mandag 6. september 2010

Mitt damesoverom!

Jeg har nevnt at jeg hadde et skikkelig damesoverom en gang, og at det hender jeg lengter litt tilbake dit, til alle blonder, dill og dall! Her kunne jeg riktig boltre meg, og realiserte drømmen om en egen sminkekommode, romantisk sengehimmel, pynteputer, og sengeteppe i fransk Toile de Jouy-mønster!
Det begynte med de to nattbordene, som var er Fretex-funn. De var beiset mørke grønne, men hadde potensiale i form av rillete dører og glassplate på toppen. De ble malt og patinert i hvitt og lysegrått. På platen brukte jeg en mahognyfarget lakkbeis på. Senere la jeg papir i Toile de Jouy-mønster under glassplaten. Sengeteppe sydd jeg og vattert selv av ekstra bredt stoff fra Les Tissus Colbert.
Nattbordlampene er i alabast, og de rutete lampeskjermene ble kjøpt på Laura Ashley i Oslo. Mahognystolene var et funn på en bruktmesse i Sverige - trukket om av min bror i et stoff som matchet gardinene! Gardinene sydde jeg av lysegul silke kjøpt på Grønland i Oslo.
Sminkekommoden i rokokko er også et bruktfunn, og sto lenge på min mors loft, før jeg pusset det opp! Speilene ble skiftet, og skuffene reparert av en snill stefar! Beslagene er originale. Men dette damesoverommet var forståeling nok en smule for mye pynt og dill for min tilkommende bygårsdsmann den gangen, og stilen er i dag en smule moderert!

7 kommentarer:

 1. Herlig!

  Et riktg så lekkert -og fornemt soverom.. Nyyyydelig :)

  Men jeg skjønner at man må kompromisse, sånn er det bare for de fleste av oss. Synd -men sikker på at det er lekkert idag også, om enn kanskje med noen maskuline innslag :)

  Nyt dagen!

  Klem

  SvarSlett
 2. Hei:)
  Så fint soverom! Jeg syns det var riktig så lekkert!
  Jeg drømmer også om et lekkert soverrom ein gang.
  Min kjære er en engel, og nikker og sier seg enig i det meste av det jeg foreslår. Men han kan også si ifra, og hvis det er noe han ikke liker, så får jeg høre det også! Det er viktig å inngå et kompromiss. Vi skal jo være 2 om å trives!

  Klemmer Janne Merethe

  SvarSlett
 3. Skikkelig "girly", var det, og jeg skjønner at du har kost deg med å skape det, og sikkert med å bruke det.
  Om bygårdsmannen har modifisert stilen litt, kan jeg love deg at en ekte bondegårdsmann som skifter av seg vernedress og arbeidsbukser - OG slenger dem over stolryggen - hadde kommet til å endre det ganske mye.... :-)
  Varm høstdagshilsen fra Liv

  SvarSlett
 4. Hei
  Jeg skjønner godt du savner det gammle soverommet ditt en gang i blandt.
  Jeg har kunnet flyttet rett inn på det.
  Men sånn er det bare,bor en sammen med en mann,så må en ta litt hensyn også:)
  Ha en fin dag

  SvarSlett
 5. Nydelig soverom, Cathrine. Mange vakre ting, må være en drøm å sove i dette rommet. Klem fra meg

  SvarSlett
 6. Du verden så nydelig og lekkert soverom :) Dette falt jeg pladask for.

  Ønsker deg en fin tirsdags ettermiddag.

  SvarSlett
 7. Takk for opplevelsen!! Godt du har bildene så du kan mimre tilbake til ditt skjønne damesoverom :))
  Nydelig innelgg!!
  Ønsker deg en vidunderlig uke!
  Klem Lokki

  SvarSlett