torsdag 22. desember 2011

"Så gjør vi så...

...når vi vasker vårt tøy, vasker vårt tøy", lyder en kjent julesang! Og her ser dere Kari, som tar den siste klesvasken før jul! Hun er opptatt av at det skal gjøres på den gamle, gode måten, med vaskebrett og Sunlight sepe!

Det var slik gamlemor hjemme på fjellgården i Valdres lært henne at det skulle gjøres, og for anledningen har vi skaffet Kari både et dukkevaskebrett, et emaljevaskefat og et nytt sepestykke av beste kvalitet!
Heldigvis for Kari så har vi et moderne vaskerom og innlagt vann, så hun slipper å ligge på isen og skylle klesvasken i det kalde vannet, slik damene måtte før i tiden!

Klesvasken gir Kari noe annet å tenke på enn hjemlengsel og andre forstyrrende ting. Som f.eks. hva fjøsnissen gjør i disse dager. Hun er litt nysgjerrig på det. Det er ikke så lett å bare slippe tankene om alt der hjemme.

Hun skulle bare visst at fjøsnissen har begitt seg ut på sitt livs reise, og hvilken reise! I går sluttet det med at han og vennen hans hadde forvirret seg inn i Tomtland (= Sverige), og at de var en smule på ville veier.

Men de ble tatt godt i mot av nabonissene, og fikk tilbud om både kost og losji til over jul.
- Kanksje vi skal ta imot tilbudet? Det var jo trevligt her! sa vennen til fjøsnsissen. Han hadde fått en egen glans i øynene etter at Britta hadde gitt ham både mat og noe godt i glasset!
- Nei, vi har jo en jobb å gjøre begge to - har du glemt det? svarte fjøsnissen indignert.

Så de ble enige om at fjøsnissen skulle reise videre alene, og så fikk vennen hans velge om han ville bli igjen i Tomteland eller ei. Fjøsnissen takket for reisefølget, og de ga hverandre en liten gris i julegave!

I Tomteland var de travelt opptatt med å lage den siste ladningen av knekkebrød før jul, og ellers forberede seg til den store dagen! Det er bare 2 dager igjen til jul, så det hastet med å få ferdig alle godsakene!

I det fjøsnissen skulle til å reise, kom det to Tomter løpende mot ham. I en trillebår lå et lite barn, og bak gikk en annen Tomte med barnets vugge.
- Skulle inte ni kunde ta hand om detta barn? spurte den ene Tomten. - Vi har hittat det, och barnet tränger en mor.

Fjøsnissen trodde ikke sine egne ører! Men kanskje Kari ville bli glad for en slik presang? Hvis han skulle klare å overaske henne, kunne dette virkelig være tingen, tenkte han! Et hittebarn - for en julepresang!

Han verket etter å komme seg avgårde, og hadde fått tips om at han måtte se etter skilt med Nisseland på. Jo takk, han hadde lært det nå - at Tomteland var et land hvor nissen red på bukker av strå, og sa: - Hej då!

I det fjøsnissen la i veg fra øst mot vest, vasket Kari ferdig det siste klesplagget, og kunne si seg godt fornøyd med dagens dyst! Les den spennende fortsettelsen i morgen! Og ikke glem å være med i konkurransen om gaven bak luke nr. 8 her!

3 kommentarer:

 1. Så koselig fortsettelse...jeg er nok med i luke 8 allerede...
  Nyt dagen!
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 2. Que bellas están las estampas que nos compartes. Te deseo lo mejor para estas fiestas.

  SvarSlett
 3. Ja nå er det like før! Heldigvis er jeg godt i rute. Julehandelen er unnagjort og siste rest av klesvask tatt. godt jeg har litt nymotens greier som vaskemaskin og tørketrommel. Tenk for et slit det egentlig var før i tiden. Men er Kari vant med det så synes hun nok det er greit.
  Her er det tidlig kvelden etter en lang dag. Gleder meg til fortsettelsen i morgen.
  Klem Berit

  SvarSlett