fredag 17. desember 2010

Cathrines Julekalender 2010 - luke 17!

I går ble det bakt en ny ladning pepperkaker - med mine guttebarnebarn denne gangen - og det var veldig hyggelig både for voksne og barn! Så det ble enda flere pepperkaker i egen kakeboks også, og de skal "bare" dekoreres! Men det går som en lek, etter at jeg nå har kjøpt meg ny kakesprøyte!

Det er ikke til å stikke under en stol at de veldig mange små tingene man skal gjøre før jul, raskt blir til en stor Å, hvor vannet renner raskt i strie strømmer, og ikke lar deg glemme at julelisten fremdeles er 10 meter lang! Men sakte men sikkert blir listen haket av, og det er en lettelse!

- Det er jo bare å ta én ting ad gangen, som bygårdsmannen sier! Han pusset sølvtøyet her om dagen, men var litt uheldig i sine uttalelser på Facebook, om mannens mange juleforberedelser, hvorpå alle kvinnene på vennelistens hans svarte at det var en sterk overdrivelse at mennene slet seg ut til jul, og jeg var vel i grunnen enig i det! Jeg spurte ham om vi skulle bytte gjøremålsliste, men fikk et litt flaut svar om at det ønsket han ikke, nei!

Dagens luke er litt klassisk julete, og hvis du har tid og lyst, har du lov! Ikke glem å legge igjen en kommentar etterpå! For hver kommentar får du verdifulle lodd til trekningen julaften!

Ha en fin dag alle sammen, og takk for julekorttipsene i går - det blir nok en god løsning på det! Fortsettelse følger...!

28 kommentarer:

 1. Ah, deilige kalorier i dagens luke. :-)
  Må smile av mannens kommentar, ja. Er nok sånn i flere familier nå.
  God helg!

  2 lodd

  SvarSlett
 2. Jasså, din mann opptrer også som om han har funnet en kur mot kreft når han gjør sånne ting som å pusse sølvtøy?! Kjenner til det.
  Vi har en haug med sølv til pussing som (kanskje) blir tatt idag. Tør ikke tenke på hvor lenge mannen min må slappe av etter DEN sjauen ;-)

  Glemte det nesten; 2 lodd!

  SvarSlett
 3. Den kaka er for mektig for meg. men det er rett min pappas favoritt til jul.

  Ønsker deg ei fin helg. husk å kose deg litt også! det blir jul uansett, Klem,

  (2 lodd)

  SvarSlett
 4. Mmmm, har ikke smakt den varianten, men vanlig delfiakake. Enig med Mira, det blir litt mektig, selv for en søtmoms som meg...
  Ønsker deg en koselig siste adventshelg!
  (2 lodd)

  SvarSlett
 5. Heisann!
  Delfiakake kan det hende jeg lager, min mann er glad i den. Svigermor brukte å lage den til jul, og etter hun døde for tre år siden, har mannen min blitt opptatt av hva moren hennes brukte å gjøre.
  I dag skal jeg i hvertfall lage sandnøtter, det er jeg veldig glad i:)
  Mannen min og jeg har byttet på oppgavene i år. I fjor var jeg så sliten av all handling av både mat og julegaver, at jeg sa at nå må vi bytte! Dessverre klarer jeg ikke å la være å blande meg litt inn, men han har hovedansvaret. Jeg skal ha ansvaret for juletre i år, og det skal bli spennende å se hvordan det går når jeg skal sette på juletrebelysningen;) Men fortsatt er det jeg som har mest å gjøre, og det er ikke så lett å gjøre om på det. Men jeg stresser ikke mye, det blir jul uansett!
  Han en flott dag, hilsen Ellen:)
  (2 lodd)

  SvarSlett
 6. Hi Cathrine Good luck with your Christmas preparations. Only one week to go.
  Till tomorrow, have a nice day,
  klem Willy
  The world is here all white again.

  SvarSlett
 7. 2 tickets please, thank you!

  SvarSlett
 8. Delfiakaken er for mektig for meg. Kanskje denne er litt mindre mektig?

  Rllers så koser meg med å følge dine juleforberedelser. Selv er jeg temmelig langt på etterskudd. Jeg finner ikke helt julestemningen i år.

  Ett lodd på meg!

