fredag 30. juli 2010

Sommer ved Göta kanal!

Jeg lovet å gi dere noen reisetips, og her kommer første reisebrev fra årets Sverige-tur, som vi hadde for et par uker siden! Første stopp var Göta kanal! Tidligere har vi besøkt Mariestad ved Vänern (se her), mens i år ville vi prøve oss på kanalen fra Vätern mot Østersjøen, og endte opp i Borensberg ikke langt fra Motala!

Her ble de berømte filmene "Göta kanal" spilt inn, og Göta hotell og akkurat kanalen her er derfor velkjent for veldig mange! Det var enormt mye båter, liv og røre, og et varmt og fint sommervær, og sykkelturene langs Göta kanal ble derfor akkurat så herlige som vi hadde håpet på!

Her er et lysthus, der det sikkert er en sann drøm å sitte en varm sommerdag: Luftig og fint i 1 etasje, mens 2. etasje kan være godt og lunt når det regner og blåser og kanskje ikke er fullt så fint! Akk, ja, den som hadde vært husfrue i det huset, som man såvidt skimter bak lysthuset!

Men vi syklet videre, og vi lot oss villig vekk sjarmere (igjen!) av nydelige eiendommer og søte stugor langs kanalen, og alle båtene fra nær sagt alle verdenshjørner, som seg sakte og rolig frem på kanalen! Utstyrt med matpakker og kald drikke, tok vi lunchen der det passet, og lot den avstressende atmosfæren virke på både kropp og sjel!

Turer langs hele Göta kanal anbefales virkelig, og det er bl.a. mulig å melde seg på organiserte sykkelturer (se her). Hvis man ikke bare gjør som oss, og tar det som det kommer!
I neste reisebrev skal dere få høre om turen til Porselinsmuseet, der svensk porselen gjennom 250 år er utstilt!

Klem Cathrine

10 kommentarer:

 1. Så fine bilder! Ha en god helg! kLem

  SvarSlett
 2. Så herlig ferie du har hatt! Godt med en ferie med litt fysiske anstrengelser også. Vi syklet et år mellom Cognac og Bordeaux, kan også anbefales;)
  Ha ei flott helg og klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Hej hej Cathrine, it is nice to see the photo's from the Göta kanal. There are so many beautiful little places along the canal.
  Have a nice weekend, klem Willy

  SvarSlett
 4. I'm so happy I found your blog. I have already added you to my list of blogs I follow. I as well love everything that's blue and white.
  Have a great weekend.
  Anna @ Around My Table
  http://aroundmytable.wordpress.com/

  SvarSlett
 5. Kjempeflott reisebrev med mange fine bilder.

  Kan faktisk føle hvor fint dere har hatt det.

  Klem fra Astrid

  SvarSlett
 6. Flotte bilder av en fin ferietur. Liker meg veldig godt i Sverige og i år var vi en kjapp tur innom Mariestad; koselig by.

  Ønsker deg en fortsatt god sommer. Klem

  SvarSlett
 7. Tusen takk for flott reisebrev og mange gode tips og linker!
  Vi har kjørt mye gjennom området du beskriver, Borentsberg og Motala-området, på tur til Småland. Vi har imidlertid aldri sett oss skikkelig omkring i området eller reist på eller langs Göta Kanal. Det fikk jeg lyst til nå!
  Flott og opplysense innlegg!

  God helg!
  Klem
  June
  Nostalgi & Skriverier

  SvarSlett
 8. Åh så fina bilder!
  Underbart ställe att vistas på!
  Ha en fin Helg!
  Kram Kathrine

  SvarSlett
 9. Nydelig - tusen takk for flotte reisetips!
  Bildene du tar er skjønne og gjenspeiler den herligste sommerstemning!!
  Ønsker deg en deilig uke Cathrine!
  Varm klem fra Lokki

  SvarSlett
 10. det så ut til å ha vært en helt topp tur :) superkoselige bilder!

  SvarSlett