lørdag 18. desember 2010

Cathrines Julekalender 2010 - luke 18!

Jeg er som nevnt en skikkelig morgenfugl, og det er ikke minst godt nå som jeg lager julekalender med ny luke hver dag! Tanken var å lage det meste på forhånd, men det har vært lettere sagt enn gjort! Så jeg må satse på at jeg rekker det, og at hanen (se her) vil hjelpe meg til å våkne før kl. 6!
Bygårdsmannen har forresten vært til stor hjelp i det siste og klaget lite, og her ser dere ham på vei opp stigen, for å ordne med fugleneket! Det er høyt opp til takmønet, så han nølte litt. Men da jeg sa: - Kaffen og julekakene er klare, så satte det skikkelig fart i ham!
Bygårdsmannen har forresten hjulpet meg med å pynte pepperkakene! Jeg sprøytet på melis, denne gangen med ny kakesprøyte, og bygårdsmannen moret seg stort med å sette på Nonstop! Pepperkakekonen til høyre er utvilsomt en dame! Da jeg spurte ham hva han trodde barnebarna ville si til puppe-dekoren, sa han: - Gutta vet godt hva det der er!
Ja, så de er artige disse mannfolka, og det blir mye mer gøy med julebaksten når de er med! Dagens luke er noe som kan være lurt å sette seg inn i! Ikke glem å kommentere da dere!
God 4. advent helg!

23 kommentarer:

 1. God morgen, eller nesten god formiddag for mitt vedkommende. Er en ordentlig morgenfugl, og har i dag (som vanlig) vært oppe kl. 06.00. Har besøk av en liten mormorgutt på vel to år, og vi har kost oss skikkelig på morgenkvisten i dag. Det var forøvrig et lekkert dekket julebord du viste i dag. Selv er jeg nok litt mer "pyntete". Har juleservise fra Porsgrund og glass fra Holmegaard. Sølvbestikk og lysestaker med lange hvite lys og nissefamilie fra Hadeland er noe av det som pryder julebordet mitt. Ellers er julenek med rødrutete sløyfe på plass og annen julepynt er også klar til å pynte opp mormorhuset. Morfar skal på juletrehogst i dag, så da skulle treet også komme på plass i løpet av et par-tre dager. Ønsker deg en fin førjulslørdag, og igjen takk for at du deler julekalenderen med oss. Ønsker som vanlig et lodd i dag også!
  Hilsen Berit

  SvarSlett
 2. god morgen .
  så koselig et innlegg i adventkalender,
  ønsker deg en nydelig 4 advent helg,
  kaldt å masse vind her, litt snø har vi å fått igjen.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 3. Snøen laver ned utenfor vinduet og jeg er snart klar til å ta fatt på dagens gjøremål. Til nå har jeg manglet den store julefølelsen, men idag kjenner jeg at jeg nå er klar for å gjøre en innsats. Mye takket være deg og din blogg.

  Håper du får en flott lørdag!

  Ett lodd til meg.

  Kari :-)

  SvarSlett
 4. Alltid like koselig å åpne luken hos deg. Jeg har en plan for hvordan årets julebord skal dekkes:)
  Ha en fin lørdag!
  (2 lodd)

  SvarSlett
 5. Stilige pepperkaker hos dere i år. Så du det "hjemme hos"-innslaget med kronprinsfamilien i fjor eller forfjor hvor de satt på et julepyntet kjøkken? Der hang pyntede pepperkakemenn og -damer i vinduet bak dem, og damene var pyntet med BIKINI! Sikkert Kromp'en det og.

  SvarSlett
 6. Glemte jo å si 2 lodd. Det er visst for tidlig for meg (10.30) Gjesp.

  SvarSlett
 7. Våknet klokka 5 i morres, trengte ingen hane. Blei vekka av brøytebilen. De snør, litt og blåser. I dag tok eg med meg ei bok og krøyp under dyna igjen. Reiste ikkje ordentlig opp før 1\2 10. uvanlig til å være meg, men boka var spennende og senga varm og god.

  Det er vel påtide å tenke på borpynt kanskje;

  Ha ein fin lørdag, Klem,

  SvarSlett
 8. Så flott ,))
  Snøen laver ned her og det er sååå himmelsk vakkert! ;))
  Nyt av dagen!

