torsdag 13. mai 2010

Frosne blomster!

Nå som det går med stormstritt mot 17. mai, hadde jeg vel forventet at en og annen blomst kunne plasseres utendørs. Men den gang ei! Jeg tok dessverre én sjanse for mye, og satte ut min Mårbacka pelargonia for et par dager siden, slik at den skulle få litt sollys og luft under vingene.
Men hva tror dere skjedde? Den ble gjenglemt, og fikk en heller kald og ensom frostnatt utendørs. Minus 2 var det når jeg sto opp morgenen etter. Og det kunne jo ikke ende bra. Like etterpå kom min bedre halvdel slukøret slepende på en heller pjuskete og halvdød pelargonia...
Nå har jeg forsøkt å redde stumpene, men vet ikke om jeg lykkes. Heldigvis at jeg har tatt flere stiklinger. Men dette var morplanten - innkjøpt på selveste Mårbacka - og den skulle jeg jo hatt i mange, mange år til!
Men stemorsblomsten ser frisk og oppegående ut, og den har IKKE fått et utendørsopphold, kan jeg love! Her skal vi sikre oss mot fremtidige feilskjær.
Med ønske om at dagen i dag og dagene som kommer, blir vårlige og varme!

12 kommentarer:

 1. Kjedelig! Men våren er nok lunefull. Vi har ministemor ute, og de klarer seg. Men en natt ute for margeritter så var den tufs.
  Venter med å plante ut til etter 17. mai i år.

  SvarSlett
 2. Nei og nei, huff og huff. Og så selve stoltheten, da!
  Godt du har avkom på lur.
  Jeg har gjort samme fadesen med en kjempestor hortensia jeg fikk til 50-årsdagen.
  Stemødrene derimot, de har stått uten siden sist i april. De tåler vel ned mot 5-6 minus. Ingen av dem har omkommet, men de som var avblomstret (påskegjestene), har ikke hatt krefter til å komme med nye blomster.
  Lykke til med avleggerne!

  SvarSlett
 3. I love your photo's....pansies are some of my all year favorites to have around.........XO MARY

  SvarSlett
 4. hei Cathrine,
  godt å se deg igjen.
  så trist når dette skjer,samme skjedde meg men med en hage hortensia de sa var herdet,så plant den ut sa de,men den har fryst,tålte ikke mye nei,men pelargonia,margeritter,stemoog petunia,ja de har alle klart seg.
  men nå er det slutt på frost netter her..
  går fort til 17 nå,blir å bake litt å be familien på kaker her sånn utepå dagen..
  ønsker deg en herlig langhelg,
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 5. Sånn er maimåneden - uberegnelig i all sin prakt. Men stemorsblomster tåler faktisk en frostnatt eller to. Mine har overlevd utrolig godt.

  SvarSlett
 6. Kjempe trist :/ det samme skjedde hos meg :P
  Klem fra Elin

  SvarSlett
 7. Isj - så forargerlig! Her er det bare stemor og tusenfryd som er ute i kassene - de andre og det er mange bæres ut og inn, men nå har de en liten pause inne - håper på varmere vær og mere sol om noen dager...
  Hilde

  SvarSlett
 8. Neimen, usj så kjedelig. Jeg har ikke turt å plante ut noe annet enn stemorsblomster - og de plantet jeg ut for 3 uker siden. De ser like fine ut, selv om det har vært noen frostnetter, men jeg tørr ikke plante ut noe annen før vi har feiret 17. mai - og vel så det. Håper du berger stumpene!
  Klem fra Lunalu

  SvarSlett
 9. Hei Cathrine, så fine og stemningsfulle bilder du tar. Stemorsblomstene dine er flotte! Synd at planten din frøs. Det samme skjedde med fuchsiaen min for noen uker siden. Den berget jeg over hele vinteren, men glemte den ute en natt da det var minus 5 grader... Da var det over og ut. Men nå har jeg fått andre planter jeg skal henge ut, og skal huske å ta dem inn :)

  Ha en fin kveld, klem fra Sylke

  SvarSlett
 10. Huff så kjedelig. Her er det ikke så varmt heller men håper tempraturen stiger nå.

  Ønsker deg en fin helg

  Klem

  SvarSlett
 11. så mange fine bilder du har!! ja blomstene fryyyser, trasig det! men idag har vi hatt den beste dagen på lenge, kjetå titte innom deg..
  ha en fin 17.mai..
  magny

  SvarSlett
 12. Huff, det var leit at blomstene dine har frøset. Jeg har nok tatt livet av noen lobelia av samme grunn. Nå må det være slutt på kuldenetter. God helg.

  SvarSlett