onsdag 14. oktober 2009

Et lite broderi!

Jeg blir visst ikke helt ferdig med Madam Blå, er jeg redd; det har blitt en aldri så bitteliten besettelse å skaffe seg mer av disse emalje tingene! Jeg vet ikke hvor mange som følger med på "4-stjerners middag halv åtte" på TVNorge, men jeg glemmer ikke første uken, hvor Mari Maurstad sprudlet over av entusiasme og matglede! Det jeg i tillegg IKKE helt glemmer, er at hun hadde en del Madam Blå ting på sitt kjøkken, og at veggene var malt Madam Blå-blå! Da ble jeg nesten BLÅ i ansiktet av misunnelse!
Men jeg skal ikke klage på min egen lille samling, for jeg har vel egentlig nok. Men nå er det mulig at min bedre halvdel vil snekre et par nye kjøkkenhyller, av typen oppunder taket, så da kan det selvsagt bli plass til mer... Og en såpeholder står VELDIG høyt på ønskelisten!
Men nok om det! Nå er det fullt mulig for alle Madam Blå-entusiaster å brodere dette lille søte broderiet på et kjøkkenhåndkle eller noe liknende - mønsteret finner du her!
I dag skal jeg jakte på STERK lintråd, og håper jeg ikke må lete så lenge! Jeg ble nesten ferdig med puten til utekrakken jeg nevnte i går, i bolster striper. Men da jeg skulle feste "knappene", hadde jeg ikke sterk nok tråd, og jeg måtte til slutt gi opp, og innse at lintråd visst er det eneste som vil holde. Og det vil jeg jo at det skal gjøre, lenge, lenge!

6 kommentarer:

 1. God morgen...
  ja nå lærte jeg noe nytt...har aldri hørt om Madam Blå før...
  jeg samler og på emaljeting...og har bøtter og baljer og kopper...det er en besettelse denne samlemanien på div ting:)
  ha en fin dag
  klemmer edda

  SvarSlett
 2. det var nydelig:) jeg har helelr ikke hørt om madam blå, men man lærer mye her i bloglandia:) Ønsker deg en nydelig onsdag:) God klem fra Monica

  SvarSlett
 3. ja de er nydelige disse blå emalje tinga,skjønner godt at en såpeholder står på ønskelisten..nydelige broderte håndkle å..ha en nydelig høstdag
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 4. Jamen, det kan jeg godt sætte mig ind i! Der er mange charmerende elementer i de gamle emaljeting. Mon ikke de får en revival?

  Køkkenhåndklædet blev så sødt!

  Klem Helle

  SvarSlett
 5. Det er klart vi ser på 4 stjerners! Spennende med maten og gjestene, og selvfølgelig ikke minst at det er spennende å se interiørene for oss med "dilla"! Kari Simonsens var flott og Maris fargerikt. Visst hadde hun Madame Blå, men så du utvalget av gammelt Asiatic Pheasants? Imponerende!

  SvarSlett
 6. Hej Cathrine :-)
  Her kommer en lille hilsen fra Danmark :-D
  Jeg er blevet SÅ forelsket i dine små Madam Blå broderier .... men hvor får jeg mønstret dertil? Er det noget, du har og som jeg kan købe????

  Gratulerer med en RIGTIG fin og flot hjemmeside :-D :-D

  Koselig hilsen fra Fyn
  Nina Frank www.nostalgiladen.dk

  SvarSlett