fredag 25. februar 2011

Smiiiil!

Uansett tid, form og sted, prøver jeg alltid å være blid og glad! Det er ikke alltid like lett, men jeg prøver så godt jeg kan! For jeg har funnet ut at man kommer mye lengre med det, enn å være trist og lei. Og andre mennesker reagerer naturligvis mer positivt på et smil enn et surt fjes!
Eller som jeg sa til Bygårdsmannen her en kveld:
- Vet du hva?
- Nei.
- At den korteste avstanden mellom to mennesker er et smil!- Hmmmm. Det synes jeg var veldig fint sagt!
- Ja, ikke sant! Jeg fant det på heeelt selv!
- ?
Men det gjorde jeg selvsagt ikke! Jeg snublet vel bare over det en eller gang da jeg var på jakt etter noe som er sagt om smilet og smilets effekt! Men et godt sitat kan man selvsagt gjøre til sitt eget, og ikke minst gi det videre, når det passer seg sånn!
Et smil kan faktisk åpne en hel verden, eller redde dagen for så mange rundt deg! Du vet jo aldri hva et smil vil bety for de menneskene du møter - det kan jo være det første smilet eller den første vennligheten de har møtt på lenge!
Mor Teresa var veldig opptatt av smilets makt, og har sagt mange kloke ting om det! Blandt annet sa hun: "Fred begynner med et smil!", og det høres ut som en god start på fredsforhandlinger, både i store og små sammenhenger!

Hun bærer blåveis i sine hender,
den første hilsen fra vårens muld.
Hun møter meg som en venn hun kjenner,
og står og smiler så tillitsfull!
Arne Paasche Aasen

Så i dag vil jeg slå et slag for at vi smiler mer til hverandre, og tenker på hvordan vi møter menneskene rundt oss! Ha en super, smilende helg! Og hør gjerne på Smile med Nat King Cole her!

16 kommentarer:

 1. Herlig sagt! Smil og ordet "takk", da kommer man langt. Ha en fin helg.

  SvarSlett
 2. Helt enig! Heldigvis har jeg god humoristisk sans, og prøver å finne noen lyspunkter i de fleste situasjoner. (Kanskje det fungerer fordi jeg ikke har opplevd FOR ille ting i livet?)

  Nå føler jeg meg blid fordi helgevasken er gjort (ikke veeeldig grundig), lunsjen er snart klar til mannen min kommer hjem fra trening, har mye godt lesestoff liggende, og jammen er det et skirenn i Osloområdet som kanskje sendes på TV??
  Ja, også har jeg litt smågodt i skapet til ettermiddagskaffen. Det er jo fredag!
  God helg.

  SvarSlett
 3. så mange herlige bilder!
  det er viktig å smile, oppmuntrende :)
  god helg!

  SvarSlett
 4. Ja, utrolig hva et smil kan gjøre. :))

  SvarSlett
 5. Lett å smile på en fredag!! ;)

  Klem Pink lady

  SvarSlett
 6. Hei, Cathrine!:)
  Så nydelig innlegg!
  Vi skaper så god energi for andre og oss selv, når vi møtes med et smil.
  Ha en nydelig helg!
  klem fra Jorunn

  SvarSlett
 7. Er enig med deg at det er viktig å møte hverandre på en positiv måte - og et smil er jo en god start :)

  Ha en fin helg! Klem

  SvarSlett
 8. Så flott innlegg! Et smil koster så lite og gir så mye. Takk for påminnelsen.

  SvarSlett
 9. Godt å ha deg tilbake igjen. Er så enig, så enig! Går vel alltid for å smile til dem rundt meg og være positiv til det meste. Får trøste meg med at mine skrukker (rynker) i ansiktet er smilerynker. God helg til deg og dine. Nå har jeg vinterferie som skal nytes.
  Klem Berit

  SvarSlett
 10. Så enig med deg!! ...et smil kan endre så mye, og bety så mye!
  Jeg er en glad person, stort sett,og har stor tro på smilets og latterens betydning:O)
  Ha en smilende glad lørdag, klem fra meg..med smilerynker:)

  SvarSlett
 11. Husker en gang jeg skulle følge minstejenta mi til tannlegen. Han hadde brukket foten faktisk, men var på jobb. Da vi kom, utstrålte han irritasjon og ansiktet hans var som om han hadde svelget en eddikskrukke.Jeg ble litt på stussen, om jeg bare skulle overse det kjipe humøret hans, eller snu helt om. jeg valgte det siste. Enden på visa ble at han strålte, og vi snakket om løst og fast. Han lo tilogmed av ting vi snakket om (O: Tannlegen som jobbet paralellt og en assistent, så på oss og lo de og. Antagleig hadde vår tannlege vært litt uggen i forkant mot de andre. Veit ikke. Men stemningen var så god at da vi kom igjen neste gang, et halvt år etter, smilte han over hele fjeset og sprudlet i vei. Vi skravlet som gamle kjente. Det ble et koselig tannlegebesøk, og en god opplevelse for jenta mi (O: For oss alle. Så jaa, du har helt rett: Korteste avstanden mellom to mennesker er et smil (O: Ha en fiin lørdagskveld dere to. Kos kos fra Mai Liss

  SvarSlett
 12. Takk for en "smilende" påminnelse. I en stressende hverdag glemmer vi vel ofte å møte verden med smil og imøtekommenhet. Riktig god helg!

  SvarSlett
 13. Smil er viktig i hverdagen.
  Hortensia trenger masse vann. Og hos meg står den i ei stue som ikke er så veldig varm. Tror kanskje det er en fordel. Men den holder ikke helt til jeg kan plante den ut nei. Den holder bare litt lenger enn avskårne blomster, som regel. <men så får en kose seg emd den så lenge den står.
  Ha en fortsatt god dag :)

  SvarSlett
 14. Hvor var det et smukt indlæg :-)
  På en af vore rejser, var vi ude og se, hvor Mother Teresa havde opholdt sig. Et meget specielt og fredfyldt område, hvor mange havde ro til at læse, studere eller meditere.

  Hav en smilende dag
  Birgitte

  SvarSlett
 15. Det skilte hvor det stod, A smile is the prettiest thing you can wear kjøpte jeg faktsik til min gode venninne i bursdags gave, og ho likte det veldig godt :) Ha en fin uke! :)

  SvarSlett