mandag 24. oktober 2011

Ny farsott over land og by!

I fjor kom boken Julekuler fra Arne & Carlos, og skapte ny strikkeglede over det ganske land! Alle skulle strikke julekuler! Og jeg var intet unntak, men kastet meg på bølgen, og strikket 10 kuler i pur glede! Jeg vant endog en konkurranse - se her!

Bilde av omslaget til boken.
I år har guttene fra Tonsåsen stasjon kommet med nok en strikkebok, som jeg er sikker på kommer til å skape like mye strikkeglede, nemlig Strikkedukker (Cappelen Damm)! Den er som et lite eventyr av fantasi og skaperglede, og viser at alle kan lage sin egen strikkedukke-verden!

Bilde fra filmen på You Tube - se her!
For med en gang jeg hadde lest boken, tenkte jeg: - Dette kommer til å bli en ny farsott over land og by, og jeg bare  strikke meg min egen dukke! Men, hva skal jeg velge? Jo, det må bli hushjelpen Magda fra Nesodden - mine oldeforeldres hushjelp i 1900!

Og hun skal ha like fin kjole som denne, og sitte på hyllen blandt blått og hvitt dukkeporselen (for øyeblikket utlånt av Kaffekokersen - se her!), hvor hun skal få sin egen plass! Der kan hun følge med på husfruens gjøren og laden, og bistå der det trengs!

Og ønsker hun å ta seg en formiddag fri for å gå på kafe med sine venninner - hushjelper de også - skal hun få lov til det!

På fritiden kan det hende Magda er en ivrig skiløperske, og hun får nok fri en og annen søndag også! Bare hun ikke går lengre enn at hun finner tilbake til dukkehuset og hyllen sin på veggen!

Og der kan det hende hun faller i søvn! Hun vil jo trenge en god natts søvn, hun som må tidlig opp for å fyre i ovnen! Og mens hun sover, drømmer hun at hun danser ballett! At hun er Siv - en stigende stjerne på baletthimmelen!

Bilde fra boken lånt her!
Lett som en fjær snurrer hun rundt og tar piruetter, mens applausen fra publikum ingen ende vil ta! Og  strutteskjørtet bruser om henne, og hun føler seg som en riktig stjerne! Men med ett våkner hun, og er tilbake til livets harde realitet - til en ny dag som hushjelpen Magda!

Det er en fryd å fantasere om en strikkedukkes verden, og det er bare å sette i gang å strikke dukker, dere! Jeg håper dere har latt dere inspirere av bildene jeg har tatt fra boken!

Her kan du se hvordan Arne & Carlos kom på ideen med å lage dukker, og om strikkedukkenes verden her!

Da gjenstår bare ett spørsmål: Hvilken dukke strikker du?
 

9 kommentarer:

 1. Kule dukker, men jeg tror jeg satser på å strikke en julekule først, med reinsdyr, he-he. Er litt treig på sånne motegreier. Labber liksom rundt i min egen verden. Nå lukter jeg at det er en liten Mini som trenger ren bleie, noen klær, litt frokost også kjører Pappa han i barnehagen. Og da kryper ho Bestemor oppi skuvsenga, for å ligge litt til lading. Ha en flott dag. Klemz Grethe

  SvarSlett
 2. Oj, dette var interessant. Det blir jo aldri noe strikking på meg, men jeg kan jo SE på strikketing. Arne og Carlos er noen trivelige fyrer som jeg virkelig håper kan bli verdenkjendiser. I Norge, iallefall. Har jo fått det med meg at de bor i Valdres, men visste ikke at de bor på Tonsåsen! Når jeg besøker onkelen min kjører vi jo rett forbi den stasjonen der oppe på fjellet, og jeg har lurt på hvem som kan tenkes å bo på et sånt sted. Nå vet jeg.

  SvarSlett
 3. Jeg har begynt på Sissel (så klart :D ) Litt knot, men moro er det :D

  Ha en trivelig mandag :D

  SvarSlett
 4. Hei Cathrine :)
  Så herlig ღ Jeg er ingen strikkedame, men jeg syns det er veldig fint - både med disse kulene som var i fjor (gratulerer forresten, de var skjønne) og nå disse dukkene ღ Herlig inspirasjon... Nå skal jeg titte litt nedover her og se på innleggene dine som jeg ikke har fått med meg :) Ønsker deg en kjempeflott dag og uke. Klem fra Mette

  SvarSlett
 5. Kos deg med dukkestrikkingen!

  Klem

  SvarSlett
 6. Hej Cathrine
  In Holland the book with the julekuler is still favourit. Maybe next year the dolls-book.
  I think you should knit them all.
  Thank you for showing.
  Have a nice evening, klem

  SvarSlett
 7. De er nå litt søte da! Hadde jeg ikke hatt den velsignede bunaden, så hadde det vært en ide å strikke et par. Men all tid går nå til brodering og sying av den. Hadde jo tenkt å lage adventskalender etter mønster fra din julekalender i fjor, men tiden strekker ikke til det heller i år.
  Ønsker deg en fortsatt fin uke.
  Klem Berit

  SvarSlett
 8. Så her er ditt nye strikkeprosjekt - så utrolig herlig da!!! Hushjelpen Magda kommer nok til å trives hjemme hos deg - kanskje blir det mann på henne også etterhvert... ;)

  Ha en fin dag!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 9. I Holland är deras bok om julkulorna väldig populär. Den här boken ser också interessant ut.En av dessa dagar får jag ett barnbarnsbarn så det blir nog kul att sticka en (eller fler)av dem söta dockorna.
  Vacker blog du har.
  Ha det gott.
  Anje

  SvarSlett