fredag 20. januar 2012

Å strikke fine fletter!

Så lenge jeg kan huske har jeg likt å strikke flettemønster, og det er utrolig hvor dekorativt ting kan bli, med en flette eller to! Boken (over) med over 100 mønster får du kjøpt her!

Og ulike flettemønstere skal ha blitt strikket nær sagt fra tidenes morgen! Hos The Vintage Knitting Lady finner man bl.a. mønster til denne søte jakken fra 1930 - se her!

Og det er ikke så vanskelig som det ser ut! Det finnes mange instruksjonervideoer, og her og her kan du se hvordan det gjøres! Puten over finner du oppskrift til her.

I øyeblikket har jeg planer om å strikke dette pannebåndet til en venninne - oppskriften finner du hos DROPS her! Det blir veldig varmt og godt p.g.a. flettemønsteret, og trolig kommer jeg til å strikke det i supermykt mohair!

For noen år siden strikket jeg denne jakken til mitt første barnebarn, som vesla poserte mer enn villig vekk i! Den er strikket med både hullemønster og flettemønster.

Denne lekre vesten med pelskrage finner du gratis mønster til hos danske Hendes Verden her! Vester i alle utgaver har blitt veldig populære igjen, og denne er strikket av tykt garn, så den blir ferdig på noe få kvelder!

Ellers har jeg falt veldig for denne jakken - Chocolate Passion - som har nydelig flettemønster og figurnær fasong! Perfekt til jeans, ser vi! Gratis oppskrift finner du hos DROPS her!

Da håper jeg dere ble bitte litte grann inspirert!

Klem Cathrine

10 kommentarer:

 1. Det är roligt att sticka flätor. Gillar verkligen den chokoladbruna kofta. Ska kolla.
  Ha en fin helg.
  Anje

  SvarSlett
 2. Dette gir meg inspirasjon til å skaffe meg et strikketøy. Hvis alt går bra kommer det et nytt barnebarn om noen måneder :)
  Nå har jeg fått premien jeg vant hos deg. Mitt yndlingsblad "Vakre Hjem & Interiør" kom i posten i går :) Hurra! Tusen takk!!!

  SvarSlett
 3. Er enig med deg at fletting er fint. Kjekt å se litt forskjellige flettegreier. Ønsker deg en fin fredagskveld. :))

  SvarSlett
 4. Hei Cathrine!
  Du er bare helt fabelaktig til å finne frem mønster av all verdens slag! Og jakken til barnebarnet ditt var kjempesøt.Er enig i at flettemønster er flott. Har strikket masse av det opp igjennom. I min ungdom var det populært med offwhite eller lys blå Arangensere - jeg strikket 14 siste året på gymnaset - til noen læreres fortvilselse. Ellers har det blitt både babytøy og i de senere år puter som er gitt bort i gave. Nå er det snart helg og "gudsjelovkvelden". Fredagen er "hellig" for meg - da vil jeg helst bare slappe av hjemme i sofakroken. Vi har bestilt ferske reker av en fisker så i mormorhuset er det på menyen i kveld sammen med avocado, egg, majones, sitron, fersk smørloff og kanskje en god hvitvin. Gleder meg.
  God helg til deg også!
  Hilsen Berit

  SvarSlett
 5. Fletter er alltid vakkert. Men må innrømme at jeg sjelden strikker det. Kanskje utslag av latskap :)

  SvarSlett
 6. Å det blir fint med fletter ;-)

  SvarSlett
 7. Fletter gir et lukseriøst preg, synes jeg, det er lekkert!..mye inspirasjon her;)
  Kos dæ i helga, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 8. Vi elsker godt håndverk og du har virkelig vist mye godt håndverk - rett fra hjertet :) Likte spesielt den brune flettejakka! Takk for at du delte dette - Lykke til videre !

  SvarSlett
 9. Flettemønster gir et delikat uttrykk. Enig med deg - det er spennende å strikke.

  SvarSlett
 10. Jeg har nok ikke strikket fletter siden jeg var 16 år, og moren til min ungdomsforelskelse kjøpte garn og oppskrift, så gutten og jeg skulle få like jakker. Med fletter og perlestrikk. Jeg hadde aldri strikket men enn det nødvendig på skolen, men moren lærte meg å strikke etter oppskrift. Jeg strikket armene og hun strikket bolen. Jakka varte i flere år, og en av mine søstre overtok den etter meg. siden har det ikke blitt flere fletter på meg. MEN for en del år siden gikk jeg på et deltidskurs på høyskolen i Østfold. Der var det ei dame som strikket ARAN-mønster. Hun satt sammen med oss andre og pratet og strikket flettemønstre. jeg var veldig imponert, for denne dama er i tillegg helt blind og hetter Kjersti og er med Monsen gjennom villmarka på tv`en på søndager. Imponerendes. Klem Grethe

  SvarSlett