  Kari :-)

  SvarSlett
 9. Hei. Elsker delfiakake. Det hører julen til.
  Jeg tar 1 lodd.
  Hilsen Marie Elise
  hvitlykke@gmail.com

  SvarSlett
 10. Hei igjen! Dette er min datters favorittkake, så den må i boks før jul. Likte denne varianten her. Ellers er jeg i Arendal i dag. Det minste barnebarnet er forkjølet og pjusk så det ble mormorfanget i stedet for barnehagen. Deilig å la juleforberedelsene fare og bare kose seg en dag også! Nå måtte han ha seg en formiddagslur, så jeg får vel se til å svinge kluten litt. Ha en fortsatt fin dag!
  Kan jeg få et lodd i dag også?
  Hilsen Berit

  SvarSlett
 11. Mmmm, delfiakake er godt! Vi rekker aldri å lage den før jul, men noen ganger i romjula.
  Ha en fin dag! Her blir det mer julekortlaging... Drøyt 20 klare i går, mangler fortsatt 50-60...
  2 lodd til meg i dag også.

  SvarSlett
 12. 2 lodd i dag også :-)
  Delfiakaken som vi kaller den, hører jul til her i huset. Som pynt til kaken, bruker jeg seigemenn. Klipper seigemannen i små biter og fordeler bitene både inni kaken og opp på. Kaken lager jeg en til julaften, en til nyttårsaften og en til påske.
  Ha en riktig fin dag. Klem

  SvarSlett
 13. Mmm, delfiakake, det er godt det :) Tenk nå er det bare 1 uke igjen! Gleder meg :)
  2 lodd

  SvarSlett
 14. Ååå så koselig blogg du har her :o)
  jeg måtte legge meg til som følger hos deg, Cathrine!
  Så mye JUL i bloggen din, ser du storkoser deg med forberedelsene!
  Klem, Anne:)

  SvarSlett
 15. Ååå Delifiakake hugsar eg at mamma laga. Smeltar på tunga...
  2 lodd i dag :)

  SvarSlett
 16. Spennende med variant av Delfiakaken. Men jeg har bestemt meg for å droppe Delfiakake iår. Jeg syns det er veldig godt, men det er egentlig bare jeg som spiser den, og jeg skal helst styre unna de verste kaloribombene. Så hvis jeg skal spise opp mesteparten av kaka blir det litt vel mye :D
  Lykke til med avkryssing av julelisten for både deg og mannen :)
  2 lodd

  SvarSlett
 17. Ja, dette er manne-nam :) Alle snille menn liker søtt. Her må det bli en delfiakake med gelé-topper og melkefri sjokolade.
  Husk meg med et lodd i dag også :)

  SvarSlett
 18. Vad skönt att du tänker på mannen så han får en god kaka efter silverputsandet, hihi.
  Hoppas du får en bra kväll.
  Kram Elzie

  SvarSlett
 19. Håper du får tatt det litt med ro også :) Ellers får du la mannen overta litt av gjøremålene fra din liste... (2 lodd)

  Klem

  SvarSlett
 20. Nam,nam Delfiakake er jammen godt. Lurte inn litt 70% sjokolade i den i år. Men kjeks bruker jeg aldri, kun hjemmelaget marsipan og gele.

  Ha en trivelig adventshelg!

  Klem fra Hjørdis

  Må jeg skrive 2 lodd her? Så på de andre.

  2 lodd

  SvarSlett
 21. Å nå fikk jeg vann i munn... håper søstra har slengt sammen en delfia kake i år, så d blir en smake bit, har tross alt prøvd sara bernard for første gang jeg, å d holder!

  Hilsen Linn
  pettson79@hotmail.com

  SvarSlett
 22. Det er en kake jeg liker godt! Bakes hve rt år i Igihuset.
  Klem fra Igi

  SvarSlett
 23. Det er helt utrolig hvor mange gode oppskrifter man kan finne på internett. Tine.no har mange. Jeg liker at de er så godt forklart.

  2 lodd.

  Hilsen Fama

  min mail: anihaarb@online.no

  SvarSlett
 24. Ja det er utrolig at det stort sett er oss damer som har mest å gjøre før jul. Prøver å sette mannen i jobb innimellom, men det blir jo ikke så mye han kan, eller kanskje det er oss som ikke er så flinke til å slippe dei til. Ja ikke vet jeg.
  HA ei god førjuleshelg :)

  SvarSlett
 25. Delfiakake - det er jul for meg det. Vi hadde alltid det da jeg var liten :)

  Ha en skjønn helgQ!

  Klem

  SvarSlett
 26. Rakk det så vidt idag...klem

  SvarSlett
 27. Å, ja jeg kjenner meg så igjen, Cathrine! Listen er veldig lang. Men gudskjelov blir det jul uansett ferdigavkrysset liste eller ei ;o) Jeg tar gjerne 2 lodd i dag og, og ønsker deg en strålende morgendag! Klemmer fra Marianne som har begynt på ny Mariusgenser i dag som skal bli ferdig til jul!="#?¤ ...jaja, sånn går no dagan før jul hehe

  SvarSlett
 28. I love the sweet photo of your grandsons on your sidebar. Looks like everyone had lots of fun :-)
  Blessings,
  Marcia

  SvarSlett