fredag 21. september 2012

Håndbrodert nattøypose!

I disse loppemarkedtider, er det bare å minne om at man kan gjøre de flotteste funn, bare man graver langt nok ned i haugen av tekstiler!
 
I fjor høst var vi på et loppemarked i hovedstaden, og da gjorde jeg et av mine beste varp! Det var sent på dagen, og man fikk kjøpt 1 pose klær for 25,-  og da fant "noe" med Hardangersøm på!
 
Og hjertet mitt banket en smule, da det ved nærmere ettersyn viste seg å være en nydelig, gammel nattøypose! En slik som alle damer med respekt for seg selv, hadde nattøyet sitt i!
 
Og som de unge damene hadde sittet mang en sen kveldstime og brodert, og lagt sin sjel ned i hvert eneste, lille sting!
 
På forsiden skulle deg være monogram, og her er det laget i nydelig hullsøm!
 
Vanligvis lå nattøyposen under hodeputen. Mens jeg har hengt den opp på veggen, så vi riktig kan få beundret den!
 
Den gamle pudderdåsen i emalje med håndmalt rosemotiv, kjøpte jeg også på loppemarked en gang, og den ligger nå fremme!
 
På innsiden finner man et sprukkent gammelt speil, og man kan bare forestille seg hvem som brukte pudderdåsen en gang for mange, mange år siden!
 
Eller som tryllet frem den vakre Hardanger-sømmen, de sirlig flettede frynsene, og la sin sjel i at håndarbeidet skulle være nøyaktig og vakkert utført!

Skjebnen ville at nattøyposen havnet hos meg, og her har den fått sin renessanse, og et nytt, godt liv på baderomsveggen!
 
God helg - nyt de fine høstdagene!
 
 

5 kommentarer:

 1. Så flott!! :D Moro å finne så fine ting :)

  SvarSlett
 2. Så heldig du har vært! Slike gamle skatter er vel verd å ta vare på. Og på badet ditt passer den helt perfekt. Du skulle hatt en gammel nattkjole oppi der da vet du. En sånn med både biser, legg og hullsøm og en krave med knytting i halsen. Og selvfølgelig i en respektabel lengde ned mot anklene. Kanskje det dukker opp noe spennende i en annen pose en gang??
  Ønsker deg og Bygårdsmannen en flott helg. Morfar og jeg skal ha en Porsgrunnstur i morgen. Trenger noen nye lamper, tepper og gardiner. Og frøkenen skal få en puff til å sette i enden av senga.
  Klem Berit

  SvarSlett
 3. Nydelig pose, og ja, her har nok en flittig pike bevist sine evner og kunnskap med nydelig broderi.
  Desstuen lærte jeg noe - jeg har visst levd i villfarelse om at disse posene huset tøy til vask. Takk for at du delte din kunnskap - god helg fra Liv

  SvarSlett
 4. For en skatt, den var virkelig nydelig!!!
  God helg.
  Klem Tone

  SvarSlett
 5. Det er gøy når man kommer over slike skatter. Nydelig arbeid på posen.

  Ønsker deg en fin søndag!

  Klem,
  AW

  SvarSlett