fredag 22. april 2011

Påske og mormors egghøne!

Min mormors egghøne står fremme året rundt, og er et hyggelig minne fra hennes kjøkken! Men i påsken får den større betydning, og blir en del av påskepynten! Og det skal egentlig ikke så mye til - det er bare å ta frem glasskyllingene og sette egg oppi! Det blir også fin påskestemning av at jeg tar frem samlingen med gamle påskekort - de aller fleste har jeg fått av min gode venninne, Ann, i England! Der er tradisjonen med å sende hverandre påskekort fremdeles høyst levende! Og hun er den eneste jeg fremdeles sender kort til påske!Tallerkenhyllen på kjøkkenet er veldig fin å sette noen fargerike påskekort i! Og med noen påskekyllinger på kjøpet, blir det riktig så fin påskestemning på kjøkkenet vårt!Den lille, lyseblå fajanse muggen med hvit kant, er et nylig loppekjøp, heter Sonja, og er produsert av Aluminia i Danmark. Og den får nok følge av flere deler etter hvert! For jeg ser ikke bort fra at vi også til sommeren tar en aldri så liten tur til Dejlige Danmark!Men det er foreløbig på drømmestadiet, og ikke så veldig nær forestående, men nærme nok til at man kan kjenne lukten av ferskt morgenbrød, og skimter danske bindingverkshus i det fjerne! Men sykkelsetet må nok varmes opp litt først, og det gjenstår nok også en måned eller to med opptrening av "løse deler" etter vårens operasjon! Men det å glede seg til noe er jo halve moroa, så det er greit å ha et par måneder å planlegge det på! Og i mens er det jo mye å nyte her hjemme, og først og fremst står jo påsken for døren nå! I dag skal det settes potter med påskeliljer i utekassene, og pyntes på påskebordet til familiemiddagen inne! Og så var vi så heldige å få tak i den historiske løkblomsten, Scilla Alba, (som er mest kjent i blå utgave som Russeblåstjerne eller Scilla Siberica), og som skal settes ned i hagen! Her ser man hvordan den blå kan bli etter noe år, og sprer seg som et teppe utover!

Med ønske om en riktig varm og fin påskedag!

14 kommentarer:

 1. Så nydelig! Slik påskepynt med sjarm er det aller beste!
  Ha en nydelig langfredag.
  Klem Christina

  SvarSlett
 2. Jeg husker også slike høner fra min barndomspåske og er på jakt etter en slik!! Håper å lykkes på et eller annet loppemarked:) Ønsker deg en fin dag:)

  SvarSlett
 3. Fine og koselige bilder som er veldig deg! God påske:)

  SvarSlett
 4. Ha en riktigt mysig påsk
  och glöm inte att länka tillbaka till Womens Link List

  SvarSlett
 5. Koselig egghøne du har! Og skulle ønsket at påskekort ble sendt rundt, det er alltid trivelig å finne noe i postkassa.

  SvarSlett
 6. Så heldig du er som har arvet denne flotte eggehøna! Slik gammel pynt som kan fortelle en historie er noe av det vakreste jeg vet om!
  Koselig tallerkenhylle full av lekker pynt - ja det er liksom deg det da. Har så sansen for det kjøkkenet ditt altså!
  Ha en fortsatt hyggelig påske!
  Klem fra Berit

  SvarSlett
 7. hello, I come through on your blog and I'm pleasantly surprised, I love the colors and nice stuff, I'm your new follower,
  Irma greetings from the Netherlands

  SvarSlett
 8. Så mange fine påskebilder du viser. Misunner deg eggehøna du har arvet.

  Vi har vært på dagstur i dag, og da vi kjørte gjennom Sunndalen kl. 19.30 var det faktisk 20 varmegrader i skyggen. Helt utrolig. Sommeren kom med et pang.

  Fortsatt god påske!

  SvarSlett
 9. Å sende påskekort høres ut som en veldig koselig tradisjon. Det burde flere av oss starte med. Ha en fortsatt koselig påske.

  SvarSlett
 10. Man blir så GLAD av å komme inn på bloggen din!! Den er rene Kinderegget: harmonisk, lun og fargerik! Alt på èn gang! :))

  Nå har jeg meldt meg på i jubileumsgiveaway`n din også.
  Grattis! Og som jeg også skrev i kommentaren der: det er ikke tilfeldig at SÅ mange kommer innom bloggen din - igjen og igjen! ;)

  Ha en fortsatt strålende påske!
  Klem
  June
  Nostalgi & Skriverier

  SvarSlett
 11. Så koselig, jeg har nemlig en lik høne og den tar vi frem hver påske her på hytta !Det er noe spesielt med ting som har vært i familien lenge, må ta godt vare på dem. Ha en fortsatt fin påske:)

  SvarSlett
 12. Det er så mye fint hos deg at jeg sitter og scroller opp og ned.

  Jeg skulle ha vært innom hos deg for lenge siden, men det er nok ikke alle som har fått kommentarer fra meg i det siste.

  Tusen takk for de flotte hilsenene du har lagt igjen hos meg. Gleder meg til å sette blomsterknottene på plass, og er faktisk ganske fornøyd over at jeg klarte å tenke ut dette. Siden jeg er eneboer så kan jeg jo styre på som jeg vil.

  Nå er det snart hverdag igjen, men makan til påskevær er det lenge siden vi har hatt.

  Klem

  SvarSlett
 13. Påskekort - så koselig å få. Du har jo fått noen søte som også pynter opp på kjøkkenet. Du har så vakkert kjøkken! Skjønne farver. :)

  Ønsker deg en fin avslutning på påsken. :)

  Klem,
  AW

  SvarSlett
 14. Beautiful photos, and I love that blanket of blue flowers in the last photo.
  I hope you are feeling better soon!
  Blessings,
  Marcia

  SvarSlett