fredag 9. desember 2011

Kjøkkenpiken!

Vi har som kjent fått uventet julebesøk av dukken Kari fra Valdres (ser her), og har måttet improvisere litt. Vel har vi god plass, men de fleste rom er i bruk.

Så da den lille frøkenen selv insisterte på å ha dukkesengen sin i en lun krok av kjøkkenet, laget vi til en sengeplass for henne der! For som i riktig gamle dager, måtte piken sove i en benk på kjøkkenet.

Det ble ikke mye privatliv av det, men var veldig praktisk for husfolket. For piken tente opp i husets ovner tidlig på morgenen, og var til hjelp på kjøkkenet både sent og tidlig. Det var nok et fremskritt når piken fikk sitt eget rom!

Her er det mindre travelt, og dukken har fått noen rolige morgener! Riktig nok har jeg som vanlig vært grytidlig oppe og tuslet rundt, men uten at det har forstyrret henne av den grunn.

Men Kari er i grunnen en morgenfrisk type, og er raskt ute av sengen, klar til å hjelpe til! Snart står mer julebakst for tur, og i den anledning har hun blitt utstyrt med både forkle og grytekluter!

Selskinnstøfler i str. 1 år, er gode å ha på bena en tidlig morgenstund! De ble gitt av min farmor til mitt eldste barns aller første jul, og står nå vanligvis til pynt eller blir lekt med av barnebarna!

Men det er jo hyggelig at de nå kan brukes av dukken Kari, så hun slipper å tråkke ned med bare føtter på det kalde kjøkkengulvet!

Her står hun klar til å ta fatt på dagens dyst, og har fått et nystrøket og nystivet forkle på! Det ble anskaffet etter at en av dere påpekte at hun jo må ha forkle, så hun ikke skitner til den fine bunaden sin!

Og mens dere venter på luke nr. 4 i julekalenderen min, som kommer i morgen, kan dere jo lage en liten julekurv eller to i mens! Oppskrift finner dere her.

7 kommentarer:

 1. For en flott kjøkkenpige du har fått. Stille og beskjeden, og pen i tøyet. Jeg fikk "lillesøsteren" til dukken din da jeg var barn på 60-tallet. Den har jeg fremdeles. Lene heter hun. Jeg lekte mye med henne, kan jeg se, for hun er fullstendig uten hår, mangler det meste av øyevippene, og jeg har visst gnagd av den ene tommelen hennes. Dukkesengen og utstyret du har er supersjarmerende! Flott at du fant en fin plass og har det framme.
  God helg.

  SvarSlett
 2. For en flott kjøkkenpike du har fått deg :)

  SvarSlett
 3. Kjøkkenpiken din er nydelig!!!
  Og med verdens fineste bunad på seg!♥

  Men å være pike i ditt hus ser jo godt og varm ut og du steller pent med henne! Det er bra!

  SvarSlett
 4. For ei skjønn pike, og en nydelig historie:)
  God advent i heimen til folk og dukker !
  Klem Anne Lise

  SvarSlett
 5. Lykke til med julebaksten, til både deg og kjøkkenpiken :)

  SvarSlett
 6. Se der ja, nå var Kari klar til julebakst med nydelig forkle på ! Og så deilige tøfler hun har fått på.

  SvarSlett
 7. Det kan være greit med litt hjelp på kjøkkenet ;) Ha en god helg!

  Klem

  SvarSlett