onsdag 8. desember 2010

Cathrines Julekalender 2010 - luke 8!

Kulden har gitt oss en bråstart på vinteren, og her fyres det i peisen fra morgen til kveld! Det gir ikke bare varme til kroppen, men også varme til sjelen! Det å høre det sprake og knitre, og se flammene danse, er en av vinterens gleder!
Og jeg kan sitte i godstolen her og strikke! Jeg har tatt en pause fra monteringen av Fana-jakken min (det blir et romjulsprosjekt), og vil satse resten av tiden frem til jul på selvlagede julegaver, strikkede julekuler og andre julesysler!
Det nærmer seg også julekortskriving, og der er jeg veldig klar, med oppdatert julekortliste, og ideer til selvalgede julekort! Men det er et stykke fra fantasi til virkelighet, så jeg kan ikke love hjemmelagede julekort i år, men håper på det beste!
Klikk på dagens luke, og se hva som skjuler seg bak nr. 8! Husk å legge igjen kommentar, så du sikrer deg dagens lodd! Her finner du regler og premier for julekalenderen min!

Takk for alle hyggelige kommentarer og trøstende ord i går! Vi forsøker med ny pepperkakebakedag på fredag, og det gleder et bestemorshjerte at det likevel blir bakedag! I går bakte jeg 125 kokosmakroner, og det er jo en god start på julebaksten det!

Her blir det tur over grensen for noen juleinnkjøp i dag, og forhåpentligvis vil vi ha ribben i hus innen kvelden! Kos dere inne i varmen, og nyt resten av tiden frem til jul!

26 kommentarer:

 1. God morgen Cathrine!
  Her på sørlandet er det nok en kald men flott vinterdag. I går gjorde jeg alt klart for julekortskriving her i mormorhuset. Det er en hyggelig førjulsgreie det der. Noe varmt i koppen, julemusikk og god og varm stue - midt i blinken.
  Ønsker deg en flott dag!
  Hilsen Berit

  SvarSlett
 2. Heisann!
  Heldige er de som hjemmelagede kort og gaver fra deg:) Jeg har bestilt julekort med bilder som venner og familie får. En collage med bilder, som viser litt hva vi har holdt på med i løpet av året. Jeg sitter på kjøkkenet og nyter stillheten, ungene har gått på skolen, og mannen min er på jobb. Det brenner i ovnen hos meg, også. Dette er min hellige stund:)
  Håper du får en koselig dag, hilsen Ellen:)
  (2lodd i dag)

  SvarSlett
 3. Så flott kalender du har laget! Jeg falt for tipsene om merkelapper. Nydelige!

  SvarSlett
 4. God morgen! Jeg deltar med mine to lodd idag også..

  Er så vakker julestemning ute, minus 18, men nyyydelig - bare å kle seg godt.. Bronkitten min synes ikke noe om kulda, den foretrekker peisvarmen ;)

  Nyt dagen!

  Klem

  SvarSlett
 5. Ja..må jo være med:)
  ha en fin fin dag
  eddaKlemmer

  SvarSlett
 6. 2 lodd igjen!
  Ja, er det ikke moro med hjemmelagede kort osv? Håper du rekker å lage litt. Det blir dårlig stell med det hos meg i år. Men NESTE år......!

  SvarSlett
 7. God morgen!

  Det er så mye eg har lyst til å lage, det mangler ikkje på inspirasjon, men ting tar tid! sånn er det vel for mange.

  (2lodd)

  Håper dagen din blir fin, Klem,

  SvarSlett
 8. Jeg har lagd tags til julegavene, men kort har jeg ikke rukket å lage enda :)
  2 lodd i dag også.

  SvarSlett
 9. Jeg pleier å lage mine egne julekort og de blir høyt verdsatt av venner og familie. Iår vet jeg ikke helt hva jeg får til, har ikke laget ett eneste kort. Vanligvis begynner jeg i oktober... Jul blir det uansett. Mange flotte tips i kalenderen din.

  Ett lodd til meg!

