.mai stemning her inne hos deg. Nyyyydelig bunad du har. Kos deg masse i morgen. Klem fra Maliva

  SvarSlett
 9. Nydelige bilder.

  Ja, det er vel rimelig hektisk hos mange, men personlig tror jeg at jeg er sånn noenlunde i mål.

  Ha en flott 17.mai

  Klem

  SvarSlett
 10. hej hej Chatrine, what a lovely pictures. Have a nice day.

  SvarSlett