mandag 22. august 2011

På ville veier langs Vänern!

Her kommer en liten reiserapport, og vi starter i vakre, sommerlige Mariestad på Vänerns østkyst! Sommerbyen med stor S, ifølge min mor! Der var vi også i 2009, og nå var tiden kommet for et hjertlig gjensyn!

Og i gamlebyen husker jeg dette hyggelige huset, som jeg tok flere bilder av! Det lå ytterst mot sjøen, og hadde panoramautsikt til havnen med fritidsbåter fra alle verdens hav! Båter som kom fra Göta kanal, og som tok en natt eller to i Mariestad.

Og i Mariestad lå en vakker, gammel trehusbebyggelse, og brostensbelagte, smale gater, der vi IKKE kjørte med campingvognen vår!

Og mens vi gikk der i solskinn og i feriestemning, i den samme gaten som i 2009, oppdaget vi plutselig at det sto TILL SALU på det skjønne, lille huset i enden av veien!

Som det hadde vært en drøm å bli eier av, og hatt som feriested og sommersted, og reist til når man ville det!

Og hadde vi blitt der bittelittegranne til, så hadde vi kanskje fått med oss visningen! Men, jeg tenkte, at vel hjemme igjen så finner jeg det sikkert på nettet, og så fort blir det vel ikke solgt?

Så jeg hadde egentlig ikke bekymret meg så veldig mye. Jeg regnet med at jeg kanskje skulle få muligheten til å gå inn denne hyggelige døren!

Gå fra rom til rom, og kjenne på atmosfæren. Se hvordan tidligere eiere hadde formet huset, og gitt det sjel!

Kanskje finne en anelse historie i veggene, og med litt fantasi lage en liten bakgrunn til menneskene som hadde bodd der, i Kyrkogatan 37!

Men da jeg kom hjem fra ferie, fant jeg ikke lenger huset til salgs, det var SOLGT! Men jeg fant allikevel noe -  prospektet med bilder - og da var jeg selvsagt enda mer SOLGT!
Nei, for det ble ikke mindre drømmerier av det, snarerer tvert i mot! For TENK å bo her,  i et hus fra 1600-tallet, gå fra rom til rom, og stå og se ut av disse dørene! Ja, jeg skulle gitt mye for det!
Men nå har noen andre kjøpt det, og de drømte sikkert like mye som meg, om et hus med sjel og historie! Så da ble det ikke hus på oss i Mariestad, men reisen er ikke slutt ennå...!

Ønsker dere alle en fin uke!

Klem Cathrine

5 kommentarer:

 1. Det hetter seg at drømmer får oss videre!!!! Og jammen er de gratis også!!! huset så koselig ut, og navnet på byen bare så nydelig. Vi er altfor lite i Sverige, og vi har feriert der bare en gang. Ha-ha, mange år siden, og vi overnattet i bilen, for at jeg skulle få gå rundt og snuse i hjemmet til carl Larson og hans fru!!!! Det hadde vært min drøm i mange år, og vi hev oss i bilen etter å ha parkert barna hos sin mormor på en øy oppi Hedmarken. Dette var før internett, så vi kjørte etter kart til sunnborn, for å oppdage at museet var stengt, og begynte på tilbake veien. Og brå stoppet, snudde og kjørte tilbake. Vandret rundt i Sunnborn, fant en vei inne i en skog, og overnattet i bilen. For vi fant nemlig ut at det var på tide at jeg fikk oppfylt den drømmen jeg hadde hatt i så mange år. Og det var en fantastisk opplevelse å se hvordan dette hjemmet så ut, som altså ble designet for mer enn 100 år siden:DDDD Klemz Grethe som er svenskofil

  SvarSlett
 2. Det er så nydelig i Mariestad, er lenge siden jeg var der nå!
  Kan godt forstå at du hadde lyst på de huset det er jo bare så flott :)
  Ha en fin dag, klem.

  SvarSlett
 3. Så nydelig hus! Skulle ønske jeg kunne tilbringe sommerne der! Men det er lov å drømme, og for mitt vedkommende blir det vel med det kan jeg tenke meg. Gleder meg til fortsettelsen på reisen din.
  Ha en koselig uke.
  Klem Berit

  SvarSlett
 4. El lugar se ve tan acogedor y confortable, gracias por tus fotos.

  SvarSlett
 5. Har vært i Mariestad en gang jeg oså, men det begynner å bli en del år siden nå. Men når jeg ser dine bilder får jeg lyst til å ta turen dit igjen. Vi hektet på campingvognen og dro til Siljan i sommer. Koselig der også, og masse loppis.

  Det huset var bare superkoselig. Heldige er de som gikk av med seieren i budrunden her. For jeg er ganske sikker på at det var mange som kunne har tenkt seg dette......

  SvarSlett