fredag 4. mars 2011

Bilde på blogrollen - mulig løsning!

I går hadde jeg en etterlysning, der jeg spurte om noen visste hvorfor de små bildene på bloggrollene plutselig var borte! Nå sies det at det er et virus som blogspot forhåpentligvis vil ordne opp i. Sylke tipset i går i en kommentar om at problemet er nevnt her!
Og som følge av tipset hennes lette jeg mer, og fant jeg til slutt frem til et innlegg der det gis en løsning. Man skal iflg. Sarachan forandre HTML-koden på det første bildet i innlegget, slik at det får http://lh3.ggpht.com i starten av koden. Klikk for større bilde under.

Jeg har sjekket HTML-koden på mine bilder, og jeg har allerede denne koden, og det forklarer kanskje hvorfor jeg hittil har hatt bilde på bloggrollene, mens andre ikke? Klikk for større bilde under.

Så da kunne dere kanskje forsøke denne løsning, og se om det hjelper? Er det en bug, så vil vel problemet løse seg selv etter hvert, men hvis ikke får vi muligens hjelpe oss selv? Gi meg gjerne tilbakemeldinger på om dette virker!

21 kommentarer:

  1. hei på morran,
    så kjekt å få tips om dette,
    spørs om jeg får det til likevel,
    er ikke flink med data, men skal prøve.
    ha en fin helg,
    klem fra sylvia

    SvarSlett
  2. hei på morran,
    så kjekt å få tips om dette,
    spørs om jeg får det til likevel,
    er ikke flink med data, men skal prøve.
    ha en fin helg,
    klem fra sylvia

    SvarSlett
  3. Takk for tipset! Og det ordner seg nok snart for alle. God helg.

    SvarSlett
  4. Takk for tips. Jeg prøvde med et innlegg som allerede var publisert og da funka det ikke så jeg får teste igjen på neste innlegg...

    SvarSlett
  5. tror det er mange problem ute å går.. mine lesere ser ikke bilde i innlegget..

    jeg forsøkte å poste et lørdag.. der manglet bilde.. så poster jeg et nytt.. det kom aldri opp på bloggrollen..

    SvarSlett
  6. Lykke til med alt...håper problemer løser seg. Jeg er ikke flink til å engasjere meg i slike ting, er såre fornøyd med at mannen i huset e flink med slikt. Derfor lærer jeg vel ikke noe om det, men såer jeg vel flink til andre ting håper jeg;))

    SvarSlett
  7. Heisann-hoppsann!

    Så greit at det finnes en løsning da! Har ofte erfart at ting plutselig ordner seg, men er jo greit å vite at man kan ordne det:-)

    Nydelige kjøkkenbilder under her! Koselig dere har det.

    Håper dere har en flotters fredag!

    Klemmer!

    SvarSlett
  8. Tusen takk, har rettet etter di oppskrift og nå fungerer det!
    Ønsker deg ei kjempefin helg Cathrine! Klem : )

    SvarSlett
  9. Ser du holder på med den gamle editoren, det gjør eg og og får også opp bilde.... Kan ligge en forklaring der....

    SvarSlett
  10. Åååå jeg har lurt på hvor de var blitt av... - skal sjekke ut dette nå, ser jeg ikke har den samme adressen som du viser - skal mekke nå også kommer jeg innom og sier hvordan det gikk... PS kan ta litt tid - er ikke akkurat rå html....
    Da sier jeg - på gjensyn....
    Klem

    SvarSlett
  11. Nei det der fuket ikke for meg - har byttet, men kan ikke se at mitt bilde dukker opp hos andre i bloggrollen - jeg puster ut og avventer - for jeg har byttet til den adressen du sa - du milde - nå forsvinner bildene altså - spoooky greier det der...
    Ha en herlig helg Cathrine!
    Varm klem fra Lokki

    SvarSlett
  12. Nei du svingene!! NÅ funker det - kalte inn Kjærligheten og da måtte jeg gjøre det samme med adressen litt lenger ned i html koden også - du makaløse - takk for FLOTT hjelp Cathrine!! I´m back!! - og det er elgen også :))
    Flere klemmer til deg!

    SvarSlett
  13. Har oppdaget dette på min blogg også. Forstår at dette er noe mange opplever, så jeg satser på at det blir ordnet.

    SvarSlett
  14. Takk for at du har sjekket videre, dette skal prøves ut ;)

    Ha en fin helg! Klem

    SvarSlett
  15. Heisann, det ser ut til at dette ikke virker på innlegg som allerede er lagt ut. Skal prøve det neste gang jeg lager et nytt innlegg, og sette inn koden før jeg publiserer innlegget.

    SvarSlett
  16. Joda, nå går det bra! Leste det Lokki skrev, det må gjøres to steder for samme bildet. Ser du også har endret koden to ganger.

    SvarSlett
  17. Hei dere!
    Så gøy at dette virker da - jeg var jo litt spent på det! Men det er registrert at koden på endres 2 steder for samme bildet for at det skal fungere - takk til Sylke og Lokki for det tipset!

    Jeg har sett at alle billdedlinkene i albummene mine i Picasa nå har endret seg, og har fått den nye betegnelsen ( https://lh3.googleusercontent.com), så det er nok et bevisst valg. https er jo en sikrere kobling.

    Nå har ikke jeg selv opplevd at mitt bilde har forsvunnet på blogrollene, og det er jo litt pussig. Men som nevnt i innlegg bruker jeg det gamle redigeringprogrammet, så det kan jo ha noe å si.

    Lykke til videre - håper det retter seg!

    Klem Cathrine :-)

    SvarSlett
  18. Hei, jeg har også slitt med dette og det er riktig at det er urlen (adressen) på bildet av avgjør dette. Jeg har funnet en enklere måte å løse dette på: http://citronpiken.blogspot.com/2011/03/blogghjelp.html. Håper dette kan hjelpe flere enn meg :)

    SvarSlett
  19. Hei☺
    SO flott med oppskrift-fekk det til eg no☺

    Men er det bere denne eine gangen vi må gjere det?
    Eller i første bilde i kvart innlegg?

    ha ein fin lørdag☺

    Klem M♥

    SvarSlett
  20. Hei, dette skal jeg se på (er superklønete når det gjelder "datatekniske" saker på bloggen), så takker for alle tips. Gleder meg til å se nærmere på bloggen din, så legger meg til som følger, klem fra Mona

    SvarSlett
  21. Heisann! Takk for at du delte! Dette funka fint!
    Ha en finfin helg!
    LenaE

    SvarSlett