fredag 31. desember 2010

Årets populære julekuler på årets siste dag!

Så rakk jeg å få vist dere min lille samling med strikkede julekuler, før det gamle året ebber ut! Julekulene gikk til glade barn og barnebarn som en liten ekstra julegave 1. juledag! For da hadde vi julelunch hos min datter og svigersønn med gaveutdeling, noe som særlig barne-barna satte stor pris på!

Jeg synes det var veldig hyggelig å strikke julekuler, og ble litt hekta, må jeg innrømme! Men førjulstiden er jo en smule stram for de fleste av oss, og ønsker om hva man vil rekke koliderer ofte med realitetene! Så nå tar jeg i bruke siste rest av romjulen og litt inn i det nye året, for å strikke noen forsinkede julekuler til eget hus og eget juletre!

Boken Julekuler av Arne & Carlos, har vært min trofaste følgesvenn og inspirator, og alle mønstrene har jeg funnet der! Da jeg hadde besøk av barn og barnebarn før jul, ba jeg dem alle si hvilken julekule de likte best, og den strikket jeg!

Min datter ville ha julekuler i klassisk rødt og hvitt, og lille Hermine ville gjerne ha den søte gyngehesten! Mens storesøster fikk et enkelt hjerte, valgte mamma'n klokke med sløyfe, og svigersønnen min fikk julekule med et tradisjonelt, norsk strikkemønster! Under hver kule har jeg festet en liten gullbjelle, som klinger veldig søtt!

Hos min sønn og svigerdatter går julepynten i sølv og hvitt, og da ble det julekuler som matchet det! Sønnen min ville gjerne ha den søte grisen, mens guttene deres fikk hvert sitt reinsdyr, og mor i huset fikk en engel! Under hver av de grå og hvite julekulene festet jeg en liten dombjelle i sølv, og det ble både dekorativt og hyggelig med den lille lyden!

Julekulene gjør seg veldig godt på et grønt, glitrende juletre, og jeg måtte jo ta noen testbilder på eget juletre, før de ble gitt bort til glade mottakere! Til neste år håper jeg at har fått strikket riktig mange, og kanskje også noen i helt egen design? Det er jo som kjent bare fantasien som setter grenser!

Julekulene ble pakket inn i hver sin serviett, og var dermed klare for å bli åpnet på vår lille ekstra julaften med barn og svigerbarn!

Når er vi kommet til årets aller siste dag, og her i huset vanker det pinnekjøtt, Vossakorv, kålrabistappe og no'godt i glasset i dag! Bygårdsmannen og jeg skal kose oss alene, og takke hverandre for året som gikk, mens 2011 ringes inn!

Jeg vil gjerne få takke hver især av dere for følget i året som gikk, og ønsker dere alle en riktig hyggelig nyttårsaften, og alt godt for det nye året! En siste hilsen i 2010 finner du bak kortet over!

14 kommentarer:

 1. Kjempeflotte Julekuler!
  Jeg takker for et hyggelig bloggvennskap med alle besøk, koselige kommentarer,
  og for all inspirasjon jeg har fått,
  i året som nesten er gått.
  Jeg ønsker deg et vidundelig
  godt nytt år Cathrine!

  Klem fra Gry : )

  SvarSlett
 2. De er skikkelig søte disse kulene, men de har jeg faktisk ikke falt for:O)
  Her drar vi til min søster "Havfruen", så vi skal feire nyttår med pinnekjøtt og stappe uti havgapet;)
  Kos deg masse!! Jeg gleder meg til flere besøk hos deg til neste år og takk for herlig inspirasjon her inne!!
  Klemmer fra meg;)

  SvarSlett
 3. Heisann!
  Så fine julekuler! Tror kanskje det blir julegaver fra meg til neste år:)
  Ønsker deg og dine et riktig godt nytt år!
  Hilsen Ellen:)

  SvarSlett
 4. Flotte kuler...
  Ønsker deg et riktig godt nytt år...
  klemklem

  SvarSlett
 5. Tipper det ble glede da kulene ble pakket ut, Selv om mottakerene visste hva pakkene inneholdt, regner jeg med det var kjekt å virkelig få "godt håndverk" i hendene. Rakk ikke selv å strikke julekuler, men kanskje til neste år.......

  Godt nytt år!

  SvarSlett
 6. Så utrolig koselig at alle fikk velge seg en favoritt som du strikket. ☺ Flotte julekuler. Ønsker deg og dine et riktig godt nytt år.

  SvarSlett
 7. Så flotte julekuler! Og for et mangfold du har laget når det gjelder mønster! Måtte kjøpe meg garn idag, men har ikke kommet i gang. Mangler boken da de var utsolgt i bokhandelen. Tror vel jeg skal klare meg uten.Får se i løpet av nyttårshelgen, kanskje, kanskje...
  Kos dere i kveld!
  Hilsen Berit i mormorhuset

  SvarSlett
 8. Godt nyttår, Cathrine!

  Takk for at jeg får følge bloggen din og alle de herlige innleggene du legger ut!

  Klem Pink lady

  SvarSlett
 9. Så mange flotte kuler. Godt nyttår til deg og dine.

  SvarSlett
 10. hei Cathrine.
  titter innom deg bare noen timer før dette året er en saga blott.
  må jo ønske deg og dine et riktig godt nyttår, det er veldig hyggelig å følge deg, du gir masse glede og inspirasjon, gleder meg til å følge deg vidre i 2011.
  så kjære Cathrine.
  GODT NYTTÅR.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 11. Kjempe fine julekuler du har strikket. Jeg Ønsker Deg Et Riktig Godt Nytt År:-) Jeg gleder meg til å følge bloggen din i det nye året. Klem fra Seascape

  SvarSlett
 12. Hei!
  Vil bare takke for alle de inspirerende bildene/innleggene du har lagt ut i det året som har gått, takk for at du blogger!
  Ønsker deg og dine et godt nytt år 2011, måtte det nye året bringe frem det beste for dere!

  Klem Lenemora

  SvarSlett
 13. God fortsättning på det nya året!
  Du är allderles fantastisk att dona och pyssla! Dina julkuler är så fina! Jag gillar dem skarpt!

  SvarSlett
 14. those julekuler looked fab on your xmas tree!
  i cant wait the xmas this year to see my full set of balls for the first time!
  have you knitted all of them or just a few favourite designs?
  i also knit some of mine in ecru and grey shades as a addition to classic red and white :)
  on my 35th ball at the moment!
  greetz from the uk x

  SvarSlett