lørdag 31. desember 2011

Snart bare minner!

Nå nærmer julen seg ubønhørlig slutten, og vi legger bak oss fine juledager, travle juledager, og minnerike juledager!
Dukken Kari har vært blid og glad i hele julen, og det var tydelig at hun hadde godt av å treffe fjøsnissen igjen! Gårdsrøtter er nemlig tykkere enn vann.
Og det lille Tomtebarnet har unektelig livet opp julefeiringen vår en smule! Fjøsnissen har vist seg som en omsorgsfull adoptivfar, og har vugget den lille i søvn hver eneste kveld, og passet på at det ikke forspiste seg på julekaker og julegrøt!
Men selv med huset fullt av uventede julegjester, har vi da fått tid til de tradisjonelle juleselskapene våre, og her er det dekket til 4. dags julemiddag! På menyen sto bl.a. Pannacotta på "en seng av julekrydret villbær", som smakte himmelsk godt!
Og julekakene har ligget på alle fat, som her i den gamle fjøsnissenes julegryte! Der passet det ypperlig med noen nette, små Berlinerkranser, som dukken Kari var så snill å bake til jul, etter en gammel, god oppskrift fra Valdres!
Det er nesten litt vemodig at det er slutt med julebakst og juleaktiviteter, men det blir sikkert litt godt også, å komme tilbake til en normal hverdag!
Men her i huset drøyer vi noen dager inn i det nye året, før all julepynt forsvinner ned i eskene sine, og plasseres trygt på loftet til neste jul!
Og Hyasinter og Amaryllis og andre løkplanter er for lengst blomstret av, så den lille kaffekjelen kan få gå tilbake til sitt normale liv på den blå kjøkkenhyllen!
Og i dag er det årets aller siste dag, og jeg vil passe på å ønske dere alle sammen Et Riktig Godt Nytt År, og tusen takk for det gamle!


6 kommentarer:

 1. Takk for trivelig lag i 2011, du har virkelig hatt julehistoriene og julehuset:O)...et godt nytt år ønskes deg og dine!!..så blogges vi igjen!
  Nyttårsklem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Et riktig innhodsrikt og godt nytt år ønskes deg!
  Nyttårsklem fra Kristin

  SvarSlett
 3. Et riktig godt nytt år til deg også. Gleder meg til å følge den herlige bloggen din i det nye året også. Klem fra Eva :-)

  SvarSlett
 4. Tusen takk for all koselig kontakt i året som har gått. Ønsker deg alt godt for det nye året som nå står for døren!

  SvarSlett
 5. Ynskjer deg eit riktig godt nytt år og takk for det gamle her i bloggeland.
  Nyttårshelsing frå Nikoline:0)

  SvarSlett
 6. Hei Cathrine,

  jeg ønsker deg alt godt for det nye året og takker for mange hyggelige kommentarer i det gamle!

  Klem :)

  SvarSlett