fredag 14. mai 2010

Rop på sommer'n så kommer'n!

Jeg forstår at jeg ikke er alene om å ha "luftet" pelargoniaen eller andre planter litt for tidlig, og det er jo en trøst å høre at andre har gått i den samme fella! Men, man pleier jo å kunne plante ute til 17. mai. Så denne mai-måneden har vært spesiell, for å si det slik!
Og det er ikke bare Mårbacka pelargoniaen min som har lidd: Alle rosene våre untatt én, har avgått en langsom og kald vinterdød. Det er ikke et bittelite livstegn å spore en gang. Men bringebærbuskene ser ut til å komme med mange skudd, så det er da noe!
Men en kald vinter og vår gir da løfte om en solrik og varm sommer, gjør den ikke? Eller er det ren selvtrøst? Vi får håpe og tro at vi har en deilig, lang sommer foran oss, hvor vinter og kulde blir helt glemt! I hvert fall har denne lille karen glemt alt som heter vinter, når han står med hele kroppen inne i bærbusken, og det er bare å forsyne seg!
I dag er det faktisk en smule varmere her hos oss, så kanskje det lover godt? Rop på sommer'n så kommer'n!

8 kommentarer:

 1. Vi hadde en fin dag igår, men idag er det så som så igjen. Jeg tenker at det kan ikke være lenge igjen før vi har noe finvær, men vi får se. Fine bilder du viser. :))

  SvarSlett
 2. Mmmm jo - det skal bli deilig med sommer - er jo like spent hvert år på om det blir noe særlig varme eller ei... Heldigvis har jeg laaaang ferie, så sol blir det uansett, men mye er jo best!
  Hilde

  SvarSlett
 3. Hei hei.

  Kom over bloggen din på en annen side, så jeg måtte bare titte innom. Herlig blogg! Her kommer jeg gjerne igjen.

  Hvis du har tid og lyst, kan du ta en titt på giveawayen inne hos meg, med masse gaver fra Arbeidshuset.

  Klem C.

  SvarSlett
 4. Så sant så sant Cathrine:-)
  Skjønne bilder du har lagt ut!
  Jeg og ungene drar på lading(Spania) mand. etterm - mens far steller hjemme;-D
  Ha en fin langhelg,
  klem Hege.

  SvarSlett
 5. Vi har hatt 2 dager med sol, og det har vært herlig! Er litt spent på enkelte planter her også, for tidlig å si noe ennå.

  Vi satser på mange soldager framover!
  Ha ei flott helg og klem fra meg;)

  SvarSlett
 6. Æsj så trisk med blomstene dine. Jeg var på hagesenteret sist helg og det var fullt av folk og sommerblomster. Men det var "ja, du kan kjøpe, men ikke plante" om du spurte de ansatte. Lureri. Man tror jo sevfølgelig det er tid for planting når det bugner på hagesenteret - makan til frekkhet..☺

  SvarSlett
 7. Det er så fine bilder hos deg igjen. Får lyst til å sette meg i godstolen på øverste bildet :)

  Rosene, ja der sa du noe... Vet fortsatt ikke om det er liv i mine. Den eldste har overlevd, den er nokså hardfør. Så får jeg se hvordan det blir med de to andre!

  Ha en fin helg, håper det blir fint vær (etter regnet som kommer nå)!

  Klem, Sylke

  SvarSlett
 8. Jeg er fortsatt ikke helt sikker på om det nytter å rope på sommeren, men her vestpå har vi ighvertfall hatt noen flotte dager.

  Dette med pelargoniene er vi jo enige om, og jeg har erstattet de med et par spanske margeritter.

  Jeg gir imidlertid ikke opp enda, og vil se om noen av knoppene på de "avlagte" pelargoniene kan komme seg nå når vi har varmere dager.

  Klem

  SvarSlett