søndag 8. januar 2012

Blått = godt!!

Som noen av dere kanskje har registrert, har jeg langsomt gått tilbake til blått og hvitt på bloggen min, og det føles i grunnen godt! Alt til sin tid!

Og når julesterviset nå har trukket seg tilbake til sin vante plass nederst i framskapet, har stråmønster serviset igjen fått førsteplassen i kjøkkenskapet! Du kan lese mer om stråmønsteret her!

Det er et mønster jeg tror jeg aldri vil gå lei! Men sammen med stråmønsteret har vi også tatt i bruk blå Sissel fra Figgjo, som er en klassikere fra 1950-tallet, og som har blitt veldig populær igjen! Jeg skrev om det her!

Og middagsservise har vi i gul Sissel, som også er veldig fin!

Men min absolutte favoritt, er nok det sarte stråmønster serviset i steingods fra Egersund Fayance, som vi er så heldige og både har arvet og fått kjøpt noe av!  Her skimtes et fat, som var et loppisfunn!

For de av dere som ønsker å starte det nye året med et lite broderiprosjekt, er dette blå stjernemønsteret veldig flott! Du finner gratis mønster hos Hendes Verden her!

Og kommer bakeånden over deg, og du får lyst til å lage noen deilige muffins, finner du fine former i stråmønster hos Cacas her!

10 kommentarer:

 1. hei.
  deilig å få ut jul og inn med det rene friske blå,
  så herlige bilder,
  ha en fin dag min venn,
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 2. Kjempe fine bilder ;o) Det føsrste bildet var helt NYDELIG!!!

  God søndag til deg!
  klem Elisabeth

  SvarSlett
 3. Nydelig! Og det Sissel-mønsteret er bare sååå herlig. Har noen asjetter i et grønne, og er stadig på utkikk etter mer. Ha en flott søndag :-) Klem

  SvarSlett
 4. Det er så fint med blått og hvitt. Jeg likte spesielt de broderte stjernene, jeg fikk nesten lyst til å brodere igjen. Tittet litt inn på linken til hendes side også, tror jeg må titte litt mer der. Takk for tipset.

  SvarSlett
 5. Jeg er også veldig glad i stråmønsteret! Min mamma har mye kaffeservis i det mønsteret, arvet etter sin mor som var dansk.

  Jeg har også ryddet bort jula og fått tilbake mine lyse koselige farger. Deilig! Nå venter jeg bare på våren og muligheten til å ha verandadøra åpen i herlig solskinn...

  SvarSlett
 6. Har registrert at det finnes muffingsformer med stråmønster i kjøkkenbutikkene her også. I og med at jeg også har servise i dette mønsteret, blir nok slike muffinsformer innkjøpt før eller senere.

  Flott blått innlegg fra deg.

  SvarSlett
 7. Helt enig med deg at blått er god! Deilig med noen blå innslag nå som jula er rydda bort :)
  Jeg har ei grønn Sissel-mugge og skål som jeg tar frem når det blir vår. Stråmønsteret passer til alt!

  Fortsatt god søndag :)

  Klem fra Fru K

  SvarSlett
 8. Så härligt med fint färgade muffinsformar! Blir nästan ännu roligare att baka då.
  Mariette

  SvarSlett
 9. Ja du er en "blåmor" slik som meg du! Blir aldri lei de ulike nyansene. Helt siden jeg var 10-15 år har blått vært min yndlingsfarge. Og når jeg kjøpte meg nye klær var de som regel kopi av noe jeg hadde fra før. Min mor sa til stadighet at jeg måtte få meg noen nye klær, men det hadde jeg jo!!!
  Og i huset er det definitivt blått som dominerer - inngangsdør, sofa, lenestol, puter,kjøkkengardiner, porselen og annen pynt.
  Det er veldig sant - BLÅTT =GODT!!!
  Søndagshilsen fra Berit

  SvarSlett
 10. Hej Cathrine, it looks wonderful, the blue/white and other china. Lovely pictures. Thank you.
  Have a nice week. Klem

  SvarSlett