onsdag 29. september 2010

Cathrines gode fiske grateng!

Nå har jeg hatt storproduksjon av min gode fiskegrateng! Jeg lager helst mange former av gangen, og 10-12 stk. er ikke uvanlig. Så fryses de ned, og er supre å ta opp igjen senere!
Man kan bruke kokt fiskerester eller fersk fisk. I bunne legges et lag kokt makaroni, så finhakket løk, finsnittet purre, og fisk i fine biter av f.eks. torsk, sei eller steinbit. En blanding av fisk går veldig bra.
Så lager jeg en god, hvit saus med smak av muskat, som helles over, før jeg har griljermel på toppen. Og etter 40-50 min. i ovnen er fiskegratengen klar til servering, sammen med kokt potet og gulrot!
Til 8 stk. 1,5  liters former, laget jeg 4-5 liter saus. Bruker man rå fisk, bør sausen være ekstra tykk. Oppskriften min finner du her! Håper det smaker!

13 kommentarer:

  1. Hei :)
    Hørtes deilig ut og jeg liker alt som er hjemmelaget.
    Ha en fin dag, klem.

    SvarSlett
  2. Spennende og inspirerende Cathrine fra ditt hjørne :o)

    Andrè

    SvarSlett
  3. Så flink du er. Fikk jammen lyst på fiskegrateng nå ja. Synes jeg kjenner lukta.
    Kanskje prøve oppskrifta di en dag?
    Ønsker deg en flott onsdag!

    SvarSlett
  4. Fiskegrateng er godt! Så flink du er som lager opp. Skal forsøke å gjøre det samme snart. Fikk ikke til å åpne pdf-filen.

    Kari :-)

    SvarSlett
  5. hei Cathrine.
    dette så deilig ut,å så produktiv og effektiv dere har vært,kjekt med mat ferdig i fryser.
    her er så deilig nå,vi har veranda dør åpen å sjøen er badet i sol,herlig med sånne høst dager,
    klem fra sylvia

    SvarSlett
  6. It looks delicious.
    Nice birthday party for your son.
    Have a nice day, klem Willy

    SvarSlett
  7. Hei.

    Fiskegrateng er en super middag, en av de få rettene som alle ungene liker her i familien..

    Tusen takk for tips og inspirasjon til å lage den selv :O)

    Klem Linda

    SvarSlett
  8. Mhm, det så kjempegodt ut:) Kjempeflink du:)

    Klem:)

    SvarSlett
  9. ...dette fikk jeg lyst på i dag!
    Takk for inspirasjonen.
    KLEM

    SvarSlett
  10. Ser kjempe godt ut! Må prøves ut en gang.
    Klem Igi

    SvarSlett
  11. Mmmm det så virkelig godt ut!
    Og så smart å produsere stort når man først tar jobben :)

    Deilig med enkle middager utover..
    Vi prøver også å planlegge og ha endel ferdig i fryseren for hektiske dager.. Veldig deilig å bare sette i ovnen.

    Ha en super dag!

    Klem fra Tove

    SvarSlett