tirsdag 29. mai 2012

Marius genser til barn - hvilket garn er best?

Nå trenger jeg litt virkelig litt tips og råd! Det store strikkeprosjektet denne sommeren-høsten, blir å strikke Marius gensere til barnabarna!

Du finner oppskriftsheftet ved å klikke på bildet!
For nå har jeg "strikket meg opp" over lang tid, med små Barbie plagg og andre strikke- og heklerier, og er klar for større ting!

Oppskrift på den klassiske Marius genseren, fant jeg i Sandnes Garn sitt hefte Tema 10 Barn/Klassikere for barn 1-14år, og luen her var jo skikkelig 1950-talls retro!

I heftet finner man også oppskrift på Marius genser med rund felling, som tunikaen her. Jeg har ikke bestemt meg for hvilken type felling jeg velger, men det vil nok bli strikket en høy/halvhøy hals. Bildene over er lånt fra Sandnes Garn.

Jeg vil ikke at genseren skal bli for tykk og tung, den må ikke klø, og må tåle en vask eller flere! Så hvilket ullgarn anbefaler du?

10 kommentarer:

 1. Hei Cathrine!
  Jeg har strikket ganske mange Mariusgensere opp igjennom. De første ble stikket i Triplex og Peer Gynt garn. Ikke særlig vaskevennlig for mor det. I de senere år har jeg brukt Smart superwash det er godt å strikke av og greit å vaske.
  Jeg har også strikket i babyull til de aller minste. Og i merinoull til en datter.
  Er nok mest fornøyd med Smart.
  Mitt håndarbeidsprosjekt i sommer er 2 stk. bunadforklær + en brodert stakkkekant til minstejentas bunad. Det blir derfor ikke noe strikking på meg. Lykke til med genserne - dine barnebarn kan glede seg!
  Ønsker deg en flott uke! Hilsen Berit

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Berit!
   Tusen takk for tipset! Hvor kjøper du Smart garnet? Jeg gleder meg til å begynne på Marius genserne - jeg har aldri strikket det før! Kanskje jeg blir - som så mange andre - bitt av Marius-basillen?! Det høres ut som om du får mer enn nok å gjøre med å brodere bunadsforkler! Ha en flott dag, Berit, selv om det har blitt kaldere, dessverre! Klem Cahtrine :-)

   Slett
 2. Hei. Dette mønsteret er så fint. Har akkurat lagt inn bestilling hos min mor på to stk. En til to åringen og en til babyen. Smart hørtes bra ut.
  Lykke til
  Klem Tove

  SvarSlett
 3. Hei,,,,jeg har også strikket Marius i Smart garn, dte funker bar og er like fine etter flere vasker.
  Lykke til.
  Anne

  SvarSlett
 4. Blir spennende å høre hva som blir rådene..er du medlem på fb si strikkeside? ..der er det god inspirasjon og mange råd å få.

  SvarSlett
 5. Har ingen garntips.
  Tunikaen var nydelig!
  Ellen :)

  SvarSlett
 6. Hei Cathrine! Jeg har strikket både genser og tunika i mariusmønster til barn, begge strikket jeg i SISU...et nydelig garn som ikke klør, og som er god å strikke i!
  Min mening er nok at rundfelling passer best til jenter, mens isatte armer passer best til gutter.
  Ser noen som har strikket i Alpacca, det loer veldig...smart garn syns jeg blir så tykt til barn... men smaken er jo forskjellig.
  Ha en fin fortsetning på uken.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 7. Jeg ser jeg er litt sent ute, men vil bare nevne baby silk garnet til Du Store Alpakka. Det har jeg strikket masse av til jentene mine da de var babyer. Det er mykt og klør eller loer ikke. Kanskje siden det er silke i? Jeg synes også vanlig Alpakka garn kan loe som nevnt over her.
  Ha en fin helg! Nå kommer sola her, da vi våknet i dag snødde det:)

  SvarSlett
 8. Hei
  Lenge siden jeg har vært innom her nå - fant deg igjen pga gryteklutene med åttebladsrose. Smart er en veldig god tråd, men til barn ville jeg holdt en knapp på Sisu. Den er litt tykkere og kan dermed være mer behagelig å ha på seg under kjeledresser og regntøy. For ordens skyld; jeg har begge kvalitetene i nettbutiken min. Nå skal jeg sjekke ut gryteklutene med åttebladrose.

  SvarSlett
 9. Hei dere!
  Jeg har strikket flere Mariusgensere og kofter til barn og har da brukt PT5 garn.Dette er ett vask bart og anvendelig garn. Jeg skal selv strikke 2 gensere før jul...

  Lykke til med Marius-strikken!

  SvarSlett