søndag 13. mars 2011

Frøken Blå Perle!

Perleblomster i kopp og krukke er det aller første vårtegnet for meg, og her satser vi alt på at våren nå skal stå i fokus! Etter en lang og kald vinter, er vi veldig klare for det minste lille vårtegnet, både ute og inne! Og løkene i mellom er det hard konkurranse om hvem som vinner det stor vår-racet! I potten med perleblomster er det særlig én ivrig lysjeger, som strekker seg frenetisk mot lyset og de få solstrålene som gir lys og varme! Og den lille engelen har fått selskap av en potte med perleblomster, med lysegrønne armer som omfavner den! Etter en lang, kald vinter på hyllen i hjørnet, søker den seg også mot lyset, slik at den kan få varmet sjelen sin!
Perleblomster (Muscari) egner seg både i potter inne, og for utplanting i hagen. Får de nok sol og varme og godt drenert jord, sprer de seg fra år til år. Det blir en nydelig vårbukett når du setter sammen perleblomster, tulipaner og kvister med løv eller gåselabber!
Her på kjøkkenbordet trives perleblomstene godt, og vi nyter dem så lenge de varer! Nyt vårtegnene, dere!

14 kommentarer:

 1. Kjempekoselige:)
  ha en riktig fin vårsøndag..
  klemklem

  SvarSlett
 2. Nydelige vårblomster og vakre bilder. Måtte fylle på med litt vårblomster selv i går, klem fra Mona

  SvarSlett
 3. Heisan!! Jeg kjøpte løker, og plantet dem i jorda,- og de vokste himmelhøyt, men ingen blomster kom. Men vakkert er det, disse blå perleblomstene!!! Og påskeliljer og tullipper og, og, og ........ Jepp, det er herlig tid vi går i møte, og kanskje er det forventningene som er det beste. Alt det man drømmer om å se og oppleve.Personlig liker jeg alle årstidene, og syntes at det gjør så at jeg setter mer pris på neste trinn. I mange, mange, mange år lå jeg i senga, når sola skinte fra april til september, så jeg fikk aldri anledning til å nyte sol og sommer. Kraftig allergi mot bjørk, gress og burot. I tillegg til at jeg slet med mugg og råte i det gamle huset vårt, så jeg lå helt apatisk. I dag bor vi i et "friskt" hus, og jeg er fri for allergier mot bjørk, gress og burot. Så vi får se hva vi kan få ut av denne sommeren!!!! Selv om den fremdeles virker som et stkke unna. Ikke lenge til vi skal skru frem klokka, ihverfall!!!!! :DDDD Klemz

  SvarSlett
 4. Å ja, perleblomster er vår!Her i mormorhuset har de blitt byttet ut flere ganger allerede. I min higen etter vårfornemmelser bruker jeg enhver anledning til å pynte opp med vårlige innslag. Som i går - da ble tre nye puter med meg hjem. To lyseblå og "hvite" rutete med lerretsknapper og en lyeblå stripete. De sto liksom på hylla og ropte etter meg. Det var en ev mine yndlingsbutikker - Villa Eriksen - som hadde fått inn masse lekkert nå. Ellers har jeg gått i gang med å strikke babyteppe til den vesle jenta som kommer om ca 4 uker. Pudderrosa Duett i bommull/merinoull er godt å strikke av. Det er en mormors privilegier å holde på med sånn. Håper det går bra med deg. Ha en god søndag Cathrine! Klem Berit

  SvarSlett
 5. De blomstene har jeg og, nydelige vårtegn!
  klem manu

  SvarSlett
 6. Hei:) Helt herlig! Perleblomster er en vinner!
  Kos deg masse i dag og håper flere vårtegn kommer:)

  Klem og smil fra BRit Olaug

  SvarSlett
 7. Koselig innlegg og godt skrevet. Får virkelig vårfølese av bildene dine og innlegget ditt idag. Ha en fortsatt fin søndag!

  SvarSlett
 8. Nydelige perleblomster...et sikkert vårtegn.
  klem...Ellen

  SvarSlett
 9. Deilig med slike vårtegn! Og som alltid er fargene i stil hos deg, det er utrolig behagelig å se på!

  Her har vi potter med løker til driving i vinduene, men ingenting har kommet så langt som det har hos deg. Likevel gir det håp om vår;)

  SvarSlett
 10. Perleblomst er en herlig blomst!
  Dessverre er jeg uten - foreløpig. Men det må til i løpet av våren.
  Ha en fin søndag :)

  SvarSlett
 11. Lovely Perleblomster. A nice way to get Spring in your home.
  Klem Willy

  SvarSlett
 12. Nydelige vårblomster!
  Koselig å pynte inne med vår,før den er igang ute:))

  Fin dag til deg!

  SvarSlett
 13. Så fine bilder!
  det er deilig å se det spire og gro, men planter du løkene ut etterpå?

  Ha en fin dag!

  SvarSlett