mandag 4. oktober 2010

Farmors gamle vekt - kjøkkenets midtpunkt!

Jeg blir aldri lei av min farmors gamle kjøkkenvekt, som er en klassiker fra rundt 1930! Den dukker stadig vekk opp på bildene mine, og er beholdt i den nye headingen min, om enn i ny utgave!
Den troner midt på kjøkkenbenken, og bygårdsmannen bruker den stadig vekk, når han skal veie opp kjøtt, fisk eller pommes frites! Og mellom veiingene, har jeg ofte liggende hjemmestrikkede kluter og håndkler på den, mest til pynt enn nytte da!
Og den egner seg også godt til barnebarnas lek, når de sitter på kjøkkenbenken, og er med meg og steker pannekaker! Sausenebbet i stråmønster er også en klassiker på kjøkkenent mitt - en gang innkjøpt hos en brukthandler i Danmark!
Siste nytt på kjøkkenet, er denne såpekoppen i emalje, som jeg hadde lett lenge etter! Den er hvit, med mørkeblå kant rundt, og dukket opp hos O. Borgen (Jernia) på Lillehammer i sommer! Og som seg hør og bør, har en Sunlight sepe fått hedersplassen, og det dufter virkelig av farmors gamle kjøkken!
Nå gjenstår det bare å få tak i en gammel sepeholder, slik man brukt til oppvasken. Sepestykket ble lagt i, og man "pisket" sepen inn i oppvaskvannet. Se her.
De fine børstene med naturbust har jeg kjøpt hos Søstrene Grene, og de er både dekorative og anvendelige! Det lyseblå brettet er fra IKEA på 1980-tallet, og er i daglig bruk!
Dette var dagens dose med kjøkkennytt, og blått og hvitt!

16 kommentarer:

 1. Nydelige ting du viser! Syns blått & hvit på kjøkkenet er veldig fint.
  Ha en flott mandag!
  Klem Christina

  SvarSlett
 2. Liker ting du viser oss! Så veldig nydelig og nyttig. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Så koslig du har gjordt det.
  Ha en fin dag,klem.

  SvarSlett
 4. Kjempekoselig de vektene...nå har jeg hatt den i hvit/grønn og orange...men alle er solgt:)finner nok en ny..:)
  koselig på kjøkkenet ditt:)
  ha en fin dag
  eddaKlemmer

  SvarSlett
 5. Hi Cathrine
  Lovely things in your kitchen. The Kitchen scale is very special.
  Have a nice week.
  Klem Willy

  SvarSlett
 6. Koselige ting med tilknytning og historie er en glede å ha!
  Og klart du fant såpekopp på Borgen.
  Der finnner man det meste, og resten kan de skaffe. En tur på Borgen er like nødvendig som en tur på Nevertoppen når vi er på hytta!
  Ha en riktig kreativ dag - Liv

  SvarSlett
 7. Sånn kjøkkenvekt i grønt har min mor. Den har vært i mer eller mindre daglig bruk siden hun etablerte seg som husmor på slutten av førtitallet. Morsomt å se at den dukker opp i interiørblader og blogger nå, så det finnes nok en del av dem der ute.
  Beholder man tingene sine lenge nok, er de plutselig midt i motebildet igjen. Tror ikke mor tenker på det når hun bruker den :)

  SvarSlett
 8. Hei igjen! Først nå så jeg at du har vært på O.Borgen på Lillehammer og kjøpt fin såpekopp! Mor bor på Lillehammer og der har jeg vokst opp, og O.Borgen er alltid de vi tyr til når det er noe vi trenger. Mor kjøper nyttige duppedingser til ungene sine der og gir til oss når vi er på besøk. Morsomt at du skrev om dem :)

  SvarSlett
 9. So beautiful! have a good day!
  Monica

  SvarSlett
 10. Å, ja, den vekten er kjempefin! Koselig med sånne gamle, fine vekter:-) Liker kjøkkenet ditt veldig godt!

  Klem

  SvarSlett
 11. Så mange fine detaljer det er på kjøkkenet dit. Ser for meg at dere har mange koselige stunder der!
  Klem Igi

  SvarSlett
 12. Å den vekta er fin..
  Har ei i grønn,
  den er også skjønn ;-)

  Flotte ting du ellers har på kjøkkenet ditt..

  Ha fin veke vidare!

  SvarSlett
 13. Dejlige køkkenremedier og hyggelige billeder, Cathrine, herligt at de alle -næsten- anvendes i den daglige husførelse, det ville jo egentlig også være dumt andet, de gamle sager er ofte mere charmerende end de nye!

  Klem
  Helle

  SvarSlett
 14. Hei!
  Snublet innom her hos deg via en annen blogg, jeg ☺

  For en koselig blogg du har!
  Har for noen dager siden kjøpt inn fisk for jeg tenkte å lage fiskepudding, men har aldri gjort det før så da passet det jo ypperlig med din fristende oppskrift! Tusen takk ☺

  Kjempefine bilder fra kjøkkenet ditt!

  Ha en strålende uke ☺
  Klem fra
  Laila Johanne

  SvarSlett
 15. En sånn vekt har jeg også, bare at den er grønn! Så fint at du kunne fortelle meg fra hvilken periode den er fra, det visste jeg ikke :)

  SvarSlett
 16. What a nice blog and I love the blue-white combinations you made in this post!

  SvarSlett