fredag 11. mai 2018

Cathrines Mat: Charlotte Russe - kake til den store dagen!

Dette er kaken for den store dagen, enten det er dåp, konfirmasjon eller et jubileum!
Her får du min egen versjon av den klassiske Charlotte Russe kaken, som jeg skrev om i Festens vinner 1!
Til en stor Charlotte Russe kake, trenger du en bolle som rommer 3 liter. Fordi jeg skulle fryse kaken, brukte jeg denne i melamin.
Til denne store Charlotte Russ kaken, trenger man 2 stk. rullekaker, og bruker i alt 4 timer.

Rullekake oppskrift:
8 egg
250 gr. sukker
250 gr. hvetemel
1 ts bakepulver
Godt bringebærsyltetøy 

Fremgangsmåte:
Kle 2 bakeplater med bakepapir. Smør papirene. Pisk egg og sukker til en stiv eggedosis. Sikt hvetemel og bakepulver, og vend det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Brer røren utover på bakeplatene, og stek de midt i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter. Legg et koppehåndkle på benken, og dryss over litt sukker. Vend kaken opp ned på håndkleet, og la avkjøle med bakeplaten over seg i 10. min. Fjern bakepapiret, bre utover syltetøy, og rull sammen med skjøten ned. Avkjøl. Skjær rullekakene i 1-2 cm tykke skiver.

Kle bollen med plast, og legg skivene langs bunnen og kanten. Resten av rullekaken spares til bunn.
Bringebærfromasj oppskrift:
400 gr. bringebær 
120 gr. sukker
1 ts vaniljesukker
6 pl. gelatin
5 dl kremfløte

Fremgangsmåte:
Legg gelatinen i litt kaldt vann i en bolle i 10. min. Kok opp bringebær og sukker, og la det putre noen minutter. Ta av platen. Vri vannet ut av gelatinen, og tilsett gelatinen i bærene. Rør til det er oppløst. Sett til avkjøling i vannbad.

Stivpisk kremen, og tilsett den avkjølte bringebærsausen.
Fyll kaken med kremen,
og legg et lag med rullekake som bunn.
Settes kaldt i 4 timer, før den hvelves på et fat. Kaken kan gjerne lages 1-2 dager før servering, og kan fryses.
Jeg tok Charlotte Russe kaken ut av fryseren dagen før servering, tinte den i kjøleskapet. Den må stå kjølig og dekkes til frem til servering.
Charlotte Russe kaken pyntet og klar til servering!

Oppskriften ble publisert 1. gang i mai 2017.

2 kommentarer:

  1. wow, denne ser berre herleg ut.
    Tusen takk for oppskrift og framgangsmåte.
    Den må eg prøve.

    God søndag frå Anne-Mari

    SvarSlett
  2. Jeg er glad i å bake, men denne har jeg ikke prøvd. Den ser kjempegod ut! Da vet jeg hvor jeg finner oppskrifta om det blir aktuelt. Tusen takk!

    Klem

    SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!