torsdag 24. september 2009

Herlige, gammeldagse grytekluter!

For et par uker siden sto den artikkel i Familien (nr.18/2009), om sjarmerende, gammeldagse grytekluter, der disse bildene er hentet fra! Jeg falt pladask, særlig for de søte gryteklutene formet som en kjole! Det eneste som manglet var oppskrifter, men det henvises til boken " Hekling, gamle teknikker i ny design" av Bente Myrer og Lilly Secilie Brandal. På bildet her er det brukte skannede bilder av grytekluter, som er blitt dekorasjon på bordplaten med decoupage-teknikk.

Disse kjole-gryteklutene i titteskapet var helskjønne, og jeg kunne virkelig hatt lyst til å hekle noen selv! Og så var jeg så heldig at jeg kom over Marianne sin blogg, Hobbystua, og hun har vært så snill å legge ut oppskriften på slike kjole-grytekluter! Så takk til Marianne for det!

Inspirert av gamle gryekluter, har jeg begynt å jakte på dem, og har var veldig heldig siste loppemarkedhelg, og fikk disse for bare kr. 15 kroner! Til helgen er det forresten brukt- og antikkmesse på Letohallen ved Eidsvoll, og det gleder jeg meg veldig til!

12 kommentarer:

 1. Hei Cathrine.Det er en flott og dekorativ blogg du har.Nå har jeg sittet å tittet gjennom her,og er imponert over hvor mye fint du har.En blogg du kan være stolt av.Håper du også finner en oppskrift til den andre grytelappen.Kommer innom her igjen:-))

  SvarSlett
 2. Så fint! Nydelege bilete:) Eg kosar meg verkeleg på bloggen din.
  Ha ein herleg dag:)

  SvarSlett
 3. De gryteklutene er nydelige. Jeg hadde ganske mange selv som jeg solgte på et marked, men nå angrer jeg. De er jo så dekorative.
  Bloggen din er utrolig fin og en skikkelig inspirasjon,

  SvarSlett
 4. Så artig ide, takk for at du delte den med oss :-)

  Klem Lenemora

  SvarSlett
 5. Så fin disse gryteklutene var da. Husker at bestemor mi hadde slike kjolegrytekluter og noen av de andre også. Så koselig blogg du har også. Ha ein fin kveld.

  SvarSlett
 6. Så koselig innlegg, alle de gamle gryteklutene som kommer til heder og verdighet igjen.
  Er det ikke rart....for noen år siden syntes jeg heklete grytekluter var ganske stygge..., men nå synes jeg de er ganske søte..., bra vi har evenen til å forandre oss.
  Klem Gry : )

  SvarSlett
 7. Hvor jeg deler din passion for de gamle grydelapper. Jeg må også bare købe dem, når jeg ser dem men jeg synes også det er svært at finde på gode ideer til anvendelse af dem. Der er så mange derude på markederne til ingen penge.

  Fin blog du har, sætter mig på som følger!

  Klem Helle

  SvarSlett
 8. ååå det her var en trivelig blogg. Kjekt at jeg fant deg via min julevennkalenderlotteri:)
  Lykke til med trekning i morgen:)

  SvarSlett
 9. De gryteklutene kan jeg huske at min mormor helet i massevis.
  Koselig å se.

  SvarSlett
 10. Hei:-)

  Har vert innom å kikket på din flotte og kreative blogg!Er inne i et modus der jeg lager ulike grytekluter, og falt pladask for den blå og hvite, som du hadde funnet på en antik-messe?Du har ikke kommet over en oppskrift på desse?Hadde vert kjempeflott å lage slike)Kommer innom bloggen din flere ganger :-)

  SvarSlett
 11. Hei Anne Karin!
  Jeg har oppskriften til slike grytekluter et sted, og skal se om jeg finner den!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett