mandag 30. mai 2011

Strawberry Cream Tea!

Litt på etterskudd kan jeg avsløre at jeg har blitt ett år eldre! Og det er jammen meg ikke lenge siden sist, synes jeg! Men alle beregninger viser at det stemmer med datoen, og da er det bare å bite i det sure eplet, eller ta en trøstens bit av av stoooor, rosa kake!
For, inspirert av vesletulla på 5 år som elsker rosa og rødt, så satte årets aller første bursdagshilsen - kortet fra min engelske venninne Ann - liksom tonen for årets farge, for å si det sånn! Det måtte jo bare bli rosa med en touch av rødt!
Kortet fra Ann satte meg i en virkelig nostalgisk stemning, for med sin glitterstrødde scons, tekopp og røde roser, minte det meg om et av barndomens vakreste bursdagskort! Det var et brett-ut kort med røse roser, som jeg fikk av min mormor da jeg fylt 7! Jeg glemmer det aldri!
Klikk på bildet for å se oppskriften bedre!
Kortet med Strawberry Cream Tea hadde oppskriften på de herligste scons på innsiden, så det var bare å sette i gang! Scons er jo typisk engelsk, og de vil passe perfekt til en formiddagsvisitt med te i koppen og scons med jordbær og krem på fatet! Oppskriften er fra Hand Made Food - ser her!
Men her hos meg ble det ikke servert scons denne gangen! Men for første gang lagde jeg sjokolade cupcakes med sjokoladesmørkrem som topping, og det ble en vellykket debut! Rent bortsett fra at jeg til nesten gang vil skaffe meg cup cake brett, slik at røren ikke renner ut.
Ellers ble det serverte mine tradisjonelle kanelboller, som alltid går unna som varmt hvetebrød, og god, gammeldags bløtekake med rårørte bringebær og ananas som fyll! I oppskriftene brukte jeg lactosefri melk, siden ett av barnebarna ikke tåler vanlig melk.
Tidligere bakte jeg endel muffins av den tradisjonelle typen, som jeg fant i en av Freias kokebøker fra 1960-tallet, der røren var betydelig fastere og ikke rant ut. Her ser dere ett av barnebarna forsyne seg med det hun liker best - kanelbolle og sjokolade cupcake!
Åpning av gaver hører jo med, og er alltid stor stas, og her får jeg overlevert en av dem! Jeg ønsket meg freidig pengegaver i år, for jeg sparer til ny linse til kameraet mitt (alt for at dere skal få fine bilder her på bloggen!). Og takket være brukt på finn.no, så er jeg snart stolt eier av en Sigma macro linse!
Jeg hadde en strålende dag, og  takker så mye for lykkeønskninger, blomster og gaver! Det er ingen sak å bli et år eldre når man blir feiret slik! Og Bygårdsmannen skal ha tusen takk for strålende innsatsen ved grillen og med andre oppgaver!

Med ønske om en flott uke til dere alle! Her skinner sola, og livet er i grunnen ikke så verst, dere!

6 kommentarer:

 1. Gratulere så masse med overstått... og ein skal vere glad for kvar ein bursdag ein får feire. Som min venninne skreiv det så fint på FB profilen sin her om dagen...

  Statistisk sett er det bra å ha bursdag. For statistikken viser det slik at dei som feire flest lever lengs.

  SvarSlett
 2. Nei, og nei, du blir jammen ett år eldre én gang i året, du også *s*
  Gratulerer så mye, og feiringen virket alle tiders! Til og med sol, ikke dårlig. Riktig snill må du ha vært i året som gikk :-)
  Godt du ikke bor i dalstroka innafor, for her bøtter det ned. Jeg har omsider strødd ut masse gjødsel. Nå kan det bare regne et par dager, og så kommer sommeren. Sier yr.no.
  En god kveld til deg - klem fra Liv

  SvarSlett
 3. Så koselig dere har hatt det! Blir moro å se bildene dine. Jeg er også sugen på et nytt kamera med litt flere funksjoner enn mitt billige lommekamera. OG jeg har bursdag i september!!!

  SvarSlett
 4. Gratulerer med vel overstått!! ;)
  Kjempe skjønne muffins du har laget!

  Ha en fin kveld!
  -Mari

  SvarSlett
 5. Hei Cathrine!
  Jeg vil også få gratulere deg med vel overstått bursdag! Alder er bare et tall, så det er helt greit. Og når vi vet at alternativet er så mye verre, så må vi være glade for hver fødselsdag vi får oppleve. Jeg pleier å si at "det gjør ikke noe å bli eldre så lenge jeg eldes med dem jeg er glad i". Det var forresten noen nydelige kaker du hadde bakt. Tipper de fikk ben å gå på. Kos deg videre i kveld.
  Klem Berit

  SvarSlett
 6. Gratulerer med dagen!
  Klem fra Igi

  SvarSlett