fredag 2. september 2011

Tid for inneliv!

Vi skriver september, dere, så nå er det vel høst, er jeg redd! Og reddes det som reddes kan, før nattefrosten tar grep, og gjør ugagn i blomsterflokken!

Jeg har hatt det i tankene en liten stund, men i går gikk jeg endelig til aksjon, og fikk flyttet alle pottene med pelargonia inn i varmen! Der skal de få varme r(f)øttene sine, og hvile seg etter en blomsterrik sommer!
De har sett ganske pjuskete ut en stund, og det har vel vært et tegn på at de har følt seg ferdige med sommersesongen, og har ønsket seg en aldri så liten pause.
Så nå skal de få stå i vinduspostene rundt omkring, og nyte en vindstille og frostfri tilværelse! Kanskje blir de stående der med grønne blader, og stille tenke på sommeren som var. Da humlen surret, og solen skinte på Dronning-blomstene deres!
Eller så får de seg en skikkelig vinterdvale, og flyttes ut i uteboden, blant Bygårdsmannens verktøy og malingsspann! Mens han mumler: - Her er det egentlig ikke plass...

Den tid den sorg! Men et raskt overblikk forteller meg at jeg nå har en solid samling pelargoniaer, som nok krever litt plass under den ufrivillige vinterdvalen!
***
God helg ønskes dere alle av
Bygårdsmannen og hans frue!

10 kommentarer:

 1. Klar høstluft og sol var det som møtte meg i dag tidlig. Høsten er her;)
  Her står pelargoniaene i full blomst;) Jeg skal prøve meg på noen i vinduskarmen, men de fleste må nok flytte til dusjrommet i kjelleren!!!
  Ønsker deg en flott helg;)

  Høstklem fra Ann-M.

  SvarSlett
 2. Fikk aldri rotet meg til å kjøpe pelliser, og ikke har jeg noen plass å oppbevare dem over vinteren heller. Mulig det kunne vært en aldri så liten mulighet for at de kunne ha overlevd en tilværelse i krypkjelleren, under huset. Men i og med at det er bare 70 cm høyt der, og at jeg er klaustrofobisk, så ville de nok ha blitt glemt der tenker jeg. Men de er vakre og nostalgiske!! klemz grethe

  SvarSlett
 3. Ååå, så fine!
  Syns alltid at det er et lite strev med alt dette som skal oppbevares utenfor vær og vind når høsten og vinteren kommer. hehe

  Ha en super helg
  Klem Janne Merethe

  SvarSlett
 4. hei på deg.

  høsten er fin den, nydelige bilder fra deg, ikke mye blomster igjen her hos oss,
  ønsker deg en nydelig helg,
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 5. Takk skal du ha, nå ble jeg minnet på at jeg bør ta pellisene i hus:-)
  Mine blomstret aldri så fint som dine...

  Klem

  SvarSlett
 6. El color de los geranios es muy lindo. Excelente fin de semana.

  SvarSlett
 7. Oi, har du allerede startet vinterlagringen av uteplantene. Her får de nok stå ute hele september måned, for det er meget sjelden vi opplever frostnetter så tidlig. Må holde på sommerminnene så lenge som mulig. God helg!

  SvarSlett
 8. Så flotte geraniene dine er! Skal si de har trivdes til tross for "mammaens" reiseliv og sommerens stadige regn. Ja, nå må de snart inn. Jeg tviholder på de siste restene av sommer, men titter godt på værvarsel og gradestokk før jeg lukker og låser om kvelden....
  God helg - Liv

  SvarSlett
 9. Ja det var den sommeren! I morges da jeg kom på jobb var det bare 5 grader. Blir nok litt pusling i haven i morgen tenker jeg. Har skiftet ut en del med lyng av forskjellige slag, og er godt fornøyd med det. Men som du sier - pellargoniane må i hus. Vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av dem, men det blir vel i matkjelleren (der er lite mat og mye rot).
  Takk for alle koselige og blomstrende innlegg du har hatt i sommer! Det er vel ikke lenge til du begynner å forberede julekalenderen din. Gleder meg allerede.
  Ønsker deg og bygårdsmannen en hygglig helg. I mormorhuset dreier alt seg om NM-seiling denne helga.
  Klem fra Berit

  SvarSlett
 10. Lykke til med overvintring av pelargonia! Jeg har prøvd en gang, men det ble nok for fuktig der den stod. Det er flotte planter!

  Ha en god helg! Klem

  SvarSlett