tirsdag 14. desember 2010

Cathrines Julekalender 2010 - luke 14!

Nå som nedtellingen til jul for alvor har begynt, har tiden kommet for å velge middagsduken som som skal brukes julaften, og planlegge borddekningen! Under ser dere bordet slik det var dekket på julaften i fjor, og hvem kan ane at dette var barnevennlig voksduk? Klikk så får du større bilder!
Bordkortene var nissefigurer fra danske Karen-Marie Klip, der jeg limte på bilde av gjestenes ansikt, noe som gjorde det lett for de minste å finne sin plass! Stor stas var det også at gjestene fikk med seg bordkortene hjem! Barna fikk små drikkeglass fra IKEA hvor jeg hadde festet pyntebånd!
I år blir vi kun voksne rundt bordet på julaften, og jeg lar voksduken ligge! I år blir det nok enten en av husets hvite damaskduker, eller en duk i røde og hvite kjøkkenruter, hvis den er lang nok!
Jeg har 12 hvite tallerkendempere, men bruker gjerne disse i rødt, som jeg selger i Cathrines Lille Loppehjørne! Så hvis ingen har kjøpt dem innen jul, er de kanskje i bruk her i heimen på julaften?
Klikk på dagens luke, og se hva som skjuler seg bak 14 desember! Og ikke glem å legge igjen kommentar, så du får lodd til trekningen på julaften! Skriv gjerne antall lodd dere skal ha hver gang - det vil gjøre det litt lettere for meg i etterkant! Premier og regler finner du her.
Takk for alle kommentarer i går - det var hyggelig at dere satte pris på Lucia-luken! Jeg synes kavalkaden over Carl Larssons bilder var helt nydelig, og det samme var musikken!
I går var det skoleavslutning for mitt eldste barnebarn, som spilte tante Sofie i Kardemommeby, og det var selvsagt stas for en stolt mormor! Bygårdsmannen var hjemme og pusset sølvtøyet til jul, så nå er det skinnende klart! På byturen min fikk jeg kjøpt noen av de siste julegavene, så det var godt å ha det unnagjort! I dag venter bl.a. julebakst og julekortskriving, så det blir nok en travel førjulsdag!
Med ønske om en fin dag akkurat der hvor DU er!

23 kommentarer:

 1. Moro å se bordet ditt fra ifjor. Det kommer vel ett i romjula fra årets også?
  Jeg skal ut og kjøpe ny voksduk idag, og hadde tenkt å kjøpe en sånn rødrutete som din. Kjøpte en gul på loppemarked i høst. "Den får duge", og 5 kr fristet, men jeg trives IKKE med denne gule nå som vi sitter og pakker og klistrer til jul.
  2 lodd igjen. Glemte nesten det.

  SvarSlett
 2. Så flotte bordkort, veldig god ide å lime på bilder av gjestene. ☺
  Takk igjen for en koselig luke.

  2lodd

  SvarSlett
 3. Tallerkenskånere er et must.. Jeg har dekktallerker fra Hadeland og fra Engleserviset til Porsgrunn og det lar seg bare ikke gjøre uten..

  Kjempekoselig pyntet bord :)

  2 lodd idag igjen..

  Ønsker deg en god dag!

  Tove

  SvarSlett
 4. Takk for tipset i dagens luke. Kan jo bli julegave til svigermor.. ;)
  Javisst er det koselig å dekke julebord og pynte!
  Prøver lykken med 1 lodd.

  Nina C.

  SvarSlett
 5. Så koselig dekket julebord! Og hadde du ikke sagt det, så hadde jeg aldri gjettet at det var en voksduk.
  2 lodd

  SvarSlett
 6. Koselig å se fjorårets bord...Jeg elsker selv å dille og pynte fine bord!!!Har en fridag idag...og listen over gjøremål er laaannng:-) Kvelden avsluttes med fest på skolen der de to minste går,og skal delta på ulike måter!!! Gleder meg:-) Ha en fin dag!!! Klem Ruth
  (2 nye lodd)

  SvarSlett
 7. Hi Cathrine
  Wonderful Christmastable. Lovely tablecards.
  2 tickets
  Have a nice day, hugs Willy

  SvarSlett
 8. Så koselig pyntet julebord. Morsomme bordkort :) Det er fint at en kan gjøre det så fint og praktisk med voksduk. Da blir det så mye mer avslapet for foreldrene når de slipper å være redd for at barna skal søle, og barna slipper mas. Men med bare voksne er jo enig i at det er lekkert med ordentlig duk. Der minnet du meg på at jeg må fine fram min hvite linduk og stryke den i god tid, det har lett for å bli glemt til siste liten.
  2 lodd

  SvarSlett
 9. Fint pyntet bord, ikkje mulig å se at det er voksduk. Fine tallerkenskånere.

