søndag 3. juni 2012

Årets Saga - jeg velger meg juni!

Tenk, nå er vi komme til juni måned, og det er snart SOMMER med stor S! Og forhåpentligvis får vi en god og varm og solrik sommer i år!

Som her i Elsa Beskows bok Årets Saga, der hver måned har sitt bilde, og sitt eget dikt! Se tidligere måneder her!

Klikk for større bilde!
I juni er alle blomstene på sitt beste, og det er bare å plukke og fylle krukker og vaser, mens man kan!

På St. Hans natten er det jo tradisjon at man skal samle så mange markblomster man kan, legge de under hodeputen, så vil man drømme om den man skal gifte seg med!

Og drømme gjorde de sikkert, seterjentene, som gikk alene med krøttera, og drømte om at gutten på nabogården skulle ta veiene forbi!

Min mormor var på sætra fra hun var 8-9 år, og i dag kan man jo si at det var helt uforsvarlig! For hun og nabogutten på 10 år var alene der oppe hele sommeren, og de måtte passe seg selv og dyrene som best de kunne!

Men det gikk nå bra, og hun ble nesten 100 år! Og jeg gleder meg allerede til at vi, i år igjen, skal feriere noen dager ved det lille småbruket i Gudbrandsdalen, og rusle langs veiene, som hun gikk på for nesten 100 år siden!

Da ønsker deg en flott juni måned, og håper at sommervarmen snart kommer dit hvor du er!

8 kommentarer:

 1. Koselig!
  Klem og önske om en god dag!

  SvarSlett
 2. Här i Frankrike firar vi St. Jean. Det blir alltid fyrverkeri och en stor eld med dans efteråt.Önskar dig också en fin junimånad. Fast idag är det kallt och det har regnat hela dagen.
  Anje

  SvarSlett
 3. Elsa Beskow sine bøker er nydelige.
  Ellen :)

  SvarSlett
 4. For et koselig innlegg! Her i Kristiansund er det ikke mye som minner om sommer. Regn, regn og kald nordavind, det er det vi må ta til takke med :)

  SvarSlett
 5. For noen vakre junibilder du viser!
  Ja, juni er en deilig måned, det helt spesielle lyset og alt som lever og vokser og gror for harde livet :)

  SvarSlett
 6. Elsa B. kan det der med å formidle stemninger! Det er en nydelig måned vi nettopp han gått inn i. Måtte gå en tur i dag å plukke markblomster - de er på sitt vakreste nå. Synd det er litt kaldt i været.
  Ønsker deg en fin uke - hilsen Berit

  SvarSlett
 7. How nice to see the beautiful drawings of Elsa Beskow, one of my favorite illustrators! This particular page is also opened here in Home of Lupineke, where I really enjoy the new month of the year by showing the lovely poem! Kram Lupineke

  SvarSlett
 8. Du får det til å høres herlig ut. Jeg er dessverre en av dem som har høysesong og jobber nesten døgnet rundt om sommeren. For meg er det September som er den STORE måneden. Da kan jeg ta ferie! Allikevel, jeg sniker meg til noen stunder på terrassen og i hagen, og en og annen helgetur med PC'n på slep til Valdres. En riktig god sommer til deg og dine - nyt den i fulle drag!

  SvarSlett