tirsdag 1. juni 2021

Cathrines Mat: Rabarbra grøt - barndommens sommer dessert!

Gleden var stor da jeg oppdaget at rabarbraen vår var frodig og fin i år!
Og da var ønsket om rabarbragrøt ikke så veldig langt unna! 
Oppskrift på gammeldags rabarbragrøt
2-3 store stilker rabarbra
5 dl vann
1,5 dl sukker
1/2-1 ts vaniljesukker
3 ss potetmel

Slik gjør du:
Skjær rabarbraen i biter. Kok opp vann, rabarbra og sukker. Kok i 8-10 minutter. Ta av platen. Smak evt. til med mer sukker. Rør ut potetmel i litt vann, og tilsett det i en tynn stråle mens du rører. Gi et lite oppkok, og hell over i en skål.
La skålen stå på benken med et kopphåndkle over seg frem til servering.
Oppskriften er beregnet på 3-4 porsjoner, og er fin å doble. Serveres med melk og sukkerstrø.
Rabarbra er fin å bruke ut over vinteren. Se Cathrines smak av sommer-kake
Skjær rabarbraen i biter, og frys ned til senere bruk.
Rabarbragrøten var himmelsk god, og med en smak av søte barndomsminner!

3 kommentarer:

  1. Nam nam, eg får vann i munnen når eg ser den nydelege rabarbradesserten.
    God sommar frå Anne-Mari

    SvarSlett
  2. Dette er nesten den beste desserten jeg kan få. :-)

    SvarSlett
  3. I make apple and rhubarb crumbles so good

    SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!