torsdag 27. oktober 2011

Mandelkvern samlingen i nytt lys!

Jeg har "plutselig" blitt klar over at jeg har en tendens til å samle på enkelte ting! Som da jeg oppdaget at jeg hadde hele 5 mandelkverner!
Og de er riktig så søte alle sammen, og har sin sjarm! De er fra forskjellige tidsepoker fra 1900 til 1960.
Det er så jeg riktig kan se for meg husmødrene gjennom disse tidsepokene, og hvordan de har brukt mandelkvernen i husholdningen, til de godeste kaker og puddinger!
Men man trenger selvsagt ikke ha et lite mandelkvern-museum hjemme! For som Bygårdsmannen sa: - Det kan man gå på Folkemuseet for å se.
Klikk for større bilde for å se oppskriften på Fyrstekake!
Så selv om jeg noe motvillig måtte si meg enig i det, blir jeg litt nostalgisk når jeg tenker på at jeg selv har brukt en gammeldags mandelkvern i mange år, og bl.a. laget klassikeren Fyrstekake!
Men jeg tar da et hint! Så nå har jeg bestemt meg for å beholde 1 mandelkvern. Den er produsert av norske Aanonsen (AA) på 1930-tallet, i datidens populære grønnfarge, med røde tredetaljer!
Den passer perfekt sammen med farmors gamle kjøkkenvekt, og kakeboken i samme farger!
Så nå er det 4 stk. mandelkverner som søker nye hjem! Ønsker du å kjøpe en av dem, kan du ta en titt i Cathrines Lille Loppehjørne her!

4 kommentarer:

 1. God morgen Cathrine!
  Så fine mandelkverner! Kunne godt tenke meg å kjøpe en av de kremfargede - går de fremdeles an å bruke? Du skjønner, jeg har en i plast som egentlig er helt grei. Men den hadde en lei tendens til å gi meg vannblemmer i hendene når jeg sveivet. Derfor har morfar klokligen tatt av hele sveiven og bistår med batteridrill der hvor sveiven skulle vært hver gang jeg maler mandler/nøtter. Da går det unna kan du tro! Men en skjønn gammel kvern skulle jeg gjerne hatt til pynt på kjøkkenet og er den bruklig så er det flott. Kjøper gjerne den nyeste av de kremhvite.
  Her er det forøvrig halsbetennelse og øreverk i sving, så jeg er nokså maroder om dagen.
  Ønsker deg en hyggelig dag.
  Klem Berit

  SvarSlett
 2. Hei hei,ja jeg hadde en del en gang jeg og...men har solgt unna:)
  Ha en flott dag
  klemklem

  SvarSlett
 3. He-he, jeg har i grunnen nok med den ene jeg har. Men det jo morsomt med sånne gamle husholdningsaparater, som er uten strøm!!!! Ha en flott dag, og hils Bygårdsmannen. Klemz Grethe

  SvarSlett
 4. Heihei;)
  Så flotte disse var;)
  Og det er så herlig at de fortsatt er i bruk... ♥
  Kjempefine farger på den du beholder selv;)
  Lykke til med salget på de andre;)

  Klem Line

  SvarSlett