lørdag 21. september 2013

Cathrines smak av sommer-kake!

Den som sparer på smaken av sommer (les: frukt og bær), den kan servere en Cathrines smak av sommer-kake når som helst i løpet av vinteren!
De hemmelige ingrediensene er rabarbra og rips, og, vips, så har man en skikkelig drøm av en sommerkake!
Rabarbra ble skåret i biter og fryst ned, og rips ble også fryst i porsjons poser.
Men som noen av dere kanskje husker, så ble det lite rips hos oss i år (se her). Men ikke mindre enn at jeg kunne avse noen bær i en kake!
Så etter fredags Tacoen i går med barn og barnebarn, satte jeg, til alles store glede, min Cathrines smak av sommer-kake på bordet!
Og her får du oppskriften på kaken min, som slo så godt an!
Cathrines smak av sommer-kake
125 gr. smør
125 gr. sukker
125 gr. hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2-3 egg
1/2-1 liter rips og rabarbra

Slik gjør du:
Ha rips og rabarbra i en bolle, og sukre lett.

Hell alt det tørre i en bakebolle, og smuldre smøret i blandingen. Pisk eggene lett, og ha i. Rør sammen. Ha i en ferdig smurt og strødd springform med bakepapir i bunnen.

Hell rabarbra og rips i, og fordel det over deigen. La det være 1-2 cm igjen til kanten. Strø litt sukker over.

Stekes på rist ved 175 C i 50 minutter. Etter ca, 5-10. min. skyv lett med en gaffel i midten av formen, slik at deigen slipper litt frem mellom bær/rabarbra.

Avkjøles på rist med et håndkle over. Server kaken lunken, og gjerne med vaniljekrem eller is til!
Her forsvant kaken ned på høykant, og jeg tror jeg kan love at Cathrines smak av sommer-kake blir en hit!
God helg!

6 kommentarer:

  1. Mmmmm, det så godt ut :-):-)
    Kom over bloggen din da jeg søkte på kichen aid, falt jo helt for din da ♡♡
    La meg til følger og la deg på bloggrollen min :-):-)
    Ser vi liker masse av det samme :-):-)

    Klem Bente

    SvarSlett
  2. MMm! Den så nydelig ut! :D

    God helg!

    SvarSlett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  4. Nam dette såg knallgod ut,kake er så godt:)kan tenke meg du koser deg med Kirchen aid maskinen din:)
    Forsattfin helg til deg!
    Klem fra Lillian

    SvarSlett
  5. Den så da virkelig lekker ut, og smakte den like godt er det ikke rart at den forsvant ned på høykant!Ha en fortsatt strålende helg!

    SvarSlett
  6. Nam nam så lekker kake.
    Og herlig nå å bake - veldig fin varme i kjøkken, hvis ute er regn og kald.
    Jeg har bakt en eplerkake og vi spiser med fløtekrem. Ha en riktig fin søndag også. Hilsen fra Viola.

    SvarSlett