fredag 13. januar 2012

Jul på hell!

Så har de siste julenissene reise hjem til Nordpolen, og alle må vente til neste jul for å treffe nissen igjen! Det er den siste juletrefesten som har markert avslutningen på julen her i huset, der den siste godteriposen ble delt ut!

Juletrefestene viderefører en veletablert festtradisjon, som ble innført i Norge midt på 1800-tallet. Skikken ble utviklet i kjølvannet av at juletreet ble en del av den norske juletradisjonen. På mange av juletrefestene rundt om i landet, holdes en del av de gamle julelekene i hevd.

Det dreier seg blant annet om leker som var en selvsagt del av julefeiringa før juletre og juletregang ble allment. På 1900-tallet har julenissen, som kommer med små gaver eller godterier til barna, blitt et høydepunkt under juletrefesten. (Kilde: Wikipedia)

Så nå er det sikkert mange en liten gutt og jente som må venne seg til et liv uten julekaker og julesøtsaker, og mang en mamma og mormor også!

Men, det er et rykk og et napp og noen dager på et sunnere alternativ, dere, så er vi garantert på rett kurs! Hvis ikke får vi kanskje prøve et Grete Roede kurs?!

Med ønsker om en flott, ny januarhelg!


4 kommentarer:

 1. Hei Cathrine!
  Ja jeg husker fremdeles barndommens juletrefester med mange ringer rundt juletreet og spente barn som ventet på nissen med "godteposene". Innholdet der var som regel en appelsin, en Riegel eller melkesjokolade, en bitte,bitte liten peanøttpose og kanskje en Fox. Bevertningen var som regel en "Brusunge" (knøttliten brusflaske)til barna og dertil smultringer og andre julekaker. Det var spennende å se hva kakefatene inneholdt.
  Da jentene våre var små var vi alltid på en juletrefest eller to. Nå er det barnebarna sin tur.
  godt nissen har forlatt oss for denne gang. Jeg ser frem mot vår og lysere tider!
  Så nydelige små barnebarn du har!
  Dem kan du være stolt av.
  God helg til deg.
  Hilsen Berit

  SvarSlett
 2. Ja,der var julen over for denne gang. Ser det er noen julepynt som har "lurt seg unna" og fremdeles er fremme, men nå må de ubønnhørlig legges bort til i desember igjen. Søte barnebarn du har! Og de vakre julekortene med gammeldags motiv er så fine. Ha ei fin helg du også. Klem fra Eva :-)

  SvarSlett
 3. Ja nå er jula definitivt over. Ha en god helg!

  SvarSlett
 4. Ja nå var det slutt for denne gang..
  men det er jo litt godt også tenker jeg.. Nytt år og ny start!
  Ble så fasinert av ditt forrige innlegg! Nydelig med stråmønster..
  Skal inn og se på den strikkeoppskriften jeg nå ;)
  Ha en fin helg!
  klem fra Laila

  SvarSlett