lørdag 25. august 2012

Årets Saga - august på hell!


Jeg er litt sent ut med august måned også, men jeg rakk det! Og igjen er det boken Årest Saga av Elsa Beskow, som jeg viser dere flotte illustrasjoner og dikt fra!

August er vel bærplukker-måneden med stor M, og her har jeg tatt frem den gamle bærplukkeren, syltetøykrukken, slik min oldemor brukte, og gjort meg klar til dyst!

For i Elsa Beskows rike møtes alle skogsbærene til kjempestor bærfest i august, som Fru Rognebær høytidelig har invitert til!

Klikk for større bilde!
Der er ingen glemt, men alle får delta i det store opptoget, selv om det blir trangt om plassen!

Men i virkelighetens verden får ikke alle skogsbærene være med (les = bli plukket), men står alene igjen i skogen og gråter...

Mens bringebærene fra hagen ligger og smiler lurt i vinduskarmen vår!

En liten historie: Da min mormor var liten pike, laget moren hennes søtt syltetøy, som hun la ned på store hollandske krukker. De ble satt ned i kjelleren, under den store kjellerlemmen.

Men straks moren var ute en tur, tok de små barna seg ned i kjelleren med hver sin treskje, og forsynte seg av krukkene! Etterpå glattet de ut overflaten, så moren ikke skulle oppdage dem! Og såvidt jeg vet oppdaget hun det aldri!

Fint til barnerommet! Bildene fra boken Årest Saga, og andre illustrasjoner av Elsa Beskow, kan du få kjøpt som små plakater her!

11 kommentarer:

 1. God morgen=)
  Den boken har jeg aldri lest, så tror jeg skal ta meg en tur innom biblioteket. Kanskje jeg finner noen fine idèer til samlingsstund i barnehagen;)
  Søt historie fra din mormors barndom, og kjekt å kunne fortelle videre:)

  Ha en koselig lørdag=)
  Klem fra Christine

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Christine!
   Ja, boken er super til å bruke i en samlingsstund, det er jeg sikker på! Jeg har innlegg om alle måendene frem til nå - klikk på Årets Saga under "Etiketter" - og hver måned har jo sin sjarm! Boken har nydelige illustrasjoner, og plakater av bildene kan kjøpes her: http://lillemartine.no/category.html/bilder-/-plakater

   Ha en fin lørdag du også!
   Klem :-)

   Slett
 2. Så sød historie du fortæller til sidst....mon dog ikke moren alligevel opdagede det, men ingenting sagde :-)
  Hjemmelavet syltetøj er bare det bedste der findes!

  SvarSlett
  Svar
  1. Moren deres ante det nok, men lot kanskje de små få han den lille gleden?! :-)

   Slett
 3. Koselig, søtt - og bittelitt syndig. Jeg synes jeg ser de små røverne under kjellerlemmen *S* . Syltetøyet var vel på sitt beste akkurat da, og det var kanskje ikke helt sikkert at de fikk spise så mye syltetøy de ville senere heller.
  Hos oss har det vært dårlig med blåbær i år, men tyttebærene ser ut til å bli litt bedre. Vi må nok vente et par uker, men så blir det nyrørt tyttebær, kokt, kald grøtris presset i form og fløtemelk. Det er nostalgi! God helg og klem fra Liv

  SvarSlett
 4. God morgen Cathrine!
  Ja Elsa Beskow har mange nydelige bøker. Er blitt så glad i "Puttes eventyr i blåbærskogen" - den leste jeg så mange ganger at min datter kunne den utenat! Også boken om Okke, Nutte og Lille Pirelill (som bodde i en hytte i skogen stor og vill). Det er så viktig å la barna bli glade i bøker.
  Det har blitt lite bærplukking på meg i sommer og noe mer blir det vel ikke. Kanskje en sopptur når ting roer seg litt i heimen. Det går som du vet i ett med oppussing for tiden. Og neste uke kommer det gamle mormorhuset for salg tror jeg. Det blir spennende og trist på en gang. Men alt har sin tid. Jeg må bare glede meg over det nye huset - det blir kjempefint i alle fall, og jeg er godt fornøyd.
  Ønsker deg en fin helg! Her skinner sola, synd den ikke kan nytes til fulle.
  Klem Berit

  SvarSlett
 5. Hej Cathrine,
  I did not quite understand your post ;) however, I LOVE Elsa Beskow books and drawings so much, so that was what caught my eye!
  Nice Greetings from Hamburg and a lovely weekend!
  Nina

  SvarSlett
 6. Elsa Beskow sine bøker er så nydelige! Hadde barna mine fremdeles vært små, hadde jeg garantert kjøpt disse nydelige plakatene du linker til!
  Og hjemmerørt bringebærsyltetøy som er søtt og godt - det er godt det! Din mormor merket det garantert ikke at det hadde minket litt i skålen:-)

  Ha en flott helg!

  Klem fra Hjørdis

  SvarSlett
 7. HEI :))
  SÅ KOSELIGT DEN BOKEN VAR JO BARE HELT SKJØNN!!!
  ØNSKER DEG EN FIN LØRDAG:)
  KLEM FRA ELI:))

  SvarSlett
 8. that is a lovely book! <3 the illustrations are beautiful. i hope you have a lovely weekend!

  SvarSlett