onsdag 16. februar 2011

Vakkert, royalt babyteppe!

Vi husker vel alle bildene av en lykkelig kronprinsesse Mary og kronprins Frederik med sine nyfødte tvillinger, som de stolt vist frem for første gang i januar! Det har nok blitt enda livligere enn før på Amalienborg Slott, men jeg antar at de har litt plass å boltre seg på!
Jeg la spesielt godt merke til de nydelige teppene babyene var svøpt i, og har tenkt at de kommer sikkert fra en av bestemødrene! Nå vet jeg ikke om Dronning Margrethe strikker, men jeg vet at hun har drevet blant annet med med tekstil, decoupage og broderi - se her.
Så da er det vel en mulighet for at hun kan stå bak de vakre babyteppene til sine nyfødte tvillingbarnebarn! Og det er nok mange som har kunnet tenkt seg å strikke et slikt babyteppe, og som har forsøkt å studere mønsteret, for om mulig klare å lage noe liknende selv!
Men det er nok ikke så lett, selv ikke for en som har strikket mangt et babyteppe tidligere! Men nå kan du faktisk få gratis oppskrift hos det danske Hjemmet - se her!
Takk for alle hyggelig kommentarer på det forrige innlegget mitt! Bygårdsmannen og jeg hadde en veldig hyggelig dag, og forestillingen Fanny og Alexander på Nationaltheateret anbefales på det varmeste!

14 kommentarer:

 1. hei.
  helt nydelige tepper,
  å så kjekt med oppskrift for de som kan strikke dette,
  her laver snøen ned i dag å, med den kraftige vinden i tilegg så er det ganske mye snø foran døra vår,
  nå er det nok.
  ha en fin dag.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 2. Hei Cathrine!
  Nydelige tepper til de små. Mine barnebarn har fått helkletepper av meg. Det har blitt tre til nå (eldstefrøkena arvet et etter sin mamma), og du skal se jeg må lage enda et til den lille tulla som kommer i begynnelsen av april. Flott at dere koste dere på teater.
  Fin dag til deg - her snør det i bøtter og spann. Klem Berit

  SvarSlett
 3. Hi Catherine, these pictures are so cute. thank you for sharing. i hope you have a lovely day! x

  SvarSlett
 4. Jeg kikket også litt ekstra på teppene da de stolte foreldrene bar ut barna. Barna var vakre, og teppene flotte. Nå har jeg ingen spebarn å strikke tepper til, og det er like greit, for slike oppskrifter får jeg til å bakke ut med det samme...
  Fanny og Alexander skulle jeg gjerne sett! Vi kommer oss ikke på den, og kompenserte med å se filmen forrige helg. Sterk, den også.

  En god dag til deg - Liv

  SvarSlett
 5. Tusen takk for tipset om oppskrift! Jeg så også på teppene når bildene kom på tv-skjermen :) Virkelig et nydelig teppe.

  SvarSlett
 6. Nydelig teppe, så takk for linken! Jeg får to bbarn denne våren, men mine døtre har valgt seg ut enklere tepper, i for seg greit for meg:O)
  ha ei fin uke fortsatt, klem fra meg;)

  SvarSlett
 7. Hej :-)
  Det ene af de nydelige tæpper har Kronprinsesse Mary´s nu afdøde mor strikket og svøbt Mary i da hun var baby :-)
  Mary har svøbt de to ældste i dette tæppe og nu også den ene af tvillingerne. Hvem der har strikket tæppe nr 2 vides ikke, men jeg tror ikke Dronning Margrethe strikker.

  SvarSlett
 8. Hei:-)
  Ja, er de ikke vakre babyteppene:-)
  Jeg mener bestemt å dra kjensel på de. For da min eldste kom til verden fikk jeg den gangen hjelp av en venninne til å strikke et hvitt babyteppe som Prinsesse Diana hadde til sin/e gutt/er! Og hvor var det jeg fikk tak i oppskriften mon tro... Jeg lurer på om det sto i et av de norske ukebladene. Men om jeg har tatt vare på oppskriften, eller om venninnen min beholdt den har jeg ikke oversikt over. Dette må jeg undersøke nærmere. Kjempe gøy å se igjen teppe hvertfall:-)
  Hilsen fra Rosa Bakhagen

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. er det mulig å få kopi av mønsteret ditt til babyteppet til prinsesse Diana ?

   Slett
 9. Artig at du har lagt ut oppskrift og greier...men det finnes vel ikke en fornorsket utgave av oppskriften....har veldig lyst til å strikke dette, men er redd for at jeg kommer til å møte på vanskeligheter i forhold til språk....eller?

  SvarSlett
 10. beautiful pictures, i couldn't resist commenting even though I can't speak norwegian! I just adore these pretty lacey baby blankets. We used one my great grandmother had crocheted for my nephew's christening recently xox

  SvarSlett
 11. I agree! The blankets are beautiful! I never learned to knit or crochet. I can only imagine the time and patience involved in creating such beauties. That's so wonderful that one of her babies used the same blanket she had as a child.

  SvarSlett
 12. Man får kjøpt mønster og garns hos Maudsgarn.no eller maud@maudsgarn.no. Lykke til

  SvarSlett
 13. Det et linket til oppskriften i innlegget, men msn finner det her: http://www.alt.dk/haandarbejde/babysvob

  SvarSlett