  Håper du får ein fin tirsdag!

  Klem,

  (2 lodd)

  SvarSlett
 10. Så koselig et julebord du hadde i fjor! Og med din evne til å gjøre det hyggelig rundt deg, så blir det sikkert like flott i år. Jeg dekker middagsbordet i mormorhuset julaften med hvit linduk og tilhørende servietter som min mamma har vevd. Et kjært minne. Hun har også brodert den Venecianske linduken som alltid er på bordet til juledagfrokosten. Ellers er sølvtøyet pusset og klar til bruk. Likeledes lysetaker og kaffekanne.
  Jeg elsker å pynte bord og gleder meg alltid til festlige anledninger i heimen.
  Har ofte tenkt å hekle tallerkenskånere. Det får bli til sommeren. Oppskriften du hadde i luka i dag var flott.
  Ha en super tirsdag.
  Hilsen Berit
  PS: Har ikke sagt at jeg ønsker lodd for hver kommentar, men det gjør jeg jo, selv om det er en gevinst i seg selv å åpne kalenderlukene dine!

  SvarSlett
 11. 2 lodd.
  Kjempe koselig pyntet julebord. Her i huset bruker jeg enten ensfarget hvit eller rød duk på julaften. Jeg har også en liten samling av juletreer i glass/gips som jeg pleier å pynte julebordet med. Hvit eller røde servietter med en gran kvist og rødt og hvit bånd knyttet rundt.
  Ha en riktig fin dag.
  Klem

  SvarSlett
 12. Oj, oj, oj, bare ti dager igjen. Fint med kalenderen din som teller ned! Ett lodd i dag også :)

  SvarSlett
 13. For et koselig bord du hadde dekket.
  Det var fine tallerkenskånere, rekker nok ikke lage de før jul, men kanskje neste jul.

  Ha en fin dag videre!
  Klem T

  SvarSlett
 14. Tack för det fina dukmönstret, hihi.
  Hoppas du får en bra dag med julkortsskrivning.
  Kram Elzie

  SvarSlett
 15. Tror jeg skal sette igang med å hekle tallerkendempere nå. Da har jeg kanskje 12 stk ferdig til neste jul.

  Ett lodd på meg!

  Kari :-)

  SvarSlett
 16. Du hadde et nydelig og barnevennlig julebord i fjor - husker det godt. Det blir sikkert en flott julebord du har å vise oss i romjula også.
  2 lodd til meg i dag også :)

  SvarSlett
 17. Fint bord du hadde i fjor. De heklede dukene du linker til, er flotte. Har sett oppskriften før, men tror ikke jeg ville orket å lage flere enn en - og da er jo hele vitsen borte...;) (2 lodd)

  Ha en fin kveld! Klem

  SvarSlett
 18. Et nydelig bord! Moro at du viser det på bloggen.

  2 lodd.

  Hilsen Fama

  min mail: anihaarb@online.no

  SvarSlett
 19. Så fint dekket bord!
  Takk igjen for en koselig luke.
  Ha en fin kveld!
  (2lodd)

  SvarSlett
 20. Heisann!
  Så fint julebord du hadde i fjor:) Og så morsomt med bordkortene! Vi blir 9 tilbords hjemme hos meg, og familien min består av seks mennesker, så det er bare tre utenom som kommer. Jeg har ikke planlagt hvordan bordet skal se ut ennå, det er ikke så stort, så det er begrenset hva jeg kan finne på. Tallerkendemperne er kjempefine, og så fint at du har linket til oppskriften. Kanskje det blir sånne hos meg til neste år? Jeg er veldig glad i å hekle, men sliter dessverre med en arm, så det er begrenset hvor mye jeg kan hekle.
  Håper du har hatt en fin dag, og at dagen i morgen blir like fin, hilsen Ellen:)
  (2 lodd)

  SvarSlett
 21. What a great idea for the glasses on the table. I'm sure they loved them. I'm so impressed on all that you've done to create this calender!
  blessings,
  Marcia

  SvarSlett
 22. For et flott dekket bord du hadde ifjor, ikke mulig å se at det er voksduk.
  2 lodd idag også.
  Ønsker deg en fin onsdag.
  Klem Mio

  SvarSlett
 23. 2 lodd.
  Denne bloggen (dagens luke) var et nytt møte for meg. Nydelige engler. Men mye annet fint i bloggen også. Jeg meldte meg like godt som følger.

  Hilsen Fama

  anihaarb@online.no

  SvarSlett