onsdag 27. april 2011

Jeg drømmer om...

... at jeg snart skal få lov til å kaste meg ut i et nytt håndarbeidsprosjekt, og listen er lang over hva jeg skal gjøre! Men aller først...må jeg bli bra igjen, som Jahn Teigen synger, og det er visst ikke gjort i en håndvending! Men, snaaaart! Og når det er gjort, kommer jeg til å både sy, hekle og strikke - alt på én gang! For nå river og sliter det så hardt i kropp og sjel, og verker sånn i håndarbeidsnervene, at det må skje en superrask forbedring på superkort tid, føler jeg! For med listen min over alt jeg vil gjøre da er lang, og aller først skal jeg hekle noen enkle kanteborder. For å begynne litt forsiktig! De kan passe både som pynt på en hyllekant, eller som mellomverk i en pute eller gardin. En duk kan også friskes opp med en pen kant! Oppskriften finner du her!Når jeg ser at det går bra, og jeg ikke får noe alvorlig tilbakefall, vil jeg forsøke meg på en deilig hals! Sommeren kan være varm og god, men noe lunende i halsen kan også trenges på kjølige dager! Disse er strikket, og du finner oppskriften her og her!

Og hvis jeg heller ikke nå skulle få tilbakefall, vil det være fristende å gå løs på et enda større prosjekt - som en sommerlig heklet topp og skjørt! Det vil passe perfekt en varm sommerdag på stranden, og man kan jo alltids lage skjørtet litt lengre, hvis man ønsker det! Oppskrift her og her! Jeg går heller ikke av veien for et lite broderi, og disse putene synes jeg var superfine! Den mest fargerike er brodert i noe som heter skotske fullsting, mens på den bakerste er det brukt vanlige korssting! Oppskrift og mønster finner du her!

Etter dette tror jeg ikke jeg skal drømme mer, men ser vel ikke bort fra at det kan dukke opp en og annen ny idé under veis!

13 kommentarer:

 1. Det er jo så deilig når lysten er der og ideène bare strømmer på :)
  Håper du snart blir bra så du får satt i gang med skapertrangen din!
  Takk for at du legger til oppskrifter :)
  Ha en fin dag!
  klem fra Laila

  SvarSlett
 2. Du har ikke oppskrift på det fine heklehjertet ditt som du vil dele med meg???? Jeg har lett på nettet men finner ikke en god oppskrift som gir pene resultat...

  Kjempekos blogg


  klem

  SvarSlett
 3. Når lysten på kreativ aktivitet begynner å komme får vi krysse fingrene for at formen din snart blir bedre slik at du kan gjennomføre det også. God bedring og ha en riktig fin dag!

  ... nå skal jeg finne frem håndarbeidet og sette meg ut i sola:))

  SvarSlett
 4. Ja, jeg gleder meg til jeg kan komme i gang med et håndarbeide - det blir veldig tris uten!

  Til Hege: Jeg heklet hjertet på måfå, så oppskriften husker jeg ikke! Men Maluba har lagt ut en oppskrift, som er veldig lik: http://malu-maluba.blogspot.com/p/oppskrift-pa-heklet-hjerte.html

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 5. Ja, det var litt av en fin liste over ting du har lyst til å lage :)
  Ønsker deg en forsatt god bedring og håper du snart er helt frisk :)

  SvarSlett
 6. Her var det så mye lekkert, og føler virkelig med deg, håper du blir frisk fort, så du kan sette igang!
  Jeg har en finger som ikke liker hekling like godt, så jeg må la strikking være det jeg gjør mest av;)
  God bedring til deg!! Klemmings;)

  SvarSlett
 7. Hei Cathrine!
  Skal si at du bobler over av skapertrang! Så mye fint du viser bilder av her! De kantebordene var lekre, ville gjerne hatt noen meter av dem....

  God bedring til deg, ha en fortsatt fin dag, Klem fra Lillian Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

  SvarSlett
 8. Kryssar fingrane for at formen din snart er så bra at du kan starte på eit nytt prosjekt.

  Ein bør jo ikkje vere meir sjuk enn at ein kan ha litt glede av det las eg ein plass. :)

  Ha ein strålande fin dag.

  SvarSlett
 9. Ser du har planene klare. Håper du snart er i full gang igjen.

  SvarSlett
 10. Mange fine ting du har plukket ut. Forresten virker ikke linken som skal føre til oppskriften for blondene, den fører nemlig til bildet under linken ;) God bedring til deg, håper at du snart kan drive med håndarbeid igjen!

  Klem :)

  SvarSlett
 11. Hei Cathrine!
  Du har en egen evne til å finne de lekreste oppskrifter! Synes de heklede mellomverkene var nydelige. Er de heklet at "sytrådgarn"? Husker min gamle farmor drev med denslags. Jeg liker godt å hekle, men bommer alltid med å kjøpe for tykt garn. Så det er ikke alltid resultatet blir som jeg hadde tenkt.Håper at sy-strikke-heklearmen din snart er bra nok til litt aktivitet. Selv er jeg i gang med en ensfarget mellomgrå genser - uten mønster! - til morfar. Og med 260 masker rundt på bolen så tar det sin tid. For å si det mildt, det er litt kjedelig. Ha en fin aprilslutt.
  Klem fra Berit

  SvarSlett
 12. God bedring! Å ha drømmer er deilig, særlig når det er noe kreativt man drømmer om. Fortsett med det mens du tar vare på deg selv;-)

  SvarSlett
 13. tusen takk for hjelpen :-) Kommer garantert til nytte :-)

  ha en fin dag

  SvarSlett