fredag 7. februar 2020

Cathrines søte lommevenner - få oppskriften her!

Da har jeg fått laget oppskriften på mine Søte lommevenner, som jeg skrev om her! Jeg håper riktig mange kunne tenke seg å lage noen lommevenner til ambulansetjensten! Se her.

Oppskrift:
Garn: Baby ullgarn (superwashbehandlet)

Pinner: 2 1/2 - 3

Legg opp 32 masker. Strikk frem og tilbake 3 riller til sko. Sett maskene over på 4 strømp. og strikk videre rett rundt.

Skift farge, og str. 4 cm til bukse/ben. Skift farge, og str. 4 cm til overkropp. Str. 2 og 2 m. sammen, str. 1 omg, og øk så 2 m. i hver m. (unntatt i 1 m. på hver pinne) = 28 m.

Variasjoner:
I overgangen mellom bukse og genser, kan man strikke 1-2 omg. vr., eller 1 r. og 1 vr. til «belte».

Genser:
Varier med striper, perlestrikk, ruter, mønster eller flette.

Strikket flette:
Fletten går over 8 masker midt foran, og str. 2 vr. 4 r. og 2 vr. For hver 3-4 omg. Str. fletten slik: Sett de første 2 r. m. på flettepinne bak på arb., str. 2 r., og så. de 2 m. på flettepinnen. Link.
Hodet:
Str. 8 omg. i ansiktsfargen. Skift til fargen på lue/hår. Str. 3omg. Fell deretter slik: Str. sammen de 2 siste maskene på hver av de 4 pinne 5-6 ganger. Trekk en tråd gjennom de siste 6-8 m. og stram til. Fest tråden.

Dusk: Sett de siste 8-10 maskene på 2 pinner, og strikk sammen til 5 masker. Strikk frem og tilbake 3 riller til dusk. Pass på at dusken blir plassert tvers over. Fell av.

Variasjon: Luen kan strikkes i striper eller ensfarget.

Ansikt:
Syes på til slutt med korssting og attersting. Jeg brukte brunt babygarn til øyne, og rødt til munnen.

Fletter:
Flettene settes på når lommevennen er ferdig. Træ flere garnlengder gjennom en maske med heklenål, og flett en fin flette. Ta én av garnlengdene og stram rundt nederst, og træ den inn i fletten.

Lommevenn med skjørt:
Str. sko som angitt over, og skift til ben. Str. 2 cm hvitt/hudfarge, og skift til fargen på skjørtet = underbukse. Strikk 2 cm til underbukse. Fortsett med genser og hode.

Skjørtet:
Ta opp 1 m i hver m. i overkant av underdelen. Strikk 2 omg. vr. fra rettsiden (kan utelates). Øk så ved å str. 2 m. i hver 2 maske omgangen ut. Strikk til ønsket lengde. Avslutt skjørtet med 2 omg. vr. og fell av litt stramt for at kanten ikke skal krølle seg utover. 
 
Montering:
Fyll lommevennen med vatt, og træ en tråd gjennom nederst. Stram godt, og fest tråden. Marker armer og ben ved å sy noen sting på langs. Broder ansikt. Husk å feste trådene godt!

Du kan laste ned oppskriften i pdf-format her. Husk at den kun er til privat bruk. Lykke til, og spør gjerne hvis du lurer på noe!


5 kommentarer:

 1. Så herlige små venner❣️Har veldig lyst på oppskriften. Vennlig hilsen Gully Simonsen 🌷🌷🌷

  SvarSlett
 2. Tusen takk for oppskriften. Skal strikke til mine små venner.

  SvarSlett
 3. Så søte små venner 😍 ha en fin lørdag 🌷💚🌷

  SvarSlett
 4. Tusen takk for at du deler mønsteret. Strikkedukkene er kjempesøte 😘👏

  SvarSlett

Jeg har fått et økende problemer med spam i kommentarfeltet, så derfor må kommentarer godkjennes av meg før de publiseres. Ha en fin dag!