mandag 11. april 2011

Hyggelig gjensyn med Helen Fredholm!

Helgens hagemesse på Lillestrøm ble et hyggelig gjensyn med Helen Fredholm, som driver Fredholm besøkshage på Toten i Oppland! Der var jeg i fjor sommer - les om det her og her - og gleder meg allerede til å besøke henne til sommeren som kommer!
Det er engelske hager som står Helen Fredholms hjerte nærmest, og på frodige Skreia har hun skapt sin egen, engelske idyll, med både grusganger, frodige hage, historiske roser, lysthus og stor gjestfrihet!
Derfor var det veldig spennedende å se hva hun hadde klart å ta med seg av dette til årets hagemesse på Lillestrøm, der Bygårdsmannen og jeg vandret ivrige rundt! Bygårdsmannen var utsett som dagens fotograf, slik at fruen kunne hvile på sine laubær!Og han fant frem til både hammock , sinkbadekar og fluktstoler, som var arrangert som små oaser i Helens hage! I hennes stand på messen forsøkte hun å vise hvordan man kan skape sine egen Cottage Garden, hvor man deler opp hagerommet i koselige kroker med riktig hagetilbehør.

I avslappet stil og med stor frodighet - som kjennetegner en engelsk hage - viste hun også hvordan samplanting og de små detaljene teller! Slik som nostalgiske møbler, eller damen som luker! Henne falt Bygårdsmannen veldig for!

Møblene på messen var laget av Fra Oldemors Hage, som holder til på Brumunddal i Hedmark, og her og på bildet øverst, sitter Helen i en nostalgisk, lyseblå gyngestol! Som alltid var det mange som ville stille henne spørsmål, og få råd om egen hage!
Den lange kjolen i Jane Austen-stil, er et varemerke for Helen Fredholm, og denne sydde hun i vinter! Du finner hjemmesiden hennes her, hvor du kan lese om åpningstider og hvordan du finner frem - men ikke minst kose deg med hyggelig hagebilder, og drømme om sommeren som kommer!

6 kommentarer:

 1. Hei Cathrine!
  Ja her er det bare å drømme - om engelske hager, Beatrix Potter, overdådige hager med vakre roseportaler og en enkel hagebenk under et skyggefullt tre. Om brostensbelagte gatestubber, florlette gardiner som beveger seg i et åpent vindu, store stråhatter og knappestøvler - alt i en salig blanding. Jeg får så mange assosiasjoner når jeg ser sånne bilder.
  Tilbake til hverdagen: Ikke alle tomter er egnet til en slik hage. På mine få kvm er det stort sett roser, peoner, litt plen og syriner. Men det skal bli mer etter hvert. Hadde en tur rundt i hagen i dag, og ser til min forferdelse at både roser og clematis har blitt tatt av frosten i vinter. Så da er det å starte sesongen med nye planter fra hagesenteret. Kanskje jeg må satse på litt andre sorter? Ønsker deg en fin uke, herer det 20 grader i skyggen og strålende sol. Kan vi ønske mer?
  Hilsen fra Berit

  SvarSlett
 2. En deilig tid å drømme om og planlegge hagen og så smått begynne med arbeidet nå framover :)

  SvarSlett
 3. Helens hage skulle jeg veldig gjerne besøkt!! Åhh - det lysthuset!! For en drøm!!

  Tusen takk for hjelpen vedr. google translate. Nå kan man lese bloggen på både urdisk og kinesisk! Men ordet sprettrompe var visst vanskelig å oversette:-)

  Din blogg er å drømme seg helt bort i! Det er så masse koselig!!

  Ha en fin kveld!
  Klem fra Hjørdis

  SvarSlett
 4. hei Cathrine.
  nydelig hage messe , tenker du hygget deg, ja det er nydelige dager om dagen, de kommer igjen i morgen, men grått her i dag, kjekt å gjøre ting inne da, men tempen her er god.
  hele 12+ ute uten sol.
  ønsker deg en fin fin dag.
  klem fra sylvia.

  håper formen din er god.

  SvarSlett
 5. For et herlig innlegg! Ser ut som dere koste dere veldig, og er enig med mannen i at den damen som luker er litt ekstra morsom:)

  SvarSlett
 6. Å så herlig inspirerende, her er hagen bare moseplen så planene er mange.... Men vi får ta det litt etterhver og håpe det blir bra til slutt!

  Vårklemmer!

  SvarSlett