  Jeg ønsker deg av hjerte alle de gode ting♥
  Nyt av julen & dens poesi, dufter & av harmoni
  Å tenk om litt vi pakker opp av hjertens glede
  - alt det skjønne julen har å gi!!
  Varme juleklemmer jeg sender deg fra meg, Anki
  ♥GOD JUL♥

  SvarSlett
 9. Heisann!
  Det var et fint pyntet bord:) Jeg la meg sent i går, jeg har en sønn som er syk. Han trengte litt kos og omsorg i natt, så da ble det litt sent.
  Håper du får en hyggelig dag, hilsen Ellen:)
  (2 lodd)

  SvarSlett
 10. Nok et koselig juleinnlegg fra deg:)
  2 lodd i dag også

  SvarSlett
 11. Vilken tur att du fått hjälp av mannen att dekorera dina pepparkakor. Han var verkligen en mästare, hihi.
  Hoppas du får en skön lördag, du din stackare som är uppe med tuppen var morron.
  Kram Elzie

  SvarSlett
 12. God morgen!
  Ja det var en fin luke. Det er ikke så vanlig å få opplæring i formell borddekking i disse dager lenger, så det kommer nok godt med for mange.
  Tenker nok gutta spesielt vet hva de non stoppene er ja. Hihi.:)
  Ha en flott Lørdag.
  Klem!
  Line-Cathrin
  Pst! Det er give away inne hos meg. :)

  SvarSlett
 13. 2 lodd i dag også :-)
  Artig historie med barnebarnet og de 4 eggene :-)) Nydelig pyntet jule bord under luken i dag. I dag får jeg og min yngste sønn overnattings besøk av min datter + to hunder. Vi skal bake julekaker i dag og i morgen. Pizza skal jeg lage til kvelden. Mammas pizza er det beste i hele verden mener de to :-)) Ha en riktig fin lørdag. Klem

  SvarSlett
 14. Hi Cathrine Great pepperkakene.
  God lørdag!
  2 lodd til meg
  Klem Willy

  SvarSlett
 15. Jeg er virkelig imponert over julekalenderinnsatsen! Ett innlegg om dagen - jeg som bare får somlet meg til ett i uka *s*
  Jeg våkner også tidlig, jeg som pleide å være et b-menneske, men i motsetning til deg står jeg ikke opp i helgene. På med radioen, og etter en time eller to sovnet jeg igjen - og våkner som et slakt rundt åtte. Ikke lurt!
  En riktig god førjulshelg til deg - klem fra Liv

  SvarSlett
 16. Tar gjerne et lodd i dag også, jeg :)

  SvarSlett
 17. Er innom som snarest. Det går omtrent døgnet rundt med julekort, men nå er heldigvis en god del postet. Men har mye igjen...
  To lodd på meg i dag også :)

  SvarSlett
 18. Nok et koselig innlegg. Både tekst og bilder gir julestemning.

  2 lodd.

  Hilsen Fama

  mail: anihaarb@online.no

  SvarSlett
 19. Artig pynta kaker, mannen i huset hjalp til her å, liknet veldig på dem dine ja... hehe...
  Kjekt med bord pynte tips!

  Hilsen Linn, sarpsborg
  pettson79@hotmail.com

  SvarSlett
 20. Morsomme pepperkaker dere har laget :) Ha en fin helg! (2 lodd)

  Klem

  SvarSlett
 21. En hjärtlig 4:e advent önskar jag dig!
  Din julkalender är så härlig, jag ska gå tillbaka och se på alla luckorna. Det är så fint. Jag tar gärna en lott för idag.
  Klem
  Pernilla

  SvarSlett
 22. Nydelig dekket bord.
  Trekker 2 lodd i dag også.
  Ønsker deg en fin søndag, nyt den og kos deg.
  Klem Mio

  SvarSlett
 23. Google translator doesn't do a great job, but I could read enough of it to tell what you said. Men are so funny. They are the same way everywhere :-) It's always good to know how to set a table formally too.
  Blessings,
  Marcia

  SvarSlett