lørdag 24. desember 2011

God jul!

God Jul til dere alle sammen! I dag vil det glitre og skinne fra tusenvis av  juletrær og forventningsfulle barneøyne! Dette er årets store dag, og... "en skulle vøri 4 år i romjul", som Alf Prøysen en gang skrev i Romjulsdrøm!

I lyset fra adventskransen startet Kari Julaftens morgen med å lytte til noen vakre julesanger fra det nymotens apparatet de kaller for fjernsyn, og med å spise en pepperkake eller to! De har Bygårdsmannen dekorert med melis og Nonstop, noe som gjorde henne dypt imponert!

Men med julemusikken strømmer minnene på, og hun tenker på de søte små hjemme på fjellgården i Valdres. Mon tro hva de gjør akkurat nå? Kanskje banker fjøsnissen på med gaver og gode juleønsker? Hun er litt usikker på det.

For det kom en julehilsen fra fjøsnissen til henne som hun ikke helt forsto seg på. Hvorfor var han i Sverige nå? Kanskje han var blitt nisseflyktning, og ikke kom hjem til jul?

Men fjøsnissen er ikke så langt unna han nå! Han har riktig nok hatt en strevsom lille julaften. For i går kunne ikke hesten og sleden komme frem mer, ettersom regnet vasket all snøen vekk. Så gode råd var dyre.

Men da fikk han se at det fantes en automobil, som gikk på 4 hjul, og en slik fikk han låne! Mot at hesten ble gitt i bytte, og at han tok et lite lynkurs i kunsten å kjøre bil.

Og etter langt om lenge, da det nærmet seg Julaftens kveld, kunne han endelig skimte julestjernen på himmelen, og hvordan den lyste ned på ett bestemt hus i skogen: Der dukken Kari bodde! Nå ville ha riktig overraske henne!

Gjennom vinduene kunne han se at Julaften var i full gang, og det luktet godt av både ribbe og pølser ute på tunet! Inne fra kunne det høres stemmer og musikk, og det skinte så vakkert i det grønne juletreet med levende lys!

Med lystige skritt gikk han opp trappen og banket på! Nå ville nok Kari bli overrasket, tenkte han, og ikke minst over gavene som han hadde med! Bl.a. var sekken tung av svenskt smör!

Og overrasket kan vi nok si at hun ble! Men hvordan det gikk til slutt, må du nok vente med til i morgen for å få høre!

1. juledag vil jeg også kåre alle de heldige vinnerene av julekalenderen min, så følge med!  Du kan fremdeles delta i konkurransen om den siste luken frem til midtnatt i dag - se her!

En riktig God og fredelig Jul ønskes dere alle sammen!
6 kommentarer:

 1. Så flott at han rakk frem!!! Ønsker deg og bygårdsmannen en fredelig og koselig julehøytid. Klem fra Kristin

  SvarSlett
 2. Nå blei det vel glede i huset! Så godt å høre!

  Ønsker dere alle! Ei riktig GOD JUL!

  Klem,

  SvarSlett
 3. Koselig historie!
  Jeg ønsker deg og dine ei fredfull julehelg!
  Klem fra nord...

  SvarSlett
 4. Og en rigtig glædelig jul til dig og din familie Cathrine!

  Klem Helle:-

  SvarSlett
 5. En god jul til deg og dine i et koselig julehjem!
  Kari blir nok yr av glede når nissen dukker opp *S*
  Skal si han har hatt litt av en reise, og du har vært utrolig god til å spinne bilder og historie sammen på en fornøyelig og sjarmerende måte!
  Alle gode ønsker fra Liv

  SvarSlett