fredag 7. juni 2013

Rabarba på alle fat!

Det gjelder å ta rabarbraen i tide (ikke i utide, hi, hi!), og bruke den mens den er i sin spede ungdom! Trevlete, gamle stilker er ikke no'godt!
Men du kan gjerne dele de opp og fryse ned, for å bruke senere. Det gjorde vi, og kan glede oss til friske innslag utover høsten og vinteren!
Men man må jo smake når den er fersk også! Og denne herlige gjengen tok gladelig imot hver sin stilk, og et eggeglass med sukker!
Men skal man lage noe godt med rabarbra, er god gammeldags rabarbragrøt en av mine favoritter!
Ellers høres denne sjokoladeterten med rabarbra veldig godt ut! Se oppskrift her.
Eller hva med rabarbrasaft? Se oppskrift her
Og rabarbrasorbet på en varm sommerdag - kan du ønske deg no'mer? Se oppskrift her.
Bestefars skjegg er en dansk klassiker, som har marengslokk! Her har den fått følge av syrlig rabarbra - se oppskrift her. Bildene og oppskriftene over er lånt av Hendes Verden.

Kos dere med rabarbra på alle fat, og ha en super (rabar)bra dag!

4 kommentarer:

  1. Findes der noget bedre end rabarber? -det tror jeg næsten ikke! Jeg har just spist min rabarberkompot op og skal lave noget mere idag!

    Håber dagene i DK er fine, vejret er jo i top?

    Klem Helle

    SvarSlett
  2. Rabarbra er så godt og masse ein kan lage av det,eg har i Hagen men har så masse i frysen så kanskje eg skal spørre på Facebook om noken vil ha:)

    God helg til deg;)
    Klem fra Lillian

    SvarSlett
  3. Rabarbra er allsidig nam-nam! :)
    I dag har jeg hentet den fantastiske praktboken om bunader og folkedrakter jeg vant hos deg! Tusen takk! Kommer snart på bloggen :)

    SvarSlett
  4. Nam, nam, jeg får helt vann i munnen av dette. Men min favoritt er kald rabarbrasuppe med pisket krem! Har du prøvd det Cathrine?
    Ja vi kan glede oss over masse gode råvarer i tiden som kommer - de norske jordbærene er snart her!!
    Gleder meg. Ønsker deg en fin søndag. Klem Berit

    SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!