lørdag 6. november 2010

Vei i vellinga!

Bygårdsmannen har lenge følt at uteboden har vært til de grader overfylt, og har ofte sagt: - Jeg MÅ bare ha en bod til! Mens fruen har vært en smule nærmere en søt dukkestue til barnebarna i et hjørne av hagen, så konflikten har i grunnen ulmet lenge!
Inntil det en dag nylig ble laget vei i vellinga: Boden ble ryddet, det ble kastet og gitt til Fretex, og vips så var den som ny: Ryddig og med plass til MYE, mye mer! Så det ble ingen ny utbod på bygårdsmannen! Men alle ting som luktet, ville han gjerne slippe å ha i "lillstugan" sin, forståelig nok!
Så løsningen ble et veggskap i carporten, hvor han fikk plass til alle kanner og flasker og ting som hadde en sterk lukt, slik at det kunne få stå for seg selv! Skapet er et gammelt Ivar-skap fra Ikea, kjøpt på loppis for en 50 lapp!
Vitrineskapet ble malt i husets gulfarge både innvendig og utvendig, og dekorert med rutete stoff i vinduene av husfruen! Stoffet ble klippet til, og limt med vanlig hobbylim langs med den vertikale kanten, slik at det skulle holde seg så tett inntil vindusruten som mulig.
Og dermed var tiden kommet til å sette på dørene...
putte inn kanner og flasker og you name it, og å glede seg over det ferdige resultatet!
Så tipset, dersom mannen din maser om mer plass til gressklipperen, snøfreseren, malespannene og verktøyet sitt, er å si: Rydd, kjære, rydd!

12 kommentarer:

 1. God ide! Og i dag skal det ryddes i kjellerboden.
  Ha en fin lørdag!

  SvarSlett
 2. Skapet ble veldig flott :-)
  Inspirasjonen kom akkurat på rett tidspunkt , da mannen min sin plan i dag er å rydde i kjellerboden :-)
  hihi :-)

  SvarSlett
 3. God idè! og så flott skapet ble da. Ønsker deg ei flott helg. Klem.

  SvarSlett
 4. Hehe :) "Rydd, kjære. Rydd" funker desverre ikke her i heimen (tror mannen min har kastefobi), men veggskapet var jo en kjempefin ide! Også så lekkert som det ble!
  God helg til deg :)

  SvarSlett
 5. Å rydde er en god ting å gjøre for miljøet. Utrolig hva en finner, og utrolig hva en har. Jeg ryddet et "roteskap" i går og fant 6 pinsetter. Hva skal jeg med det? Har utvilsomt kjøpt nye istedet for å lete etter det jeg hadde. Skal man få ned forbruket.......
  Flott skap, og veldig nyttig. Ha en god helg.

  SvarSlett
 6. He-he, har alltid skikkelig opprydding til jul. I fjor fikk Gubben i oppgave og rydde boden sin. Han kastet to (!) rustne spikre og sa "Ferdig!!!!". Nå har han flyttet ut i boden min i hagen, og overlot i grunnen et fylt til randen bod til meg. så jeg har som mål og få kastet mulig før jul:DDDDDD Har oppdaget at skal jeg bli kvitt noe, så må jeg rydde selv. Gubben lider av et veldig snev av "Kjekt å ha"-syndromet:DDDDD Etter et par år, så gliser han når jeg kommer å ber om et eller annet: "Der ser du!!! Kjekt å ha". Men noe er det greit å bli kvitt:DD Ha en flotters helg:DDD Klemz

  SvarSlett
 7. Skapet ble helt topp. Flinke dere er da. Ønsker deg en fin helg

  SvarSlett
 8. Supert med et skap til alle de tingene!! Man får aldri for mye lagrings plass....Burde egentlig kaste eller gi bort en ting for hver nye som kom i hus!!
  Klem Tove

  SvarSlett
 9. Slik skal det gjøres. Utrolig hvor mye plass som kan frigjøres ved en generalopprydding.

  Blir det dukkestue, nå da?

  Klem

  SvarSlett
 10. Og du store allverden!!! Dette skapet er i garasjen?????
  Snakk om, lekkert som det ble, kunne det jo hengt i ethvert møblert rom :-)
  Skjønner at vi burde oppgradere garasjen litt. En annen gang. Akkurat nå står ikke bilene i garasjen engang, for i garasjen er det MUS, og de elsker visst varme biler på denne årstiden.
  God helg til paret med ryddet og stylet garasje!

  SvarSlett
 11. Så utrolig flott skapet ble! Kjempefint med en liten makeover. Og en liten opprydning er aldri dumt. Her i huset er det stort sett jeg som sørger for at det hoper seg opp:-)

  Klem

  SvarSlett
 12. Det ble jo veldig pent med skapet og stoffet i dørene!

  Ha en fin helg. Klem Sylke

  SvarSlett