onsdag 12. oktober 2011

Håpets sokker!

For en stund siden fikk jeg en e-post, med en forespørsel om jeg kunne fortelle om den enslige moren, Inita fra Latvia her på bloggen min! Hun forsøker å forsørge seg og sønnen sin på 13 år ved å strikke vakre og fargerike ullsokker!

Og norske Liv Holmen, som har sett fattigdommen på nært hold, vil så gjerne forsøke å hjelpe Inita og sønnen til et bedre liv, bl.a ved videresalg av de vakre, hjemmestrikkede sokkene hennes her i Norge! Liv har en egen hjemmeside- Laget av Liv - hvor Inita har fått sin egen spalte - Initas sokker - se her!  

Liv Holmen til venstre i bildet! Foto: Jon Hauge
Før jul i fjor var Liv i Latvia sammen med Aftenposten, som skrev om håpet som nå var tent, etter at gjeldskrisen i 2008 rammet mange av de aller svakeste ekstra hardt. De er finanskrisens virkelige ofre, som journalist Lars Magne Sunnanå  skrev i Aftenposten-artikkelen "Gjeldskrisens europeiske bakgård" i juni 2010.

Utdeling av mat til fattige familier. Foto: Jon Hauge
Men håpet ble tent ved at to unge gutter, Mattis (21) og Oskars (19) Barkovskis startet hjelpearbeide via Eurika Charity.  De lever av et lite konvoluttrykkeri de driver fra mormors leilighet i en av høyblokkene i Riga, og bruker alle ledige stunder på å samle inn mat, klær og penger til hjelpearbeidet sitt. I sin lille bil reiser de rundt og sprer håp og glede!

Inita med de vakre sokkene hun strikker! Foto: Jon Hauge
Og så kom Liv inn i livet til Inita, og sokkene hennes har tent et nytt håp for den lille familien! I Norge selges Initas barne-sokker til 150,- pr. par, og hun har fått et nytt inntektsgrunnlag, og ikke minst et fremtidshåp!

Julegaver fra Norge! Foto: Eurika
Og jeg vil gjerne være med på å spre historien, og bildene av Initas vakre sokker - håpets sokker - som du kan støtte henne ved å kjøpe hos Liv her! Det er også mulig å bidra med gaver, og direkte støtte til Eurika her!  

9 kommentarer:

 1. For et flott tiltak å spre videre :) Fine sokker var det også :)

  Ønsker deg en fin dag :)

  SvarSlett
 2. Kjære Cathrine!
  Ja dette er et flott prosjekt! Og vi i vår del av verden med all den overfloden vi har, har nå sjansen til å hjelpe et medmenneske.Så her må vi være med å hjelpe henne til et bedre liv! Jeg vil bestille et par sokker sporenstreks! Flott tiltak Cathrine!
  Klem fra MOR.

  SvarSlett
 3. En härlig solskenshistoria. Det är verkligen underbart när människor kan hjälpa varandra!
  Så fina sockor också.

  SvarSlett
 4. Flott tiltak og mange lekre sokker der!
  Ha ei fin uke videre, klem fra meg;)

  SvarSlett
 5. Fantastisk, og så mange herlige sokker :O)
  Nydelig strikkajakke du har i Familien!!
  Et stort håndarbeide!
  Klem, Anne:)

  SvarSlett
 6. Så rørende at noen faktisk klarer å få til sånne ting. Jeg skal iallefall kjøpe noen av sokkene, de var fine, og så godt å kunne hjelpe noen selv om det er så lite.

  SvarSlett
 7. Nydelige sokker! Tenk å strikke så mange par!! Håper damen er heldig med avsetningen - det fortjener hun.
  God helg!
  Klem Berit

  SvarSlett
 8. Så bra tiltak, skal klikke meg videre for å bestille sokker:-)

  God helg!

  SvarSlett
 9. Hei!
  Så flott at du minner oss på å vøre
  med menneske!
  ÅÅÅ tenk at du eg fant ut at dæ va du som hadde strikka fanakofta!Den va super skjønn!
  Strikker du noe på bestilling?
  Klem fra Beate

  SvarSlett