  Kari :-)

  SvarSlett
 10. I år hadde jeg store planer om masse hjemmelagete kort, av den mer "avanserte" sorten... Før har vi hatt et hefte med bilde av ungene og brev inni. Nå sitter jeg og skriver brevet med bilder, som blir et hefte i miniformat, og forhåpentligvis får detplass inni de hjemmelagde kortene i en sydd lomme. Mye mulig blir det en liten rangering i år, for mange vi sender til i familien får vi aldri svar fra. Så de får nok en enklere julehilsen.
  Skulle gjerne hatt spraking i stua, men her er det verken peis eller ovn. Heldigvis holder vi varmen, og har fjernvarme, så vi slipper å engste oss for strømprisen.
  Ha en fin dag! 2 lodd til meg :)

  SvarSlett
 11. Hej Cathrine a very lovely post again. A lot of Christmas inspiration. Thank you.
  Have a nice day.
  There is e link on my blog.
  Kram Willy

  SvarSlett
 12. Hej!
  vilken underbar kalender du har gjort! Vilket arbete du lägger ner. Det blir verkligen julstämning! Jag vill gäna ha 2 lotter för idag, då jag även lagt ut om din kalender på min blogg. Det var så kul att kunna göra det.
  Klem Pernilla

  SvarSlett
 13. Ännu en kall och snöig dag. Ska det hålla till jul tro?
  Ha det så gott.
  Kram Elzie

  SvarSlett
 14. Takk for link. Kos deg i varmen! 2 lodd :)

  Klem

  SvarSlett
 15. 2 lodd i dag også. Håper du får en fin tur over grensen. Julekort her i huset blir som før, bilder av mine kjære Sheltie vovser. I går kveld kom det et tynt lag med snø her. Men med 2 pluss grader ute nå er det slaps her. Klem

  SvarSlett
 16. Takk, har alltid planer om selvlaga kort, men....ja. Fortsatt 2 lodd på meg.

  SvarSlett
 17. Så koselig med hjemmelagede julekort, jeg er nok ikke så flink må jeg innrømme.
  Trekker to lodd i dag også jeg.

  Ha en fin dag!
  Kelm T

  SvarSlett
 18. Ciao. We do not know but I always look at your beautiful blog. I like colours, photos your creations...everything.. Your blog has something magic! I also found a pattern for " presine " in white and light blu and I've already done it. So I 'm very pleased to have met you.
  Ciao from Italy
  Monica

  SvarSlett
 19. Hm, er redd det blir for ambisiøst å lage julekort selv i år, men det er ingen tvil om at det er mye flott man kan lage.

  Jeg koser meg også med strikking foran peisen. Herlig førjulskos!

  SvarSlett
 20. Nok et trivelig bloggbesøk. I dag får jeg av en eller annen grunn ikke fram bildene på bloggen din (feil på min PC). Men jeg skal åpne dagens luke i morgen.

  2 lodd

  Hilsen Fama

  mail: anihaarb@online.no

  SvarSlett
 21. Måtte innom idag også!!!! Mine julekort blir iår...som tidligere år,bilde av barna.... Tenker hvert år at jeg skal være litt mer kreativ...men tida strekker ikke alltid til... Ja,ja,det gjelder å kose seg..og ikke stresse:-) Klem
  Ps.takker for 2 nye lodd...

  SvarSlett
 22. I like the fabric of the chair.

  Here we don't have a fireplace in the house. It must be very cosy to sit near to the warmth of it.

  SvarSlett
 23. Takk for litt julegavelapp inspirasjon, sto litt fast ;0) Julekorta her i huset er klare, og vært d en stund, bilde av poden... så gjenstår bare å skrive addresser og slikke på frimerka!

  Hilsen Linn
  pettson79@hotmail.com

  SvarSlett
 24. Takk for linken du deler i dag også.
  Har akkurat begynt på julekortskrivingen, satser på hjemmelagete julekort til neste år (igjen).
  Deltar som vanlig med 2 lodd.
  Ønsker deg en fin torsdag.
  Klem Mio

  SvarSlett
 25. Lykke til med pepperkakebaking til fredag. Håper det går i orden:) Skal si du er godt i gang med bakingen, 125 småkaker er slettes ikke verst:)

  Klem pink lady

  SvarSlett
 26. Those are pretty homemade cards. Thank you for the link. Your party is so much fun. I wish I'd learned to knit. Homemade gifts are the best.
  Blessings,
  Marcia
  P.S. I'm having a giveaway on my blog :-)

  SvarSlett