søndag 22. januar 2012

Fremskritt eller ikke?

Det hender forandringer og fremskritt kan være litt bakstreversk. Så derfor sliter jeg for tiden med å komme inn på innlegg/kommentarfelt til enkelte av dere, og det er ganske så frustrerende!

Og jeg mistenker at det er en oppdatering som har skapt problemene. Tips om å bytte nettleser har blitt vurdert, men funnet for lett. Og heller ikke kompatibel-knappen hjelper det å trykke febrilsk på!

Så akkurat nå venter jeg på at det skal "gå over", og at "noen" innser at de må rette opp skaden, og gjeninnføre ro og orden i blogglandia! Og i mens passer jeg på å få unna litt stryketøy; så gjør jeg noe fornuftig i mellomtiden!

Ellers har jeg notert meg at enkelt har vært frustrert over at kommenteringen har tatt tid, fordi det er lagt inn en sikkerthetskontroll (= ordrebekreftelse). Men med flere gode argumenter i mot, har jeg nå tatt det bort!

For tryggheten er likvel ivaretatt: Nå har jeg i stede lagt inn "kommentarmoderering", som gjør at jeg må godkjenne kommentarene før de publiseres. Da kan jeg evt. fjerne uønskede kommentarer før de legges ut.

Og det er en minst like god bekjempelse mot søppelpost, som det er med ordrebekreftelse! Og samtidig er det en grei måte å hindre publisering, hvis noen skulle velge å være litt ufin i en kommentar.

Klikk på bildet for å se Dagblad reklamen fra 2007!
For bloggverdenen er ikke helt uskyldsren, selv ikke for en som meg, som kun blogger om "ufarlige" temaer, og som holder meg langt unna "krig og fred, religion og politikk og sånn"!

Men det hever vi oss over, dere, og konsentrerer oss om å lage det litt hyggelig for hverandre her i blogglandia!  For jeg har mer tro på at godt skal vondt fordrive, enn omvendt! Og jeg gjentar gjerne min egen parole:

For jeg håper at mitt lille hjørne av verden er et godt sted å vende tilbake til, og som gir hver og en av dere en hyggestund og en smule inspirasjon!

11 kommentarer:

 1. Du har ikke ord bekreftelse hvis det er det du mener. Prøv å oppdatere java. Google java og velg JA at den skal innstalere den på nytt. Se om det kan hjelpe. Klem:)

  SvarSlett
 2. Hei Cathrine, problemet med kommentarfeltet skyldes kanskje omleggingen til gradert kommentarfelt der en kan svare på hver enkel kommentar. Ser at flere har opplevd å få et blankt kommentarfelt der de ikke fikk lese kommentarer. Har selv hatt det på min blogg, men det varte ikke så lenge, kanskje en dag. Håper det går seg til hos de fleste nå :)

  God søndag til deg! Klem :)

  SvarSlett
 3. Ha en fortsatt fin og snørik (?) søndag! Blogges.

  SvarSlett
 4. Heisan!!!! For min del er alle kommentering omplisert, fordi a) jeg har en annen blogg som ikke er slettet ennå, b) jeg blogger på wordpress i stedet for blogger/ blogspot. Derfor må jeg gjennom en mengde greier for å legge inn kommentarer. men når man får ordbekreftelse i tillegg, så blir det jo enda mer. Jeg kommenterer etter prinsippet om at har jeg ikke noe positivt å komme med, så kan jeg la være. Syntes ikke det er noe vits i å komme med en masse negative synspunkter, og negative tilbakemeldinger, for det gagner ingen, og heller ikke meg selv. har fått to-tre surmagede kommentarer de to årene jeg har blogget, og det er ikke noe morsomt. Jeg hadde også en innlegg på Hjertedamas blogg, som jeg kalte "Rått og sanselig". Fikk en masse kommentarer fra det store utland vedr Viagra og sex. Godt at de havnet i søppel-kassa. Så selv om innlegget mitt ikke handlet om sex, så er det det "rått og sanselig" blir oversatt til. Og så hette Hjertedama i tillegg, ble vell noe drøyt, he-he. Fortsatt god søndag. Klemmings Grethe

  SvarSlett
 5. Jeg bruker Firefox som nettleser og har sjelden problemer...mens Explorer synes jeg sliter ofte.
  Blogger er god til å ta bort spam, så jeg har kun ordbekreftelse på innlegg over ei uke gamle, men moderering er jo en grei ting å ha;)
  Nyt søndagen videre, klem fra meg;)

  SvarSlett
 6. mange råd ute og går.. kjedelig når siden man ønsker kommentere blir blank og man kommer ikke videre! selv fikk eg rådet om å skifte nettleser fra chroome til firefox, nå kan jeg kommentere der jeg ønsker.
  sender deg en link..
  klem og takk for koz hilsen,
  gøye bilder her hos deg!

  magny

  SvarSlett
 7. http://www.fotoknudsen.no/hjelp/index/solution/id/24

  SvarSlett
 8. Visst er det irriterende med kommentarfelt som leker hvit side, sisten og gjemsel - går helt i stå. Jeg prøvde tipset til Prinsesse Elin om å oppdatere java, men det hjalp dessverre ikke.
  I dag synes jeg det er verre en verst - mange bomturer.

  Det er leit når noen bruker kommentarfeltet til mindre hyggelige beskjeder. Heldigvis har jeg vært forskånet for det, men ville vel oppfordre dem som eventuelt tenker tanken, til å sende en direkte mail. Så kan man få en dialog om det skulle være behøvelig.
  Håper stryketøyet er unnagjort og at du har en riktig fin søndagskveld - Liv

  SvarSlett
 9. Nå har jeg oppdatert Java - håper det hjelper. Får ikke kommentert hos min datter og det er så forbaska irriterende! Jeg har noen få blogger jeg har lagt under favoritter - din er en av dem. Alltid så hygglig lesing og mange koselige bilder. Kunne aldri tenkt meg å legge igjen negative kommentarer hos noen selv om det er blogger som er mindre interessante. Men de har vel sine følgere de også - smaken er heldigvis ikke lik hos alle. Men fortsett du som du bruker Cathrine du gleder mange med dine bilder og historier!
  God søndagskveld og god ny uke.
  Klem Berit

  SvarSlett
 10. Har heldigvis ikke problemer for tiden, verken hos meg selv eller hos andre. Har null "kontroll" på kommentarene, men får ofte varsel om søppelkommentarer på eposten, som blir automatisk slettet av systemet.

  SvarSlett
 11. Hej Cathrine, nej du kan kun gøre din egen blog kommentar-tilgængelig med de råd fra bloggen jeg linkede til. Så kan du senere håbe at også Livs Lyst og andre blogge du ikke kan kommentere hos vil læse om problemet hos os andre og så selv gøre noget ved deres blog!
  Forstår frustrationen!

  Hav en god dag, klem Helle:-

  SvarSlett